REDGUY: medici jako "technický" obor? přírodovědný, možná.. ale stejně ti doktoři vysvětlí, že jsou něco ještě jiného, než "čirá věda". ty jo, tohle patří spíš do
[ college drop-outs (+práce při studiu, samouci, kolikrát jste nedokončili vysokou? jaký je rekord ? jaký to mělo důvod?) ] ... tady je tahle debata offtopic.
ano, architekt a stavař mají nějaké základy statiky, která by se mi při návrhu letadla určitě sakra hodila. proto mluvím o velmi malém UL letadle, kde se dá očekávat max. zatěžování silami, které jde odhadnout a nasimulovat (i kdybych to měl postavit konci křídel mezi dva stoly a skákat po tom...).
jestli pro tebe VŠ není podmínkou pro stavění věcí, tak ale nevím, o čem se tady hádáme: jasně, způsobilost k letu bude asi muset nakonec posoudit odborník. ale jinak vývoj civilizace už posledních dvě stě let žene dopředu soutěžení mezi amatéry a profesionály, mezi laiky a akademickým establishmentem, mezi šílenci a chladnokrevnými businessmany (Tesla vs. Edison) ... a je jedno, jestli teď máme na mysli Morseho, bratry Wrightovy, Billa Gatese, Clive Sinclaira....
jinak já samozřejmě dodatečně, když se o něco drze pokusím, pak zjišťuju, jaké znalosti přesně mi chyběly (bylo by to tu offtopic, klidně proberu jinde). jenže současně: nevěřím, že bych si ty tyhle znalosti zapamatoval jen proto, že bych chodil na nějakou přednášku nebo se nabifloval nějaká skripta! podstatné prostě bylo něco zkusit a zjistit, na čem se zaseknu. jedině tak zjistím, co vlastně nevím (tedy ne tak, že se preventivně učit něco, co vůbec nebudu potřebovat)
BTW docela ontopic college drop-out:
[ XCHAOS @ college drop-outs (+práce při studiu, samouci, kolikrát jste nedokončili vysokou? jaký je rekord ? jaký to mělo důvod?) ]
:-))