• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSSolární letadla a vzducholodi (pilotovaná/bezpilotní+stratosférické/elektrické létání+"létající auta"/VTOL)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: nemyslím, že se zabývaj tak obskurními privátními diskuzními servery, jako NYX. a už s tím offtopicem odprejskni, nebo dostaneš ban zcela po zásluze (příští moderátor tohohle klubu navíc na rozdíl ode mě nebude omezen nutností zachovat si integritu své osobnosti a tedy závazkem "nezabanovat nikde nikoho natrvalo"... už se těším... pouze hledám někoho, koho téma fakt aspoň okrajově zajímá...)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Hele, xchaosi, jakej je rozdil mezi tim, kdyz nekdo prestane rikat veci, co te serou, protoze:

    (a) jsi ho zabanoval (coz trvdis ze je proti tvemu presvedceni, protoze svoboda slova a tak vubec), nebo
    (b) protoze jsi nekde ukradl jeho soukromy data, vydiral ho jejich zverejnenim a on povolil a prestal, pripadne
    (c) protoze jsi ho vydiral legalne zverejnenim legalne ziskanejch soukromejch udaju?

    V cem se to lisi? Proc povazujes banovani za spatny a vydirani ne?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: kdybych si to koupil od provozovatele, pořád bych s tím problém neměl - whoa. To je bozi. Clovek, kterej je na pirati.cz porad uvedenej jako 'garant programoveho bodu soukromi" zcela vazne potvrzuje, ze nema problem kupovat si osobni data lidi od provozovatelu informacnich serveru. Protoze kdyz to dela NSA za statni penize, tak on muze za vlastni. Nejakej "zakon na ochranu osobnich udaju" je jen car papiru, kterej pro xchaose vubec nic neznamena. Dobre vedet, jak si to pirati ve skutecnosti predstavujou 8)

    To bych fakt nevymyslel 8)

    když se veřejně zeptám "neznáte někdo toho týpka osobně?" tak to prostě není nic, co by ti mohlo jakkoliv vadit. - ano. Kdyby ses jen verejne zeptal, tak by mi to nevadilo. Skoda, ze jsi udelal mnohem vic: nabizel jsi penize za pravdepodobne protizakonne dodani dat a vyhrozoval jsi vydiranim jejich zverejneni - a priznal ses, ze podobny praktiky uz jsi v minulosti pouzil. A to uz chovani totalitniho zmrda je 8)

    tebe sere, že se tě nebojím - no, to si trochu fandis 8) Me tak maximalne mrzi, ze za ty leta, co te znam, ses dostal z polohy "divnej, ale originalni a slusnej clovek" dostal do polohy "bezzasadovej zmrd, kterej aby se "pomstil" nema problem porusovat zakony a vydirat ostatni". Na druhou stranu, ta zabava sledovat, jak moc si pritom naseres do vlastniho hnizda, ta za to stoji 8)

    (offtopic!) 8)
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: jak, offtopic? mas problem s trolly? mas! potrebujes penize na letadlo? potrebujes! tim pojistenim resis oba problemy naraz: "Chubb Insurance is offering Internet troll coverage, which will accept claims up to £50,000 coverage."
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: no ano, kdybych si to koupil od provozovatele, pořád bych s tím problém neměl, nedělal bych nich horšího než NSA, ale navíc bych to nedělal z veřejných prostředků, ale za svoje. ale chápu, že tobě by se to líbit nemuselo.

    nicméně, když se veřejně zeptám "neznáte někdo toho týpka osobně?" tak to prostě není nic, co by ti mohlo jakkoliv vadit. není to "totalitní praktika". a je to přesně to, co jsem se udělal: jednoduše, tebe sere, že se tě nebojím. a to není něco, na co jsi u obětí svých diskuzních online praktik zvyklý...

    (offtopic!)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: offtopic!
    BURAN
    BURAN --- ---
    neco na pomoc s trolly - antitroll pojisteni!

