• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    KAREN
    KAREN --- ---
    ZUZKAOU: ulice Antoninska, nebo zastavka? vim jen o tom na ul. Lidicka...

    http://goo.gl/maps/uJDtD
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: halal není mučení a je to normální maso z běžného chovu, jen na jatka přijel patřičně certifikovaný muslimský řezník a teda namísto ne vždy spolehlivého omráčení jaksi zvíře podřízne, čímž toto ztratí zcela jistě vedomí v rámci sekund.
    článek odkazuje na jakousi německou studii, nechci ji dohledávat.
    HALAL - Porážka zvířete podle islámu. Blog - Kateřina Richterová (blog.iDNES.cz)
    http://katerinarichterova.blog.idnes.cz/c/157305/HALAL-Porazka-zvirete-podle-islamu.html
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    LUCYA: Proč lidi jedí halal maso, pokud to není z náboženských důvodů?
    Dnes se většina vyhýbá velkochovům, protože tam zvířátka trpí, ale pak si dají totálně umučené zvíře, co je v tom za smysl?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V Brně je výborné řeznictví na Antonínské (hned u zastávky) - Sami si bourají maso, dopoledne tam mívají spoustu divnejch kousků masa typu oháňka, prodavačky jsou příjemné a věci rozumí, vzadu pracují řezníci, mívají zvěřinu a slušné uzeniny.

    Ovšem když tam spěchá člověk po běžné pracovní době (maj do 6.), tak už tam bývá vyprodáno.
    WHATEVER
    WHATEVER --- ---
    Z řeznictví v Praze můžu doporučit Robertsona
    Robertson.cz
    http://www.robertson.cz/?lg=cs
    eshop vypadá spíš jako lahůdkářství, obchod je ale normálka řeznictví + delikatesky
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Což ale nic nemění na tom že maso z velkochovů je takový "řídký" a nemá moc žádnou chut, i když ted myslim vešla v platnost nějaká vyhláška, o minimálnim prostoru na jedno zvíře, aby si mohlo aspon protáhnout nohu.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MOIRAIN: no vida to je dobrá a celkem logická odpověď.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    RAINBOF: hormony se u nás do krmiv nedávají, 1) přísně se to sleduje, 2) je to v našich zeměpisných šířkách ekonomicky nevýhodné
    pokud jde u kuřata, jde o vyšlechtěný hybrid a vysokoproteinové krmivo
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ZUZKAOU: ale notak klidek. nebud hned útočná.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: beru v potaz jen EU, v USA se hormony dávají, ATB snad i tam mají ochrannou lhůtu, ovšem maso a produkty z něj přicházející na EU trh se hlídají a sem tam se proflákne, že x tun kuřat šlo do kafilerky, protože hormony
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RAINBOF: fakt ti tu nebudu dokazovat že ve vzduchu je O2 a gravitace funguje.

    Buď se spokoj s podanou informací, nebo si ji doplň samostatně a nebo věř bludům. Tvoje volba.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: no kdoví co obsahují čínské zdroje a hlavně jestli se nepletu, tak ani v USA (odkud pochází většina zdrojů citovaný na webech o zdravé výživěú) stejné vyhlášky nejsou, natož s federální platností.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ZUZKAOU: takže nic konkrétního :)
    odpověď projdi si metrák vyhlášek neni moc konkrétní.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RAINBOF: co třeba si projít hygienické vyhlášky? A proces veterinární kontroly masa.

    Konkrétní předpisy najdeš třeba tady http://www.svscr.cz/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ZUZKAOU: to je dobrá zpráva. můžeš to nějak podložit ?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: jo, ty hormony jsou urputně se držící mýtus, stejně jako ta antibiotika
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a bez přidaných hormonů a antibiolitk je každé české maso, které projde standartním prodejním řetězcem. Jsou věci, na které je EU dobrá.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: navic je to v praze a v centru... to je treba pro me taky zasadni plus :-)


    Objevil jsem toto auditko teprve nedavno a tak abych neprichazel s prazdnou, tak nesu tip:

    Nove reznictvi na smichove. primo proti svandove divadlu. vim, reznik a skvely je kousek, ale todle by melo byt neco jineho/noveho. je to hned vedle kureciho raje (kdo vi, vi) je to francouzske reznictvi se vsim, co k tomu patri. byl jsem tam v patek kolem druhy a mam pocit, ze otevreli tak v 13:50 :-) pomerne zmateny, ale tak prijemne a pocohpitelne, bez znalosti francouzstnihy dovnitr chodit jen opatrne (nebo slovnik v ruce), jedinej popis masa ci pastiky nebyl cesky :-) ale zejmena drubez vybadala skvele. nic jsem nekoupil, davam tomu tri kontrolni navstevy :) tak kdyby se nekdo odvazil a treba jen na pruzkum, budu rad!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PASTEL: tak TRM je především řeznictví, kde to maso pak nechávají dozrát suchou metodou + si dělají skvělé uzeniny, není potřeba se předem domlouvat na nečeský způsob bourání a tak. Maso přímo z farem dostaneš, ale čerstvé. A třeba u steaků to je dost rozdíl.
    MAKII
    MAKII --- ---
    PASTEL: na sušený maso se docela specializujou kluci ze survival klubu.. [ NOISEGATE @ Survival - do lesa jen s nožem... ] .. nejlepší je návod id MEYHAM [ MEYHAM @ Survival - do lesa jen s nožem... ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam