• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    Vše o mase - hovězí, vepřové, skopové, zvěřina, drůbež (ryby a mořské plody prosím ne, na to je na nyxu jiná diskuse). Kde ho kupujete, jak ho připravujete, jaké máte rádi,pracovní postupy, adresy odzkoušených řeznictví, chovatelů, případně i na mase založených restaurací
    rozbalit záhlaví
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    TATONKA: Jj. Jsou tam dost ochotný.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    KAKIHARA: ?
    Naše maso
    Dlouhá 39
    110 00 Praha 1
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    TATONKA: K mladýmu Kšánovi do Dlouhý?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Kam v Praze teď pro dobrej tatarák? Myšleno řeznictví, ne restaurace. Ideálně Praha 1, 2, 5.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PETR_TNT: nejjednodušší je použít do láku tu zavařovací věc na okruky s konzervantem. Teď nevím, která je s konzervantem a který bez.

    Dalí varianta je zalít je jen vřícím kořeněným octem s dostatkem soli (alespoň 7%) a nechat je uložené v lednici v nulové zóně. A tak dva tři dny před podáváním přendat do větší nádoby a naředit vodou a dosladit tak, aby ti chutnala kyselost a slanost.
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    co dát do utopenců aby se jen tak nezkazily a vydržely až do nového roku ne-li dele ?
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: Tak taky odpovím, když už jsem objevil tento klub.. Já suším v troubě, takže to pokaždé dávám na chvíli na nějakou vyšší teplotu.. Mít sušičku tak bych se na to asi vykašlal, jak už zaznělo jde hlavně o zdroj masa. Ale nemyslím si žýe by to mělo zásadní vliv na chuť.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOJTYLA: nekecej :))))) Já se tu přelinknul přes jiný klub na Nyxu, den a měsíc skoro seděl a na rok už jsem se nedíval :)))))))) Ale tak aspon to tu neumře :))))))))
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BRUKEV: díky kámo, skoro na den přesně po roce..:-D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOJTYLA: hele, já mám sušičku do 70 stupňů. Maso koupím, nakrájím, naložím, usuším. Tech 75 stupnů jsem tam teda nikdy nedal a nikdy nedám, bo se mi nechce drbat v troubě, když mám sušičku.
    Jak říká KONZUM23: , pokud to nebude podezřele smrdět, běhat, mrkat, je to dobrý.

    Ale já žeru i carppacia, tataráky, takže možná mám zkreslené názory.
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    Jerky dělám každý týden už pár let - hovězí od řezníka, lehce přimrazím ale to je aby se líp krájelo na breberky to mít vliv nebude. Sušim na sušáku nad topením a zatím pořád nic. Lidi jsou zblblý panikou ze zpráv.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    KONZUM23: a jiný paraziti? rozný svalovci blabal?? mám to řešit?.. přijde mi že když to povesim (nehlede na to šílenou práci s tim) na pul hodiny do trouby tak to nebude dobrý pak usušený...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    helejte lidi, delal jsem ted Beef Jerky a všichni kolem me vypruzujou že Ježišmarjá tys to nedal na pul hodiny do trouby na 75stupnu salmonela bakterie blabla...

    nevim proč mám nejak zafixováno že v hovězim takovýdle sračky nejsou... tataráky, steaky rare a podobně...

    jak to je prosim?
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Jaký jsou nejlepší játra na paštiku? Prozradíte mi svůj oblíbenej recept, koření, nebo tak? Vnitřnosti nejím, jen z nich občas udělám paštiku, a posledně nedopadla moc dobře
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    kde sehnat kachní játra?
    Sváček na Andělu selhal.
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    par momentek ze staze v amase: bourarna, presticka prasatka, hoveyi srdce, taliany a nejvetsi venec spekacku na svete, branding sunky a zena za pultem. moc se omlouvam za velikost, neumim to poresit. zato umim zbourat pulku kravy :))













    KOJB
    KOJB --- ---
    ZATAMOKO: super díky, máš u mě kus sušenýho masa ;)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    KOJB: hovězí zadní, falešná svíčková, svíčková, krůtí prsní
    postup jsem sepsal v [ ZATAMOKO @ DIY potraviny, pochutiny a pitivo ]
    KOJB
    KOJB --- ---
    jaké je nejlepší maso na sušení? plecko? a máte někdo zkušenost se sušením v sušičce? takové té kulaté?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: přední a zadní není od toho, kde to na krávě narostlo, ale kolik to má kolagenu, tj. vhodné na dušení = přední, vhodné na pečení = zadní
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ZUZKAOU: je to bok bez kosti, na krave to vepredu neni, ale pani asi rozlisuje maso na zadni (vhodne ku peceni) a predni (vhodne ku vareni), obcas se setkas treba s nazvem "maso z plece (zadni)", coz znamena, ze je vhodne na peceni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam