• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Ahoj, nemate zkusenost s upravou ranch steaku (chcete-li "boneless chuck shoulder center cut steak")? V real meat society mi to doporucili na steak, ale ted jsem zae nekde cetl, ze se to kvuli tuhosti hodí spíš na jiný úpravy a napovídá tomu i obrázek v záhlaví - na druhou stranu tam neni doporuceny grillovani ani u vysokyho rostence.. Takhle -kdyz to udelam spis vic rare,tak by to nijak extremne tuhy bejt nemuselo,ne?
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    Tak ono zalezi i podle chuti, na well done urcite ne, extra rare ktery clovek dvakrat narychlo otoci nad panvi chce tu teplotu dost vysoko aby se tak rychle zatahnul a udrzel stavu a krev uvnitr. Lehce krupavej na povrchu a syrovej uvnitr nejlepsi kombinace.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MEANDER: Já nevím, znělo mi to pod čarou, jako že už rozpálenější být nemůže. Jistě však ještě může být tak žhavá, "až svítí", případně "až teče", čili proč ne. Chtěl jsem jen upozornit na to, že neplatí, že víc, víc a ještě víc rovná se lépe.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    MACHALIK: Definuj "tak akorát". Pro mě to je "tak žhavá, že vrčí" ;-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nepravda, panev nesmi bejt moc rozpalena, jinak to jen spali. Musi bejt tak akorat rozpalena, coz sice znamena hodne, ale ne zas tak moc, aby to vyznelo, ze to uz vic nejde.

    Tady to ovsem vypada, ze se hovezi, pravdepodobne rostenec dle ceny, varil, cehoz smysl nechapu a dobre to dopadnout nemohlo.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    KLAIR: My na to máme jednoduchou, levnou litinovou pánev z IKEA. Vřele doporučuju.
    Já teda steaky nedělám, nemám na to nervy, ale muž jo a dělá je výborné. A ano, základním předpokladem úspěchu je hodit to na pánev tak žhavou, že vrčí.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MEANDER: příště to hodím na rozpálenou pánev. tohle bylo ubohý :( nejdřív jsem to uvařila dle receptu (jenže ten počítal asi s menším flákem masa, maminka říkala "jen to udělej takhle dohromady", já husa poslechla). Takže po rozkrojení z toho fakt tekla krev. Z druhé horké lázně už se to nevzpamatovalo... No, nevadí. Příště něco jiného :)
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    KLAIR: Tak aspoň jsi neměla blbej pocit, že jíš syrový maso po záruce :-D

    Příště se to povede líp. Už víš, jak na to.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Sežráno.

    Bohužel jsem to evidentně zvrzala při přípravě (byla z toho suchá podešev). Ach jo :(
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Když tomu masu něco je, tak smrdí tak, že to najisto poznáš.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KLAIR: Z identickyho duvodu jsem vcera nekoupil vcera posledni den v pozivatelnosti maso, protoze jsme z nej delali carpaccio.
    Jinak 300,- Kc/kg neni drahy, at vydelavas, kolik chces, plus 300,- Kc za hovezi bez urceni svalu je jak rict 300 tisic za auto. Muze to byt cena skvela i strasna.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLAIR: sežrat a neřešit. Bylo to zavakuované, takže se do toho žádné další breberky neměly jak dostat. POkud to nesmrdí a nelepí, tak bych se toho nebála.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KLAIR: potvrzuji, běžně nechávám hovězí v lednici i o týden déle.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    KLAIR: Jojo, sežrat a neřešit.
    Počkej třeba ještě na něčí názor, ale já bych se toho fakt nebála. Jestli není nijak blbě cítit, je to imho v pohodě.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MEANDER: A radíš tedy - sežrat a neřešit? U takhle drahého masa (a pro mne je 300 za kilo masa už docela dost, bezpochyby nejdražší hovězí, co jsem zatím kupovala (jo, ale až budu zaměstnaná, tak to půjde lépe) bych čekala, že bude prostě dokonalé a tohle mi docela vadí.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MEANDER: i když ho budeme jíst skoro syrové...? Trochu se toho bojím.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    KLAIR: Já bych ho opláchla, dobře osušila, vyrobila steak a sežrala. Jeden den sem nebo tam, to už není takový rozdíl. Jestli nesmrdí a není lepkavé, což určitě není, tak bych se toho určitě nebála. Zvlášť, když bylo vakuované. Běžně kupujeme v Makru velká balení masa, kterému záhy končí trvanlivost, protože slevy jsou tam obří a maso je to výborné. Někdy se nedostanu k tomu ho rozporcovat a přebytky zmrazit, tak to dělám den i dva po záruce. Vždy je to v pořádku. Mluvím o hovězím, selbstverständlich.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    dnes jsem koupila vakuované hovězí maso v řeznictví Garretto na Olšanském náměstí.
    Tvrdili mi, že bude skvělé na rare steak.
    No, doma jsem zjistila, že na masu je uvedeno "datum výroby 1.2." a "spotřebujte do 15.2."

    Jo, a lísteček jsem si nevzala, nicméně mám fakt náladu na ně jít docela řvát.

    Jak moc riskantní je něco takového sníst? Asi dost, zvlášť když je cena kolem 300 kč/kg, co?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jinak teda to že Indům začíná chutnat maso a číňani začínají mít prachy na víc, než hrstičku rýže denně je celkem problém, protože jaksi jich je moc...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam