Jezis, to je zase hromada sracek. Tak aspon "best of":
- opravdu nechápu, jak ses mohl snažit domýšlet těžiště u nákresu, který je tak mimo měřítko - lzes. Nic jsem se nemusel domyslet, kde ma ten "nakres" teziste jsi ty sam zcela presne napsal. A nevymlouvej se na absenci meritka, ta maluvka porusuje fyzikalni zakony bez ohledu na meritko. Presto jsi ji hajil i potom, co jsem ti ten problem poprve napsal.
ice si nepochopil hlavní rozdíl, v čem se aerodynamika tandemového křídla - ale prdlajs. Fakt by me zajimalo, jest _porad_ nechapes, ze problem toho prvniho nakresu nespociva v "aerodynamice tandemoveho kridla", ale v naprosto elementarni mechanice, nebo jestli to chapes, ale jen se jako obvykle snazis z problemy vylhat.
si můžeš i po 5 letech dovolit nadávat moderátorovi klubu do idiotů - po pravde receno, myslim ze za moje nadavky jsi vdecny, protoze ti umoznujou odvadet pozornost od toho, jak ignorujes problemy, kteri ti mezi tema nadavkama pisu a kterych se za posledni tyden nahromadilo fakt hodne. Takze, nemas zac 8)))
ž to tady přitáhne lidi, kteří ti začnou ty idioty oplácet za mě - jo, jasne. Nebo muzes znovu aktivovat nejvyssi uroven svyho zmrdstvi a zacit lidem platit za to, aby mi nadavali. Uz jsi to jednou delal a ted by to byl takovy hezky doplnek k tvymu vyderacstvi 8))
místění podvozku nebo první vzpěry v řadě od trupu je takhle téměř nevyhnutelné (jestli tam bude potřeba i ta druhá vzpěra by se muselo vyzkoušet nebo spočítat, ale mě tam intuitivně prostě sedí, už kvůli tomu podvozku - LOL. Inutice cloveka, kterej nechape fyziku pro zakladni skoly? To zni bezpecne 8)))
čelní průměř vzpěr při délce přes ty 2m bude pod 0.01 m2, celkově tedy vzpěry přidají odpor, jako objekt s čelním průřezem 20x20 cm - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Jezisi kriste. A ja mel dojem, ze kdysi davno uz jsi chapal, jak funguje odpor vzduchu a ze existuje vec jako "koeficient odporu", kterej ukazuje, ze takovyhle srovnavani vzpery s nejakym obecnym "objektem" je pitomost. Patrne od te doby doslo k resetu osobnosti a uz jsi to zapomel. Vlastne to dava smysl, kdyz nechapes zaklady mechaniky, tezko muzes chapat tohle 8))
A btw... dva metry dlouhy, 0.01m^2? Cili PET MILIMETRU napric? To myslis vazne?
tudíž konstrukce musí být koncipovaná tak, aby ty karbonové trubky byly v takovém případě vyměnitelné (např. upnuté mezi čelistmi, místo natvrdo zalaminované) - jo, jasne. Protoze kdyz ti za letu praskne vzpera, tak tvuj hlavni problem je, jestli ji dokazes snadno vymenit 8)))