• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    KLAIR: Tak aspoň jsi neměla blbej pocit, že jíš syrový maso po záruce :-D

    Příště se to povede líp. Už víš, jak na to.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Sežráno.

    Bohužel jsem to evidentně zvrzala při přípravě (byla z toho suchá podešev). Ach jo :(
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Když tomu masu něco je, tak smrdí tak, že to najisto poznáš.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KLAIR: Z identickyho duvodu jsem vcera nekoupil vcera posledni den v pozivatelnosti maso, protoze jsme z nej delali carpaccio.
    Jinak 300,- Kc/kg neni drahy, at vydelavas, kolik chces, plus 300,- Kc za hovezi bez urceni svalu je jak rict 300 tisic za auto. Muze to byt cena skvela i strasna.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLAIR: sežrat a neřešit. Bylo to zavakuované, takže se do toho žádné další breberky neměly jak dostat. POkud to nesmrdí a nelepí, tak bych se toho nebála.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KLAIR: potvrzuji, běžně nechávám hovězí v lednici i o týden déle.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    KLAIR: Jojo, sežrat a neřešit.
    Počkej třeba ještě na něčí názor, ale já bych se toho fakt nebála. Jestli není nijak blbě cítit, je to imho v pohodě.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MEANDER: A radíš tedy - sežrat a neřešit? U takhle drahého masa (a pro mne je 300 za kilo masa už docela dost, bezpochyby nejdražší hovězí, co jsem zatím kupovala (jo, ale až budu zaměstnaná, tak to půjde lépe) bych čekala, že bude prostě dokonalé a tohle mi docela vadí.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MEANDER: i když ho budeme jíst skoro syrové...? Trochu se toho bojím.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    KLAIR: Já bych ho opláchla, dobře osušila, vyrobila steak a sežrala. Jeden den sem nebo tam, to už není takový rozdíl. Jestli nesmrdí a není lepkavé, což určitě není, tak bych se toho určitě nebála. Zvlášť, když bylo vakuované. Běžně kupujeme v Makru velká balení masa, kterému záhy končí trvanlivost, protože slevy jsou tam obří a maso je to výborné. Někdy se nedostanu k tomu ho rozporcovat a přebytky zmrazit, tak to dělám den i dva po záruce. Vždy je to v pořádku. Mluvím o hovězím, selbstverständlich.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    dnes jsem koupila vakuované hovězí maso v řeznictví Garretto na Olšanském náměstí.
    Tvrdili mi, že bude skvělé na rare steak.
    No, doma jsem zjistila, že na masu je uvedeno "datum výroby 1.2." a "spotřebujte do 15.2."

    Jo, a lísteček jsem si nevzala, nicméně mám fakt náladu na ně jít docela řvát.

    Jak moc riskantní je něco takového sníst? Asi dost, zvlášť když je cena kolem 300 kč/kg, co?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jinak teda to že Indům začíná chutnat maso a číňani začínají mít prachy na víc, než hrstičku rýže denně je celkem problém, protože jaksi jich je moc...
    GGG
    GGG --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ehm

    Indové se vzdávají vegetariánství. Chutná jim maso | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/kridylko-nebo-stehynko-indum-stale-vice-chutna-maso-fyd-/dobra-chut.aspx?c=A130212_121547_dobra-chut_mc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

    maso.epub | Ulož.to
    http://uloz.to/xFWj5PA/maso-epub
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: maso v podstatě denně, ale já su chudý úředník, ač masožravec, tak mám maso stěží 3x do týdne a to obvykle masivně naředěné omáčkou a zeleninou
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: to je ani ne 130g masa v syrovém stavu denně.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MOIRAIN: Myslím, že spíš málo :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: mi přijde, že toho masa žere moc, 4 kila za měsíc na osobu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Masový audit | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=11380
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam