BURAN: nevím, navrhni nějaké číslo. mě to zajímá jako alternativa ke stávajícímu stavu - stejně jako vše, co jsem kdy dělal: když se to samo stalo většinovou záležitostí, začalo mi to tak akorát srát...
nevím jak budou lidi cestovat za 10 let: jak rychle, jestli letecky, vlaky, teleportací, na kolech, na koních, na plachetnicích, nebo třeba nějakými hypersonickými scramjety na vodík, pěšky.... fakt NEVÍM (a neví to nikdo)
pokud by se ale cca 1% dálkové dopravy v té době (s tím, že nevím, jaký bude její celkový rozsah!) odehrávalo takovými solárními letadly, která popisuju, tak budu maximálně spokojen. ale neřeknu ti odhad... zajímá mě, jaký by to mohlo mít podíl na trhu... ale když neznám jeho velikost, tak nemůžu nic odhadovat...
celosvětově 1% dopravy na vzdálenosti větší než 1000km by byl super výsledek: nebylo by to pro každého, byla by to zajímavost, kuriozita, specialita - ale reálně dostupná, reálně možná. kolika letadlům a v jaké zemi to odpovídá - to už si dopočítejte, odhadněte sami. (proč bych všechny odhady měl dělat já? kde najdu, kolik % lidí na vzdálenosti nad 1000 km cestuje autousy či vlaky? určit to bude jiný podíl v USA, jiný v Evropě a ještě jiný v různých rozvojových a asijských zemích...)