JVCNC: nemyslím. trollí se přece "někde jinde". ne "u sebe".
pokud jsem si založil vlastní nový klub a nalezli mi sem lidi, aby se mnou nesouhlasili, tak to prostě není trollení (a nebo jste to vy, kdo "krmí trolla", ale fakticky: tohle není ten případ, protože tady je to _moje místo_, které bylo založeno za účelem téhle diskuze - poté, co jsem uznal, že zasírat s tím obecněji zaměřené kluby by nebylo vhodné)
to je základní princip: můžete se mnou nesouhlasit, ale v tom případě předložte konkrétní data, konkrétní čísla. občas to někdo děláte, ale spíše se to omezuje na osobní útoky a základní zpochybňování toho, že já mám právo vyslovovat _jakákoliv_ čísla. dobře, měl bych opatrnější, ale já se snažím zlepšovat: místo ad-hoc čísel bez uvedení přesnosti odhadu se snažím nově uvádět nějaké rozpětí od-do.
nakonec se mi ta odhadovaná čísla prostě musí podařit předložit v takové podobě, že do toho nebudete moc rejpat: jednoduše se čeká na to, jestli se do ohlášeného rozpětí trefím, nebo ne. nejsem ani vědec, ani právník - ale jsem programátor, a věřím, že nakonec se musí podařit ustavit "komunikační protokol", který nebudete moci dále zpochybňovat.