    Company Offers 'Troll Insurance' Policy Against Cyberbullying » TechWorm
    http://www.techworm.net/2015/12/company-offers-uk-troll-insurance-policy-against-cyberbullying.html
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Hele, XCHaosi, at se to nezamluvi: jestli když se trefím do dané hodnoty s ohlášenou přesností, jestli je to náhoda - muzes prosim ukazat nejaky priklady toho, kdy ses do neceho netrivialniho "trefil" a my te za to nepochvalili? At si to rozebereme?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XChaosi, mam pocit ze me mas zablokovanyho v mailu. Doporucuju na chvili odblokovat, mas tam zajimavou zpravu 8)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    REDGUY: aha, prehlidl jsem "pohany". pak to ale neni moc kluzak 8) a pak zase nedava smysl ten gravitacni vykon. A zmenu uhlu nabehu a tim i parametru kridla bys mel dolozit jinak, nez "sazim na to" 8))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: vodorovně letící poháněný kluzák tvrdím, že bude mít stejné L/D, jako při klouzavém letu klouzavost. - vodorovne letici kluzak? Jako, konstatni rychlost? Bez stoupavejch proudu? Jakpak to funguje? 8))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: kdo mluvil, že u vodorovně letícího letadla má smysl mluvit o "gravitačním výkonu"? - ty. Opakoven jsi "gravitanci vykon" pouzival pro "vypocty" parametru vodorovne leticiho letadla. Chces abych ti to nasel?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: zeptat se jestli někdo nemá nějakou informaci není nic špatného - není to ani náhodou "totalitní praktika". no tak jen pro konstrolu:

    [ XCHAOS @ TEORIE xCHAOSU ] od provozovatele jiného serveru, než NYX, kde máš stejný nick, ale mě ten server nezajímá, nemám tam id a nikdo z mých známých s tím provozovatelem nemá žádné speciální vztahy, bych si tuto informaci (soukromě) klidně koupil. Pokud by on tím porušil nějakou dohodu, kterou má s tebou (např. že ty informace nedá třetí straně) - tak já s tím problém nemám (pomyslím si o jeho důvěryhodnosti svoje, maximálně - protože on samozřejmě nemůže vědět, že já s tím nezamýšlím nic špatného a pouze to chci vědět).


    Cili nejde o nejake "zeptat se". Jde o to, KOUPIT neci identifikujici osobni data od provozovatele serveru. A identifikujici data jsou chranena zakonem, takze ta "dohoda" kterou se mnou dotycny ma a kterou ty milerad porusis, je _zakon_ na ochranu osobnich udaju. Ale to ze zakony pro tebe zas tak moc neznamenaji uz vime 8)

    [ XCHAOS @ TEORIE xCHAOSU ] fakt je, že třeba jednoho letitého trolla na svém webu jsem odhalením jeho identity odradil od pokračování v trollingu (trochu mi tam ustal provoz, ale co). on to celou dobu bral v podstatě jako dobrý vtip, to co dělal.. teprve potom pochopil, že mě to až tak vtipné nepřijde, a chtěl bych se tam držet určité formy, v těch diskuzích. ono je to zvláštní, ale spousta lidí co se online odvazují, se docela vyděsí, když jim řeknu "já vím, že ty jsi ten a ten" - samozřejmě je to řešení hrubou silou, takže další krok je vyjednávání: "já vím, že ty jsi ten a ten a mohl bych taky třeba veřejně napsat, že jsi ten a ten".

    A tady mame nejen to vydirani, ale i priznani ze uz jsi to udelal.

    Cili, copak tady mame? XChaose, kteryho serou veci, ktere rikaji jini lide. V takove situaci ma pricetny clovek spoustu moznosti. Ignorovat dotycne, delat si z nich legraci, nadavat jim, pokud se to deje v mem klubu tak je zabanovat nebo pozadat spravce serveru o ban (ne, to _neni_ omezovani svobody projevu, takze se za to neschovavej), pripadne i treba podat zalobu.

    Co ale udela XChaos? A co je podle nej "jedina moznost"? Obstara si soukroma data dotynych, navic pravdepodobne ilegalne... a zacne dotycne vydirat "kdyz neprestanes rikat ty veci, co se mi nelibi, tak zverejnim tuhle informaci, o ktere si myslim, ze nechces aby se zverejnila".

