• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    PASTEL: no protože parazitické onemocnění u vepřového je nejvíc o držku :) hlísti jako jsou svalovci a podobné bonusy, které tě můžou z nedostatečně tepelně zpracovaného vepřového masa překvapit, nejsou imo nic příjemného. Jasně, že míra nebezpečí je možná v dnešní době malá, ale stejně já o cysticerkózu, trichinelózu a spol. moc nestojím :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    TIGRE: asi máš pravdu, zaručeně u té zvěřiny, ale proč zrovna vepřové
    (po pravdě na to celkem dlabu a zatim ve zdraví přežívám)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    WENDIGO: já bych se na to u hovězího, telecího a jehněčího vykašlal, ale určitě bych to nepodcenil u vepřového, zvěřiny, drůbeže...

    KAREN: tak bezesporu, to jsem myslel tou dostupností :)
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    ZUZKAOU: Jo tak, ja beru nepasterovane neodstredovane mleko od mlekare a ten rozdil v chuti oproti tomu co prodavaji v obchodech je ohromny. Stejne jako tatarak se da udelat z premrazeneho masa ale rodil v chuti tam proste je.

    Mimochodem me jeste napada je nekde v praze lahudkarstvi s kvalitnimi uzeninami ktere nema prestrelene ceny? Co jsem hledala tak vsechno v centru a hodne nadsazene. Idealne nekde kolem Bcka
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WENDIGO: syrové mléko = nepasterované. Díky mlékárenské kampani proti mlékomatům to fakt není běžná surovina - třeba mlékomaty v praze čepujou pasterované mléko, byť nehomogenizované.
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    ZUZKAOU: Jo prave me zarazi ta panika kolem masa kdyz syrove mleko pije 80% populace.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WENDIGO: syrové maso, stejně jako syrová vejce a syrové mléko jsou rizikové potraviny. Jízda po D1 je vysoce riziková činost...

    Tuším že promořenost parazity je celkem nízká a nejčastějšími zdroji nákazy různých bakterií jako je listerie, salmonela a nebo kampylobakter jsou špatně zpracované a skladované potraviny, a ne prvotní surovina.
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    Jinak ta panika se zabijenim breberek z hoveziho je nejak dale podlozena nebo je to jen zase nejaky hygienicky trend? Protoze tatarak se dela ze syroveho a take se to tam nejak neresi, jen vim ze restaurace to musi premrazovat ale ja si delam tatarak ze syroveho leta a nikdy zadny problem nebyl, jo maso ze supermarketu bych na to nevzala ale z dobryho reznictvi s tim jaky jsou veterinarni normy a testy tam vidim spis paniku nez nejakej pravdepodobnej problem.
    MAKII
    MAKII --- ---
    TIGRE, MUTHA: já kombinovala - nejdřív trouba pro zabití breberek a pak sušička. Každopádně musím někdy dát další kolo.. a nesežrat to jako chipsy.
    KAREN
    KAREN --- ---
    TIGRE: pokud ji máš.)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MUTHA: tak já ti to vyvracet nebudu, nicméně

    a) sušička to usuší podstatně rycheji
    b) menší spotřeba energie (nějakých 0,2 – 0,4 kWh podle typu)

    vzhledem k tomu, že na straně trouby nevidím žádnou výhodu (ok dejme tomu vyjma dostupnosti), přijde mi sušička jako smysluplnější volba.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: no tak vona halal porážka někde v horách pakistánu bude mít dost rezervy. Ovšem kdyby stejně technologicky vybavený ateista zabíjel zvíře, tak v tom moc rozdíl nebude.

    Ale jedním z předních bojovníků proti halal a košer je mistr Vávra - nácek, co se s ním jiní nácci přestali bavit, protože začal práskat...

    A muhehe: Vávrovy Ochránci hospodářských zvířat- měli web u Kaluži a nezaplatili http://expirace.banan.cz/?ohz.cz

    A jak tak koukám, tak ty jejich kecy radostně přebírají vegani, protože ověřování zdrojů informací se nenosí.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZUZKAOU: Aha, díky. Na podříznutí fakt není nic brutálního. Kdo ví co jsem četla já, rozhodně to bylo popsaný jako z hororu. Jak už to tak bývá, když se to týká islámu nebo čehokoliv, co je dost nečeský .)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    PASTEL: MAKII: já maso doma suším a imho je na to nejlepší sušička na ovoce spíš než trouba :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    ZUZKAOU: roger that. jen se ujistuju, pac mistni realie a oznaceni az tolik neovladam, tak se vzdycky musim presne doptat, abych zas nedosla nekam jinam.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAREN: Máš pravdu je to zastávka - ulice Lidická...
    KAREN
    KAREN --- ---
    ZUZKAOU: ulice Antoninska, nebo zastavka? vim jen o tom na ul. Lidicka...

    http://goo.gl/maps/uJDtD
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: halal není mučení a je to normální maso z běžného chovu, jen na jatka přijel patřičně certifikovaný muslimský řezník a teda namísto ne vždy spolehlivého omráčení jaksi zvíře podřízne, čímž toto ztratí zcela jistě vedomí v rámci sekund.
    článek odkazuje na jakousi německou studii, nechci ji dohledávat.
    HALAL - Porážka zvířete podle islámu. Blog - Kateřina Richterová (blog.iDNES.cz)
    http://katerinarichterova.blog.idnes.cz/c/157305/HALAL-Porazka-zvirete-podle-islamu.html
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    LUCYA: Proč lidi jedí halal maso, pokud to není z náboženských důvodů?
    Dnes se většina vyhýbá velkochovům, protože tam zvířátka trpí, ale pak si dají totálně umučené zvíře, co je v tom za smysl?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V Brně je výborné řeznictví na Antonínské (hned u zastávky) - Sami si bourají maso, dopoledne tam mívají spoustu divnejch kousků masa typu oháňka, prodavačky jsou příjemné a věci rozumí, vzadu pracují řezníci, mívají zvěřinu a slušné uzeniny.

    Ovšem když tam spěchá člověk po běžné pracovní době (maj do 6.), tak už tam bývá vyprodáno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam