• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIGTRAGEDDrogy s rozumem
    Co sem patří

    Jak užívat drogy s co nejmenším negativním dopadem na Vaši mysl, organismus a okolí? Základní safety rules. Set and settings. Které drogy ano, které ne a proč. Co se dá mixovat, co raději ne. Dávkování. Triky jak co nejvíce snížit dopady na organismus. Historky "s ponaučením", o tom jak se to kdy nepovedlo. Praktické informace k užívání drog – aplikace, uchovávání atd.

    Co sem nepatří

    Nabídka, poptávka. Návody na výrobu drog. Zbytečný gaychat.

    -
    Tento klub jsem založil pro sdílení užitečných informací a zkušeností jenž nabýváme léty užívání drog. Většina z nás si jistě prošla obdobím kdy chyběly zkušenosti i informace a první kontakt s s drogami byl spíše punkového charakteru. Někteří z nás si i jak se říká nabili držku. Někdo více, někdo méně. Důležité ovšem je se z těchto zkušeností poučit, což bohužel někdy nedělají ani dlouholetí uživatelé.
    Na spoustu témat které se v tomto klubu mohou objevit, by se jistě našly specializovanější kluby, věřím však, že i zde se časem oběví dostatek lidí schopných fundovaně odpovědět. Odměnou snad budou praktické informace shromážděné na jednom místě.
    -
    Časem se začnu věnovat nástěnce, budou tam odkazy na užitečné informace, ale hlavně užitečné informace získané od Vás. Nestyďte se přidat i vědomosti, jenž Vám připadají triviální, případně si jen ověřte na nástěnce, zda se tam již neoběvily.
    -

    Tento klub zde není jako pobídka k užívání drog. Má pouze ponaučit jejich uživatele, jak je užívat co nejbezpečněji!
    rozbalit záhlaví
    VKLF
    VKLF --- ---
    _BENNY: ja si prave rikal ze se na muj vkus nak bojis smrti a resis to tim ze si vypinas bu bu stavy..
    na durmanu mas halucinace neceho, co fakt neexistuje, zadna fraktalova slejvacka..
    smrt a konec existence se pak derou do popredi, proste se naucis umrit a nemit z toho strach,.. celkove nemit tolik strach z toho ze stav je silenej. ne ze bych to nekomu doporucil jako zabavu, pze ten stav je snad nejneprijemnejsi co znam, ale nauci,)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VKLF: s tim zadne zkusenosti nemam
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: 2cb s kočkou potvrzuju taky :) A nevím teda, kdo si ty taktilní vjemy užíval víc :-)
    AIM_FREEMAN: jojo, takové maličkosti... :o)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    INK_FLO: DARJEEL: souhlas s darjeelem. já bandhy používám k vystřelení se. ale je fakt že to může pomoct, když je nerovnoměrně distribuovaná energie v těle - asi typicky přebuzená hlava a had ještě spí. pak to může být docela funkční. ale na koncentraci mi to přijde bezpečný až od břicha výš, pokud se člověk nerozhodne přímo v těch nižších sférách pracovat.

    jinak pro mě nejlepší grounding bylo vždycky soustředění na duchovní srdce, což je "centrum," které lze nalézt dobře na pravé straně hrudi. tam kam člověk bezděčně ukáže, když řekne "já". přičemž nejde o to místo, ale o kvalitu, která se soustředěním na to místo více zpřítomní. je to na dýl, ale vyplatí se. když došlo na nějaké scenérie bez těla nebo scénáře bez fyzického těla, tak ta kvalita jáství, čistého uvědomování, nesmrtelného základu všeho je jediné na co se dá spolehnout a neudělat si z toho psycho. on je to často strach ze smrti, co dělá brajgl. a kdo se má vlastně vracet? kdo jsem já? (co když se nevrátim? no, tak budu jinde neasi:)). což je taky jedne z nápadů proč v chvíli průseru člověk má tendenci přitopit vyšší dávkou - aby ho to konečně rozpustilo a byl klid.:)

    taky pomáhala brainwave hudba kterou jsem měl hodně naposlouchanou z neformálních meditací z běžného stavu. je to taková milá svěrací kazajka pro příliš rozevlátou mysl. awakened mind system od jeffreyho thompsona.
    skvělý je obrázek duchovního učitele, kterému důvěřujete..a kolikrát z toho může být velmi zajímavý zážitek.:) mantry, bhadžany, nahrané duchovní promluvy..člověka to mlže velmi uklidnit a otevřit se tomu, být tomu nezaujatým svědkem, či promítacím plátnem a světlem.

    trip bez oltáře, meditace, upřímné vroucí modlitby a očištění prostoru? no tak to se pak nedivte. :o)
    jsou to takové maličkosti, ale byť i náznak rituálu může mít mocný vliv na průběh sezení.

    ad dávkování: dokud si člověk neříká, že je to moc a pak nechcípne a znovu se nezrodí, tak je to - z hlediska toho, kam to může vést - málo.
    VKLF
    VKLF --- ---
    _BENNY: daval jsi nekdy durman?
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Tak možná proto jsem na 2 CiBulích navštívil svět láskyplných kočičích bytostí :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    MORRELLI: kdyz jsem sezral tech 300 hub pochybneho puvodu a myslel jsem si ze jsem se otravil a bude konec, byl to nakonec kocour, ktery zrejme neco tusil a hlasite mi mnaukal do ucha a dloubal do me drapama, kdo me donutil sebrat posledni zbytky soudnosti a sil a vstat a tu vec nejak dostat ze sebe (pokus o vyzvraceni se + mliko + benzo + uhli). kamos :)
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    Já byl jednou mimo realitu a vůbec jsem netušil jestli se vrátím. Najednou jsem nevěděl vůvec ani jestli jsem v tom pokoji kde jsem byl. Čas hrozně dlouho stál a já si byl jistej, že jsem se úplně zbláznil. A vytáhl mne z toho pes, celou dobu najednou byl u mne a lízal mi ruce. To byla jediná věc o které jsem věděl že je reálná. Fakt mne z toho vytáhl. Ty zvířata to asi vycítí, že něco není úplně v pořádku a snaží se pomoct.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    _BENNY: náš kocour byl nejvíc hotovej z 2-CB, to když jsem měl v sobě, tak se mohl umazlit :-)...příjde mi, že kočkám se tyhle energie líbí víc než psům
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    jako dobra kotva mi nekolikrat poslouzil muj domaci kocour :) realita se rozpadne, clovek se rozplizne v casoprostoru, zapomene ci je... ale pak se staci kouknout na tu chlupatou vrnici vec, ktera si navzdory tomu chaosu okolo spokojene lezi na svym miste a nechape proc se stresuju a hned jsem zase zpatky na svem miste, kde to dobre znam :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    PANKAAC: tak to se ale bavíš už o trochu víc "advanced" herácích nebo pernikářích ne?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PANKAAC: ale ale, to je mi teda teorie. :) bylo by mozne ji sireji rozvinout?
    VKLF
    VKLF --- ---
    LAKSHMANA: buben je super vec, ale ne pokazdy kdyz by se hodil je po ruce,)
    praktictejsi je imho vychytat si neco, na co nepotrebujes vec, delat nejaky pohyb, byt na nejakem miste atd., nic vic nez mysl:)
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    INK_FLO:
    DARJEEL:
    SQARA:

    Co takhle bubnování, to je mocná kotva. ;-)
    PANKAAC
    PANKAAC --- ---
    drogy oddělují zrna od plev,-tzn- jen málo lidí dokáže brát a zachovat si charakter-tzn.kámoši se neobkládaj atd...
    VKLF
    VKLF --- ---
    me se uz parkrat osvedcilo, ze dobre kotvi jakakoliv vzpominka z uplne nejranejsiho mladi na nakou basnicku nebo rikanku- pisnicku, co jsme se ucili ve skolce, kdyz clovek jeste nechapal fungovani veci a nebyl ovlivnen a zkazen spolecenskou roli.

    ten pripad kdy se na tripu realita rozpadne na stripky a clovek si fakt nemuze vzpomenout na nic stylem: ty vole vdyt jsem mel prece prate, soundsystem..kde to je? jak to ze si na to nemuzu vzpomenout "JAK" to vsechno bylo, bylo to prece ne..?

    ja mam napr. nejrannejsi co si vzpomenu i kdyz by me vzbudili "o pulnoci" skakal pes pres oves, pres zelenou louku..atd.,)

    jde o to, ze ted vim jak sem malej nevedel co je "presoves" nebo "vesel", ale prave je to neco z doby kdy bylo vedomi jeste nezavrene vychovou a okolim.

    pointa je, ze takovahle vzpominka je neco co nezapomeneme nikdy a vzdycky to "vzpomenuti" spoji nohy se zemi stylem: a jo vlastne tyvole,.. klid:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SQARA: jo, presne ty stavy, kdy by se vyplatilo dat si do pokoje kameru, abych druhej den videl, ze sem se choval :))
    jak z americky grotesky.

    jinak je to krasna ukazka jak si perfektne rozmrdat byt (prehazeni veci, "uklizeni", hledani) az po rozesrani si pocitace :)) ja jsem to vzdycky nenavidel, kdyz sem byl vyjetej pernikem a "vid ze se mi podivas na pocitac?"
    Ma zjisteni jsou, ze od jisty doby nektery veci vyjetej proste nedelam, protoze je vic skody nez uzitku. :)
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    je úplně jasný že sou drogy nebezpečný, zvlášť když se na nich člověk hrabe ve vlastní hlavě...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DARJEEL: tak ono (mi) nejde o to najit bod, ktery se nemeni, ale nejaky/jakykoliv pattern. coz muze znamenat treba nejak pravidelne se pohybujici bod. nejaky naznak pravidelnosti, prirozeneho systemu, nejake svetylko uprostred absolutniho chaosu. s tim jsem mel na one kombinaci hodne velky problem, ten chaos byl mocny, "zanechavani drobku" na sve ceste nepomahalo :) ale privedlo me to na "zajimave" myslenky, jako napr. jakpak se asi citi sebevrah, ktery se neuspesne pokousi vratit se z jedne sve zmatene reality do te puvodni a dlouhodobe se mu to nedari a zadne vychodisko uz nevidi...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    a abdominální dýchání je myslím hodně důležitý pro relaxovanou mysl obecně, to se hodí do života, do práce, stresových situací a tak vůbec. Sám jsem měl hrozný dejchání, povrchový a hrudní a ta změna psychiky se změnou dýchání je děsně znát...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: to není o tom najít axis mundi, který bude neměný... taskovej axis mundi (objektivní realita) si tvoříme po dobu dvaceti let a psychedelika jsou od toho ho zase pěkne rozebrat na prvočísla :)
    jde spíš o to, že když překonfiguruješ vědomí (snění), tak druhá komplementární dovednost je udržet vědomí na té nové konfiguraci (stopování), obě dovednosti jsou potřeba, protože bez snění se nehneš z fleku a bez stopování je zase pohyb v cydelikspace bezbřehej a taky občas nebezpečnej. takže vlastně jak píšeš, je to síla vůle.
    INK_FLO: jo, qigong je na tohle super... dobrý na kotvení je i "obyčejnej" sparring, protože to člověka naučí furt imrvére dávat pozor... chvíle myšlenkovýho úletu(stačí půlvteřina ani ne) a bum, máš pecku v obličeji :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam