REDGUY: viděl jsem popravdě i výrazně nepřítečnější plány... existuje to ve formě mého konceptu, který logicky nemá až takovou váhu, jako kdyby to byla studie Boeingu či Airbusu, ale pořád je příčetnější, než řada precizně 3D renderovaných splašených vizí co jsou taky v oběhu.
nikdy jsem neříkal, jestli 200 000 je dolní nebo horní hranice ceny komponent solárního ultralightu. dovedu si představit, že si během 5 let budu moc dovolit dát tyhle peníze stranou na hraní - to je celé. součástky za ně nakoupím, ale jistě první věc, co s tím udělám, nebude, že to rozbiju. samotnou konstrukci z prefabrikovaných uhlíkových trubek musím pořídit výrazně levněji. a pokud nevydrží nějaké počáteční zátěžové zkoušky, nemá cenu na to ani kupovat ty solární panely, že jo... někde v nějaký moment během vývoje a stavby asi bude nutné něco spočítat, aby se zbytečně neničily drahé komponenty...
REDGUY: bohužel: na tom serveru toho bylo trochu více, co teď neběží nikde. samozřejmě nechci omezovat tvoji paranoiu v rozletu, ale fakt je, že jsem neměl nejmenší důvod ty kresby tajit, zvláště ty pozdější. všechny sice obsahovaly jasné chyby, které člověku dojdou až když nad tím přemýšlí delší čas (nebo si vyslechne kritiku) ale mělo to nějaký vývoj a hlavně to neměly být konstrukční výkresy, ale doklad tvrzení "dokážu si představit". Ano - dokážu si představit nějaký koncept, a když si vyslechnu kritiku nebo se nad tím sám zamyslím, dokážu ten koncept zpřesnit a dál vyvíjet.
být obviňován, že jsem něco záměrně smazal, je dost trapné. pokud někde vyhrabu nějaké zálohy (to PC kde jsem to kreslil jen nebootuje, ale disk asi zásadně vadný není), klidně to zase hodím online.