úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
Vše o mase - hovězí, vepřové, skopové, zvěřina, drůbež (ryby a mořské plody prosím ne, na to je na nyxu jiná diskuse). Kde ho kupujete, jak ho připravujete, jaké máte rádi,pracovní postupy, adresy odzkoušených řeznictví, chovatelů, případně i na mase založených restaurací
rozbalit záhlaví
T_MAX
---
---
21:20:35 26.4.2013
FRANCINE
: já beru vepřový a hovězí vyzrálý z malý farmy, zvěřinu mi vozí táta z lesa a to maso vždycky voní daleko víc, než maso, co by člověk koupil u řezníka odněkud z velkochovu - jak říká Pastel :)
PASTEL
---
---
7:18:29 19.4.2013
+3
FRANCINE
: maso z volného chovu vždycky voní, takže pokud v tom fakt necítíš ani náznak zatuchliny tak bych to klidně snědla, na druhou stranu kuře se dost snadno kazí, takže jen pokud to fakt voní jenom kuřetem.
FRANCINE
---
---
20:56:56 18.4.2013
2 odpovědi
Cau, mam takovy celkem stupidni dotaz. Koupila jsem u Ksany behave kure (z farmy, z volneho vybehu), zavaukovane. Pak jsem ho zapomnela ve lednici a dnes koukam, ze na etikete je spotrebujete do 17.4. Kure jsem vybalila a ono je velice vyrazne citit. Nemyslim nejakym odpornym zkazenym puchem, ale hodne vyraznym kurecim aroma. Je to jeste pozivatelne /zdravi neskodne/ nebo na vyhozeni? Diky za odpoved.
ZUZKAOU
---
---
15:01:37 12.4.2013
MACHALIK
: kdepak -
1. hovězí ledviny
2. jehněčí ledviny
3. jazyk
4. játra (tipla bych si kus vepřových)
5. mozek
6. hovězí a nebo vepřová slezina
7. varle
8. blbě vyfocenej kus srdce
9. řez oháňkou
MEANDER
---
---
13:27:21 12.4.2013
RUFO
: Telecí.
MAR_TINA
: Buď si jistá :-)
MAR_TINA
---
---
13:04:22 12.4.2013
1 odpověď
ZUZKAOU
: 6 a 8 si teda vůbec nejsem jistá
RUFO
---
---
12:31:56 12.4.2013
1 odpověď
+1
MACHALIK
: Typoval bych jehneci ledvinky
MACHALIK
---
---
12:27:41 12.4.2013
2 odpovědi
ZUZKAOU
: Jednička není brzlík? Když jsem ho jedl, vypadal takhle.
ZUZKAOU
---
---
10:24:12 12.4.2013
2 odpovědi
+1
[SERVER ERROR]
BLEVAJZZ
---
---
16:22:04 10.4.2013
+6
ZUZKAOU
---
---
17:00:33 7.4.2013
+5
http://www.nytimes.com/2013/04/07/magazine/the-proper-way-to-eat-a-pig.html?pagewanted=all&_r=0
ZUZKAOU
---
---
15:29:37 30.3.2013
+4
z ilustrovaného auditka
ALONSY
---
---
4:38:42 8.3.2013
+1
Kuřátka!
Processing chickens on Wyebrook Farm - YouTube
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=faJve0mGzwQ#!
ZUZKAOU
---
---
18:31:34 6.3.2013
+2
I'm Not Vegan Anymore - Alex Jamieson
http://alexandrajamieson.com/im-not-vegan-anymore/
WENDIGO
---
---
14:41:01 2.3.2013
MACHALIK
: No pravda, ze to bude trochu osobni uchylka, jinak by jeden nebo dva stacily, mam syrove zloutky dost v oblibe a rozhodne chut neprebijou tak jako kecup nebo cesnek. Nerikam ze to je nejlepsi recept na tatarak jakej je, je to zatim muj nejoblibenejsi. S tatarakem to chce hodne experiemtovat aby si kazdy nasel co mu chutna.
MACHALIK
---
---
12:37:05 2.3.2013
1 odpověď
Hlavně teda ty tři žloutky.
WENDIGO
---
---
10:35:44 2.3.2013
Nekvalitní maso, nebo jenom barbarství? Proč Češi zabíjejí tatarák - iDNES.cz
http://cestovani.idnes.cz/tatarak-ve-svete-02s-/kolem-sveta.aspx?c=A130212_125346_kolem-sveta_tom
Neco pro milivniky tataraku, priznam se, ze to, ze nekdo dava do tataraku kecup by me ani nenapadlo a cesnek po nekolika pokusech s a bez uz take ne. Tatarak si delam kazdy tyden a po zkouseni vseho mozneho jsem u na 200g masa 3 zloutky, trochu cibule, dijonska horcice ale hodne opatrne, worchestr mam rada tam davam trochu vic a sul, pepr a to je vsechno prave aby to neprebilo chut masa. Ale ty napady z toho clanku urcite vyzkousim, to vypada zajimave.
ZUZKAOU
---
---
21:12:04 23.2.2013
+1
Řezník Řezníček vypráví o svém řemesle - Na návštěvě
http://www.ireceptar.cz/na-navsteve-u-vas/reznik-reznicek-vypravi-o-svem-remesle/
SPYYDY
---
---
21:05:57 19.2.2013
+1
SPYYDY
: Tak to bylo vyborny. Jeden kus jsem delal propecenejsi a ten byl trochu tuzsi, ale to by byly asi i jiny kusy masa.
SPYYDY
---
---
17:59:04 19.2.2013
1 odpověď
Ahoj, nemate zkusenost s upravou ranch steaku (chcete-li "boneless chuck shoulder center cut steak")? V real meat society mi to doporucili na steak, ale ted jsem zae nekde cetl, ze se to kvuli tuhosti hodí spíš na jiný úpravy a napovídá tomu i obrázek v záhlaví - na druhou stranu tam neni doporuceny grillovani ani u vysokyho rostence.. Takhle -kdyz to udelam spis vic rare,tak by to nijak extremne tuhy bejt nemuselo,ne?
WENDIGO
---
---
6:34:18 18.2.2013
Tak ono zalezi i podle chuti, na well done urcite ne, extra rare ktery clovek dvakrat narychlo otoci nad panvi chce tu teplotu dost vysoko aby se tak rychle zatahnul a udrzel stavu a krev uvnitr. Lehce krupavej na povrchu a syrovej uvnitr nejlepsi kombinace.
MACHALIK
---
---
2:16:02 18.2.2013
MEANDER
: Já nevím, znělo mi to pod čarou, jako že už rozpálenější být nemůže. Jistě však ještě může být tak žhavá, "až svítí", případně "až teče", čili proč ne. Chtěl jsem jen upozornit na to, že neplatí, že víc, víc a ještě víc rovná se lépe.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam