• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    Vše o mase - hovězí, vepřové, skopové, zvěřina, drůbež (ryby a mořské plody prosím ne, na to je na nyxu jiná diskuse). Kde ho kupujete, jak ho připravujete, jaké máte rádi,pracovní postupy, adresy odzkoušených řeznictví, chovatelů, případně i na mase založených restaurací
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: to je ani ne 130g masa v syrovém stavu denně.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MOIRAIN: Myslím, že spíš málo :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: mi přijde, že toho masa žere moc, 4 kila za měsíc na osobu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Masový audit | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=11380
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a zdroje surovin

    iFAUNA: Inzerce - Farmářské produkty
    http://www.ifauna.cz/farmarske-produkty/inzerce/r/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Propagace chovu primitivního skotu, ovcí a koz v ČR - Masné výrobky a maso z Mangalice
    http://www.dovozzvirat.cz/clanky/masne-vyrobky-a-maso-z-mangalice.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele to je zajímavý způsob zrání masa - zalít ho do včelího vosku
    Waxed legs — Nordic Food Lab
    http://nordicfoodlab.org/blog/2013/1/waxed-legs

    Jako je to starobylejší verze zavakuování, tedy mokrého zrání. Ale zase pokud to chytne takovou tu voskovou vůni, tak to nemusí být na závadu.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Nedávno mě docela rozesmálo, že moje milovaná hospůdka u Huculů se dostala mezi 25 "nejlepších" českých restaurací, mezi Cafe Imperial apd. (skoro všechny jsou v Práglu) (zamjímalo by mě koho tam ožrali :-D)
    Kde se v Česku nejlépe najíte? Podívejte se na TOP 25 vybraný českými gurmety | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/c1-55979880-kde-se-v-cesku-nejlepe-najite-podivejte-se-na-top-25-vybrany-ceskymi-gurmety#fotogalerie-gf281101-31-1744190
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    MACHALIK: Já nevim, no tak snad jedině apelovat na šéfkuchaře z Brna, aby se víc prezentovali na netu, ale zas aspon pražákům slouží ke cti, že si všimli že maso, který se prodává na trhu v Praze pochází od Pelhřimova ;-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PASTEL: Skvělý informace pro spoustu lidí z celé republiky.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Jen tak pro zajímavost
    Kde sehnat nejlepší panenku? Šéfkuchaři radí, kam chodí do řeznictví | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/nejlepsi-reznictvi-kam-chodi-nakupovat-sefkuchari-fwv-/dobra-chut.aspx?c=A130102_162334_dobra-chut_mc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ve vlastní šťávě: Maso a krev - Radio Wave - progresivní hudba, rozhovory s osobnostmi, kultura (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/radiowave/vevlastnistave/_zprava/ve-vlastni-stave-maso-a-krev--1159825
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    PASTEL: klasicky- prošpikovat špekem, opéct na pánvi, dopéct v troubě s cibulí. Žádná marináda prostě králík.
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    PASTEL: ja kralika nejradsi : ocistim, naporcuju, nalozim pres noc do bileho vina s cibuli, paprikama, rajcaty, tymiankem, cesnekem.....druhy den pak dusim do mekka, jen dochutim, k tomu takovy karlovarsky nebo ryze...mnam!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PASTEL: ja nedavno doma pritacil, aby se delal v horcici. neco uzasnyho. bylo to desne trivialni (den nechat matinovat obaleno v dijonsku horcici, zarestovat na velkym mnzstvi cibule, podlit bilym vinem a nechat byt.) presny recept na nyxu urcite nekde je. tipnul bych si, ze v "co mam dnes varit..."
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    PASTEL: Já dělám z králíka polévku se smetanou, citronem, listovým špenátem a bylinkami. Původní recept sice počítá s jehněčím, ale je to zrovna tak důstojné zhodnocení králičího.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Měl by pro mě někdo nějakou radu jak na úpravu králíka, asi dusit, že áno? Já jsem se se ho totiž už dvakrát snažila péct, a přestože druhý pokus (cemr na víně) už dopadl o poznání lépe, pořád je to takový suchý, a to jsem pekla zakrytý a podlévala.
    CORIM
    CORIM --- ---
    WAMP_ELF: Priznam se, ze skopovou hlavu sem jeste nevaril (a ani nikdy varit nebudu ... ehm ...)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    CORIM: už jsi někdy vařil několik hodin skopovou hlavu z několik let starého berana? Pokud tedy bereš jako přípravu i výrobu jídla.
    CORIM
    CORIM --- ---
    Mno - kdyz to tu tak ctu - tak musim rict, ze jediny maso ktery mi cerstvy resp. pri priprave "smrdi" je veprovy.

    Jinak sem jedl jak syrovy kureci tak i hovezi (resp. teda co se tyce hoveziho tak to byl tatarsky biftek) a rozhodne nesmrdi pokud je kvalitni.

    Ale teda syrovy kureci mi pripada takove konzistenci strasne blizke syrovym rybam - coz mi tak uplne nevyhovuje. Ne ze bych mel neco proti rybam.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nakladatelství SmartPress. - NOVINKA: Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí
    http://www.smartpress.cz/kucharky/hovory-s-reznikem-kucharka-pro-dceru-z-masa-a-kosti.html
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ALONSY: Možná to má různý fáze. Já to zažil v té nejhorší.
    Pokud ti dělá problém chňapnout/říznout i do zcela objektivně pěknýho a růžovýho kuřecího prsa nebo hovězího roštěnce nebo vepřové kotlety, zkrátka čistý maso, který nesmrdí, tak je to zlý s tebou; pokud to vysloveně smrdí, tak to je masem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam