• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    Vše o mase - hovězí, vepřové, skopové, zvěřina, drůbež (ryby a mořské plody prosím ne, na to je na nyxu jiná diskuse). Kde ho kupujete, jak ho připravujete, jaké máte rádi,pracovní postupy, adresy odzkoušených řeznictví, chovatelů, případně i na mase založených restaurací
    rozbalit záhlaví
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MEANDER: A radíš tedy - sežrat a neřešit? U takhle drahého masa (a pro mne je 300 za kilo masa už docela dost, bezpochyby nejdražší hovězí, co jsem zatím kupovala (jo, ale až budu zaměstnaná, tak to půjde lépe) bych čekala, že bude prostě dokonalé a tohle mi docela vadí.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MEANDER: i když ho budeme jíst skoro syrové...? Trochu se toho bojím.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    KLAIR: Já bych ho opláchla, dobře osušila, vyrobila steak a sežrala. Jeden den sem nebo tam, to už není takový rozdíl. Jestli nesmrdí a není lepkavé, což určitě není, tak bych se toho určitě nebála. Zvlášť, když bylo vakuované. Běžně kupujeme v Makru velká balení masa, kterému záhy končí trvanlivost, protože slevy jsou tam obří a maso je to výborné. Někdy se nedostanu k tomu ho rozporcovat a přebytky zmrazit, tak to dělám den i dva po záruce. Vždy je to v pořádku. Mluvím o hovězím, selbstverständlich.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    dnes jsem koupila vakuované hovězí maso v řeznictví Garretto na Olšanském náměstí.
    Tvrdili mi, že bude skvělé na rare steak.
    No, doma jsem zjistila, že na masu je uvedeno "datum výroby 1.2." a "spotřebujte do 15.2."

    Jo, a lísteček jsem si nevzala, nicméně mám fakt náladu na ně jít docela řvát.

    Jak moc riskantní je něco takového sníst? Asi dost, zvlášť když je cena kolem 300 kč/kg, co?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jinak teda to že Indům začíná chutnat maso a číňani začínají mít prachy na víc, než hrstičku rýže denně je celkem problém, protože jaksi jich je moc...
    GGG
    GGG --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ehm

    Indové se vzdávají vegetariánství. Chutná jim maso | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/kridylko-nebo-stehynko-indum-stale-vice-chutna-maso-fyd-/dobra-chut.aspx?c=A130212_121547_dobra-chut_mc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

    maso.epub | Ulož.to
    http://uloz.to/xFWj5PA/maso-epub
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: maso v podstatě denně, ale já su chudý úředník, ač masožravec, tak mám maso stěží 3x do týdne a to obvykle masivně naředěné omáčkou a zeleninou
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: to je ani ne 130g masa v syrovém stavu denně.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MOIRAIN: Myslím, že spíš málo :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: mi přijde, že toho masa žere moc, 4 kila za měsíc na osobu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Masový audit | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=11380
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a zdroje surovin

    iFAUNA: Inzerce - Farmářské produkty
    http://www.ifauna.cz/farmarske-produkty/inzerce/r/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Propagace chovu primitivního skotu, ovcí a koz v ČR - Masné výrobky a maso z Mangalice
    http://www.dovozzvirat.cz/clanky/masne-vyrobky-a-maso-z-mangalice.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele to je zajímavý způsob zrání masa - zalít ho do včelího vosku
    Waxed legs — Nordic Food Lab
    http://nordicfoodlab.org/blog/2013/1/waxed-legs

    Jako je to starobylejší verze zavakuování, tedy mokrého zrání. Ale zase pokud to chytne takovou tu voskovou vůni, tak to nemusí být na závadu.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Nedávno mě docela rozesmálo, že moje milovaná hospůdka u Huculů se dostala mezi 25 "nejlepších" českých restaurací, mezi Cafe Imperial apd. (skoro všechny jsou v Práglu) (zamjímalo by mě koho tam ožrali :-D)
    Kde se v Česku nejlépe najíte? Podívejte se na TOP 25 vybraný českými gurmety | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/c1-55979880-kde-se-v-cesku-nejlepe-najite-podivejte-se-na-top-25-vybrany-ceskymi-gurmety#fotogalerie-gf281101-31-1744190
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    MACHALIK: Já nevim, no tak snad jedině apelovat na šéfkuchaře z Brna, aby se víc prezentovali na netu, ale zas aspon pražákům slouží ke cti, že si všimli že maso, který se prodává na trhu v Praze pochází od Pelhřimova ;-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PASTEL: Skvělý informace pro spoustu lidí z celé republiky.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Jen tak pro zajímavost
    Kde sehnat nejlepší panenku? Šéfkuchaři radí, kam chodí do řeznictví | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/nejlepsi-reznictvi-kam-chodi-nakupovat-sefkuchari-fwv-/dobra-chut.aspx?c=A130102_162334_dobra-chut_mc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ve vlastní šťávě: Maso a krev - Radio Wave - progresivní hudba, rozhovory s osobnostmi, kultura (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/radiowave/vevlastnistave/_zprava/ve-vlastni-stave-maso-a-krev--1159825
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    PASTEL: klasicky- prošpikovat špekem, opéct na pánvi, dopéct v troubě s cibulí. Žádná marináda prostě králík.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam