REDGUY: solární letadla s rozpětím 200m se určitě vyskytnou - třeba ty stratosférické retranslační drony (ono totiž kromě toho že se budou muset v té výšce 24h udržet, ještě budou muset mít nějaký docela značný vysílací výkon, po dobu těch 24h... takže bude zajímavé, jak nakonec skončí velké).
jiná věc je, jak často a v jaké podobě budou přistávat na zemi: praktické problémy jsem nerozporoval, neřeší je ani krátká přistávací dráha, řeší je různé to skládání, zasouvání, možná schopnost VTOL ...
samozřejmě, teď budu nejspíš obviněn, že já sám chci stavět takové letadlo: tam je samozřejmě jasné, že je to mimo možnosti amatérů (možná je to v dosahu garážových firem - ale asi trochu bohatších, než ta moje, a trochu někde jinde než v hustě zalidněné střední Evropě :-)
takže bych doporučoval nemlžit a nemíchat páté přes deváté a nezaměňovat např. to, co si myslím, že by někdo v blízké budoucnosti mohl být _někdo_ schopen postavit s tím, co si myslím, že bych _já_ (navíc nejspíš po dalších konzultacích s odborníky) mohl být schopen postavit, apod.