REDGUY: solární letadla existují i trochu větší, než SolarStratos (SI2 - 70m), jen mají trochu jinou misi, než stoupat do stratosféry (veze víc baterií, než kolik SolarStratos váží celý, tenhle fakt ale úplně ignoruješ)
obecně se zvětšováním letadla, nároky na materiál rostou cca s druhou mocninou rozpětí, ale dostupný solární výkon (při stejné štíhlosti) v podstatě taky.
takže máš fakta:
1) do stratosféry jde vystoupat s 20 m^2 fotovoltaiky, s minimální asistencí baterií
2) lze postavit letadlo s 200 m^2, které je jako celkem je asi 5x těžší, než to menší
takže se obratem dostáváme k úvaze: kolik lidí na palubě by třeba uvezlo to větší letadlo místo baterií? :-)
je fakt, že SolarStratos není dvouplošník. Eraole ano, ale zase nemá jiné parametry. Takže tu máme dílčí typy, které realizují něco z toho, co jsem mluvil. Na to reaguješ s naprosto kamennou tváří.. a pomalu zaujímáš pozici, že až někdo postaví _přesně_ to, o čem jsem mluvil, tak prohlásíš "vidíš, celou dobu jsem říkal, že TY to nedokážeš postavit - postavil to někdo jiný".