TALENKA: a neporadila Ti rovnou, aby jsi do Ačka dala svoje áčko a do Béčka dala svoje béčko? Aby to bylo jako správně rozdělený? :-)
Podle mě je to ad absurdum. Nebudu svoje syny takhle rozdělovat a když jeden bude "muset počkat", počkají v ideálním případě oba.
Dvojčata jsou na sebe navázaní, prostě bych jim to neudělala. A to, aby se mezi sebou nesrovnávali, není na nich, ale na učitelce. Takže bych v první řadě vedla pohovor s učitelkou a zjistila, zda má zkušenosti s dvojčaty, zda si uvědomuje, že nesmí používat věty typu "brácha už to umí, ale ty ještě ne". To je skutečně na učitelce, jak ty děti povede a jestli bude srovnávání podporovat nebo jestli je motivuje jinak. Děti spolu samozřejmě soupeří a já myslím, že je v pořádku, když se sourozenci mezi sebou srovnávají. Nesmí to ale dělat učitelka. Nehledě na to, že by sis to zkomplikovala s úkolama, s výletama, no zkrátka úplně se vším. Jo a mimochodem - ve vaší škole se otevírají 2 první třídy? :-) Psycholožka je divná.
PIPLA: no, nutno říct, že kdyby k tomu takhle přistupovali ve škole k mým klukům, tak tam udělám slušný bordel :-) Já myslím, že je to dneska trochu jiné. Dvojčata jsou častější a ty přístupy se dneska už taky trochu liší.
Je kldině možné, že ani kdybyste byly rozdělené, neměly byste jinou nejlepší kamarádku.