    Pri vsi ucte, fakt nevim, jak to nazvam jinak nez totalitn chovani vyderacskyho zmrda. A to, jak potom vsem kolem sebe machas vlajkou "obrany svobody slova"? Kdyz vydiras lidi, aby prestali mluvit?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: kdo mluvil, že u vodorovně letícího letadla má smysl mluvit o "gravitačním výkonu"? mluvil jsem o něm u klouzavého letu.

    vodorovně letící poháněný kluzák tvrdím, že bude mít stejné L/D, jako při klouzavém letu klouzavost. "při dostatečně velkých absolutních hodnotách té klouzavost". to je totiž ten vtip: změna úhlu náběhu je v tom případě tak minimální, že jí lze zanedbat. pro malou klouzavost ji zanedbat nelze (takto třeba poháněné letadlo může mít celkem dobrý L/D, ale špatnou klouzovast... protože právě neoptimální úhel náběhu)

    uznávám, že tyhle jemné nuance jsem před těmi pěty letu před zahájení těhle debat úplně naučené neměl.. ale to je to: už ta základní úvaha byla správná, nebyla náhodná. (pokud Elon Musk pokreje nejdřív první stupeň rakety korkem a chce jí vrátit na padáku do slané vody, a ono se ukáže, že je to kravina hned na několika úrovních - nejdřív, že korek nestačí, a že je potřeba supersonic reentry burn, a že ani pak to nestačí, protože raketa se při nárazu na hladinu i při malé rychlosti stejně rozlomí a potopí... takže se musí přidat přistávací nožičkyk atakdál. ... tak mu přesto nikdo neodpáře nálepku "geniálního vizionáře"... a nikdo netvrdí, že jeho nápady jsou "náhodné", apod... zajímavé, že by to bylo jen o tom, jaký si kdo umí udělat image? :-))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: obou případech o stroje, které získávají a ztrácí potenciální energii v gravitačním poli Země, a tuto energii přeměňují na mechanickou práci - opravdu? Vodorovne letici letadlo ziskava a ztraci pontencialni energii?

    Fyziku pro zakladni skoly naucit by ses mel, mlady padawane 8)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: chyba? třeba protože jde v obou případech o stroje, které získávají a ztrácí potenciální energii v gravitačním poli Země, a tuto energii přeměňují na mechanickou práci? a protože pojem "gravitační výkon" se, kupodivu, týká právě takovýchto strojů? (bez ohledu na to, jestli mají kolečka, nebo křídla?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ano, je to offtopic. a lež (nejde o to, že bych to nedělal, ale že to není svinstvo - jednoduše, i když je třeba chyba, že jsem se neudržel, tak protože jsem to dělal jako soukromá osoba a čistě soukromými a legálními prostředky - zeptat se jestli někdo nemá nějakou informaci není nic špatného - není to ani náhodou "totalitní praktika"... jak tu vytáhl někdo jiný.)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: jednodušší a srozumitelnější fyzikálně smysluplná definice pojmu gravitační výkon vzhledem k tomu, ze se bavime o letadlech, je dost hloupe tvuj odborny termit definovat pomoci elektrickeho kola 8)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: ale aha, ty by ses takhle nechoval k těm, kterých by ses bál - To ses hezky odkopal. "strach", to je ta spravna motivace uznavas? Opravdu "demokratickej" pristup 8)
    \
    o kom víš, že má nějaké zásady. - ... /facepalm ...

    XCHAOS: kdokoliv ještě bude pokračovat v offtopicích (osobní spory, politika, apod.) - a jen teda kontrolni otazka, kdyz sem ty napises "nikdy jsem nedelal svinstvo X" a ja sem napisu "to neni pravda, svinstvo X jsi delal, chces na nej link?" - ktera z tech zprav je off-topic a za kterou kdo dostane ban? Nikdo? Oba? Jen ja za tu svoji? Jen ja a dva mesice, za tu svoji i tu tvoji? 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: jednodušší a srozumitelnější fyzikálně smysluplná definice pojmu gravitační výkon (pokud si přehlédl tu složitou) je třeba "výkon, který dodává rekuperující elektromotor do baterie při jízdě z kopce" (ve skutečnosti, gravitační výkon je v tomto případě větší, jednak protože tato přeměna není 100% účinná, jednak proto, že vozidlo při jízdě z kopce ještě vykonává mechanickou práci, tzn. přesouvá se i nejen zhora dolů, ale prostě navíc jede dopředu... můžeme si ale být jisti, že není menší)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam