OMIKK: no tak to nakrájej na nudličky a udus to - ale opékání se stejěn nevyhneš, jestli to chceš mít tak dobrý jak to může bejt.
Vysmaž slaninu, dej ji stranou. Do tuku dej nudličky toho masa a opeč je z co nejvíce stran, až se tam začne objevovat hnědá kůrčička. Vyndej a přidej ke slanině. Do výpeku přidej cibuli, mrkev, řapíkatej celer a česnek. Chvíli to nech opékat - opět ideálně do výskytu hnědých kousků. Vrať tam maso a vývar, nalej tak 3 deci těžšího čevenýho vína a dolej vývar a nebo vodu tak, aby koukaly špičky masa, ale jinak to bylo ponořené. Přidej tymián, nové koření, pepř, bobkový list a jalovec a kus rozmarýnu Ideálně v gáze, abys to pak nemusel lovit.
Udus do měkka, vyndej koření a podle potřeby doslaď a dokysel citronem a nebo vinným octem, dosol a přidej sekanou petrželku.
K tomu knedlíky/bramborové placky/kroupy vařené v osoleném vývaru.