GRENDAL: budeš se divit, ale trolling mě vůbec nezajímá... naopak se zabývám třeba na svém webu opatřeními, jak umožnit volnou diskuzu a přitom se ubránit trollům už asi 11 let (a nevšiml jsem si, že bych to tam řešil "diktátorskými sklony".
debata o mých "diktátorských sklonech" je tu jednak offtopic... jednak ti lidi, kteří mě fakt znají, vědí, že jsou úplně nejvíc mimo: nad většinou věcí, které jsem kdy v životě rozjel, jsem si právě nedokázal udržet kontrolu (firma, politické aktivity, různé koncepty typu sousedské sítě, apod.). v podstatě soudíš někoho, koho vlastně osobně vůbec neznáš: jsem člověk, který obecně opakovaně rozjíždí projekty, které pak nedokáže diktátorsky ukočírovat.
založím rockovou kapelu, seženu pro ní vybavení a zkušebnu - a pak do té kapely naberu samé členy, kteří mě okřikují, že hraju moc nahlas: toto je v kostce typický příběh mého "diktátorství". spolu-založil jsem před 15ti lety tradici demonstrací za legalizaci hulení (MMM) - a pak jsem to přenechal lidem, kteří tam z pragmatických důvodů ani nechtějí zástupce politických stran - protože přece o něco tak banálního jako změna zákonů demokratickou cestou tam ani nikonu nejde... a to se bavím jen o "hobby" aktivitách, kde lidi neplatím, a tak šlo očekávat pouze "politický" či "ideový" vliv - a ne že něco budu mít na povel. o firmě raději taktně pomlčím.
opravdu - jestli mám s něčím problém, tak je to nabrat do party pouze takové lidi, kteří sdílí moje vize a uhlídat pak celkový směr, kterým se věci následně ubírají. toto pochopitelně není jednoduché, když věci, do kterých se pouštím, jdou často "proti proudu" i vůči lidem, kteří si o sobě myslí, že zrovna oni jsou nevíc proti proudu. Diktátorství vyžaduje určitý talent, vyžaduje umět v pravý čas podpořit co hlásá nějaká momentální většina, jásat společně s ní, apod.. to právě vůbec neumím, jsem introvertní morous, který se neplánovaně zamračí i na lidi, kteří od něj právě čekají to povzbuzení.
No nic.. je to tu samozřejmě offtopic. Já jen, že kdo mě zná, tak ví, jak je taková představa směšná.