• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIDiskuzni arena pro kazdeho
    Vyvinula se v nejake diskuzi zajimava, ale off topic debata? Stoji za to to doresit, mate k tomu jeste hodne co rict, vasi oponentni maji zajimave argumenty, ale ostatni vas uz odkazuji jinam? V diskuzni arene neni zadne tema off topic ( krome urazek a hrubeho chovani), muzete sem presunout jakoukoli zajimavou diskuzi z jinych klubu, ktera ma na diskuznim serveru sve misto. Vitejte.
    rozbalit záhlaví
    GAF
    GAF --- ---
    LONESTAR: s drobnýma opravama by léta taková věc vydržet měla. Jinak na tom co říkáš něco je, pravda.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    GAF: jinými slovy koupená věc nesplnila to, cos od ní očekával... to je ovšem spíše problém tvých očekávání, a ne té věci...
    ta myčka byla sedm let stará (přitom výrobce dává záruku funkčnosti dva roky) - odkud bereš své přesvědčení, že "normálně má vydržet léta"???
    GAF
    GAF --- ---
    STRYX: tohle je dobrej příspěvek. Řekl bych, že taková věc má vydržet nejlépe několik let, když budu idealista a aspoň třeba půl roku až rok, když budu střízlivej.

----

Vyzývám každýho, ať si uvědomí jakej je rozdíl mezi hodnoceními:

věc mi vydržela na svůj věk dlouho, jsem spokojený, na toho člověka se obrátím znova

věc mi vydržela minimálně, skoro vůbec, navíc dotyčnej tvrdí že mám co jsem chtěl (a to předtim tvrdil, že mi dokonce vrátí peníze, kdyby s ní něco bylo)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    GAF: Tvoje popírání reality v tomto případě opravdu neznamená, že jsi krásný idealista v tomto prohnilém světě a povýšený tón není opravdu na místě. V běžném životě se prostě člověk musí nějak orientovat, nemůžeš si vymýšlet vlastní pravidla, která se zrovna tobě momentálně hodí do krámu. Pokud je na tebe lidstvo příliš kruté, doporučuji kariéru pastevce ovcí.

PS: Nejsem chlap a už taky radši reagovat nebudu. Vychcánkové jako ty mi za to fakt nestojí ;)
    GAF
    GAF --- ---
    LONESTAR: protože při prodeji (jakkoliv staré) věci za 2500 která normálně má vydržet léta doufám ve funkčnost alespoň několik měsíců, lépe ještě několik let.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    GAF: troufám si říci, že na GINGERCAT nikdo takový "vyslovený podraz" neudělá :)

BTW - proč ten prodej myčky pořád označuješ za podraz??? Tady přece nikdo nikoho nepodrazil...
    GAF
    GAF --- ---
    GINGERCAT: teď jsi z nějakýho dobrýho slova na několik měsíců za věc za 2500 udělal "sedm let za křáp" a morální záruku shazuješ na úroveň smetí. Mluv takhle delší dobu a málokdo se TOBĚ bude rozpakovat udělat nějakej VYSLOVENEJ podraz a zgustne si.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    GAF: cenou tady vůbec neoperuj, ta je u starších věcí vždy smluvní. Na její výši máš tedy 50% "vinu". Jestli se ti to zdálo drahý, nemusels to kupovat. Je to opravdu o mnoho jednodušší, než se to tu snažíš prezentovat.
    GAF
    GAF --- ---
    LOPIK: měl by ses zabývat něčím konkrétním, třeba jakou délku funkčnosti garantovalo jeho slovo, jednalo-li se o věc za 2500.

Zaměňování špatnýho výběru s faktickou nefunkčností výrobku je hodně mimo, člověče.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    GAF: a ty sis toho jako vědom nebyl, že KUPUJEŠ starou věc?!

Koukám, že naše strategie se věcí zbavovat na sběrném dvoře, případně tak ještě známým za odvoz, je vcelku bezpečná cesta jak se nepotkat s takovým vykutálencem, co bude chtít na sedm let starej krám nějakou morální záruku. Unbelievable!
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    GAF: příště nekupuj staré křápy, a když už je kupuješ, tak si s prodávajícím dohodni podmínky reklamace - that´s all... ;)
    GAF
    GAF --- ---
    LONESTAR: to nevim, mně bude trvat, než (jestli) na nějaký přijdu. Nějaký navrhni sám nejlíp :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    GAF: Mě to přijde úplně stejný, jako když mi třeba přijde zákazník s tím, že si koupil před měsícem věc a teď jí někde koupil levnější, ať mu vrátím prachy. Že má na to to svoje morální právo.. Taky si poklepu na hlavu a pošlu ho ať si to dá do vitrýnky.

Politování si samozřejmě zasloužíš - máš to blbý. Nemůžeš ale chtít v zájmu morálky přehodit teď peška na toho, kdo ti to prodal.
    GAF
    GAF --- ---
    PIZI: jo, takhle nějak jsem to myslel.

A znova připomínám, že já bych ten litr zpátky dal. Protože já bych si byl vědom, že jsem prodal hodně starou věc. Myslim, že tak pár měsíců bych tomu člověku nechal a kdyby přišel třeba po půl roce, teprve pak bych se zachoval podobně jako ten dotyčný odsuď z NYXu.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    GAF: a jaké, probůh, chceš východisko???
    východisko je jednoduché - příště nekupuj staré křápy, a když už je kupuješ, tak si s prodávajícím dohodni podmínky reklamace - that´s all...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    GAF: a ty si tu situaci nepřibarvuješ podle svého? :o)
    GAF
    GAF --- ---
    LONESTAR: a přesto se snažíš snahu o nějaký řešení situace alespoň diskuzí potírat shazováním a nenabízíš žádné východisko. Říkám ti bravo nad tím, jak jsi schopný sám sebe podrazit, když na to přijde! :D
    GAF
    GAF --- ---
    LONESTAR: za fňukání to označuješ ty. Zase bezohledně. Tahleta "chlapská" schopnost přehlížet detaily a přebarvovat si je podle svýho mně nikdy k srdci nepřirostla. Jesti nemáš zájem se bavit přesně, bav se s někym jinym.
    GAF
    GAF --- ---
    ANNAWA: ano, to bych někdy rád. Ale ne v této situaci. A už vůbec ne od tebe. Tobě už ani nepodam ruku :D
    PIZI
    PIZI --- ---
    GAF: Ne, kupoval sis kartu která mohla vydržet libovolný časový interval. Statisticky samozřejmě čím je výrobek starší, tím pravděpodobnější je jeho porucha. Takže nekupuješ si kartu která by měla vydržet měsíc, nebo rok. Kupuješ si kartu o které nevíš jak dlouho vydrží. Stejně jako to nevíš u nové, ale tam platíš zároveň i za to, že prodejce zaručuje nějaké řešení pokud se pokazí dříve než za dva roky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam