• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSSolární letadla a vzducholodi (pilotovaná/bezpilotní+stratosférické/elektrické létání+"létající auta"/VTOL)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GESTO: no a co?
    GESTO
    GESTO --- ---
    XCHAOS: LOL, podle tyhle diskuze spis jeste X krat zmenis co chces vubec delat... :P
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: uvidíme, jestli to bude. zatím to vypadá, že bude solární nákladní kolo (např. proto, že z pořizovací ceny všech komponent kolem 40 000 je už cca 30 000 tak či onak zaplaceno). na bambus mám materiál (totiž: zbylý bambus z té stříšky :-) ne dub...). a mám za sebou pár konzultací ohledně standardních interfaců na připojování řídítek a šlapek s talířem..
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Hmmm. Takze uz si chystas zduvodneni, proc to puvodni "chci to mit na jare" nakonec nebude. Ooooook 8)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: to bambusový kolo nemá zas takovou megaprioritu, protože jeden z plánů je vyzkoušet panely, motor a vůbec elektroniku pro příští solární kolo pořád ještě na stávajícím tandemu (a podniknout na něm cestu do Skandinávie...). prostě plánů je hodně a největší ztráta času je pořád je vytrubovat místo realizovat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: offtopic! (a navíc, nevysral jsem se na to bezdůvodně) (a nenapadlo mi fakt kupovat si dubový hranolky v e-shopu, to je fakt)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak nazyvej veci pravym jmenem. Nejdriv se vymluvis, ze se musis necemu branit a proto neni cas, nasledne z tebe vypadne, ze ses na to vlastne zatim vysral..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: to je sice efektní, ale prostě jsem projekt odložil, až bude dokončené solární nákladní kolo, které mám z větší části vyzkoušené a postavené i zaplacené, jenom chci mezi svátky vytisknout na 3D tiskárně kryt na elektroniku a pak na něj koupit hliníkovou zamykatelnou nákladní bednu (což je docela výdaj a nechce se mi ho dělat v zimě, když s tím moc jezdit nebudu)

    jednoduše mám projektů moc, teď jsem spíš ve fázi vydělávání na to, za co bych z 5 let rád utrácel... takže prosím, uhánění "proč jsem ještě nezačal s XY" je tu fakt offtopic (zvlášť pokud jde o kolo).

    ale plán je naučit se mezi svátky s nějakým z 3D kreslítkem pod Linuxem (což jistě zvýší i diváckou atraktivitu tohohle klubu)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Hmmm... no, ja jen ze cas leti. Jaro je tady za tri mesice a jestli teprve "shanis dubovy drevo" a planujes "srovnavat"... no uvidime. Kazdopadne bude zajimave se podivat, jak dlouho ti trva sestavit ram kola a z toho potom extrapolovat, jak realny je behem tri let postavit letadlo 8)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nevím, nedostal jsem se k tomu, protože se tu furt bráním nějkaým trollům :) tak mi ho sežeň :-)

    (prosím, nechte offtopiců!)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: co je tezkeho na sehnani duboveho dreva, ze o tom tak pises...? ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: není to v tomhle klubu offtopic? (dá se říct, že začal - rozebral jsem bambusovou stříšku, teď sháním dub, protože 3D tištěné čelisťové spojky si nechám až na verzi z karbonových trubek, a celkově chci srovnávat "něco s něčím" - hmotnost i mechanické vlastnosti - abych se rozhodl, kudy dál...)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: No a jak s tim pokracujes? Uz jsi zacal aspon na tom lehkym bambusovym ramu?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: s tím naprosto souhlasím a proto samozřejmě taky v tomhle případě hodlám reálně vzlétnout.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: utopisticka vize na papire tezko muze konkurovat necemu, co realne vzletlo :)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: No... pokud opravdu uprimne veris tomu, ze nelzes, pak by te melo zajimat, co povazuju za dukazy opaku, ne? Samozrejme, pokud lzes o tom, ze veris ze nelzes ( dost meta 8) ), tak te pochopitelne nejaky dukazy nezajimaji, cili je pochopitelny, ze te ten klub nelaka 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: mě tenhle tvůj klub ale nezajímá. (snad si to někdo projde a informuje mě...)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: tohle tvojí sebejistotou ale nemůže otřást ani trochu, zdá se... V [ XChaos lze jako kdyz Rude Pravo tiskne ] mas nekolik prikladu, kdy jsi lhal zcela zjevne, ktere nejde vysvetlit "sem nevedel nezname informace". Jestli jsi je "zapomel", muzes si je tam pripomenout. Me to sebejistote vcelku staci 8)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: to, o čem se tady bavíme, není žádná věda - ano, mas pravdu, to co predvadis veda neni 8))

    zajímavé je, že tyhle naprosto různé skupiny jsou schopné mě všechny společně škatulkovat, jako že píšu "bláboly" - jo, jasne. A jedine mozne vysvetleni je, ze chyba je na strane vsech tech ruznejch a nezavislejch clenu tech skupin. Protoze mnohem jednodussi vysvetleni, ze vsichni ti lide jsou v poradku aproblem je v tobe, jaksi neprichazi v uvahu 8))

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam