• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AVATAR: no já nevím, mně by k jisté poukázce na pobyt v Bohnicích stačily i čtyři :-)
    TRISSIE: podle nadpisu bych rekl, ze porodila 8 deti. A ono jen ctyri :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    vždycky by mohlo být hůř :-)
    Američanka porodila dva páry dvojčat – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/293654-americanka-porodila-dva-pary-dvojcat.html
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SLOVA: a jak se holky mají? já na vás furt myslím, že asi nemáš čas psát reporty z domova :o)
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    DOCTOR23: Nevim, jestli je to jeste aktualni s tim krmenim, ale dobre si pamatuju, jak jsme do Emmky cpali 50ml hodinu a pul a pak z toho stejne minimalne pulku vygrcala. Nakonec se nam nejlip osvedcil medela dudel na flasku, nemela na zadny jiny dost sil a dostatecne velikou pusinu a do mlika rozpustit ten tunning extra kaloricky prasek. A behem prvniho tydne doma nam ze dvou kil nakynula na na dve a pul. Ellinka se k flasce diky problemu s hypoglykemii dostala poradne az po sedmi tydnech. Jakmile se to prehoupne aspon na ty tri kila, tak se rodic citi lip a nema s tim krmenim tolik stresu a rika si jak veliky deti uz doma ma:)...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    :-)

DOCTOR23 --- --- 12:07:07 10.2.2013 --- 20:39 :: sledované diskuze :: JSEM TÁTA!!!!

A ne ledajakej :-)
    zatim to neni tak hrozny. Prebalovami je sice narocnejsi, ale jinak je to docela v klidu. Tak snad ho to za par dni nezacne stvat :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: tak držím palce, aby jste to se sádrovým trpaslíkem zvládli, legrace to nebude, nejspíš. Hlavně ať je to rychle za váma :-)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    Tak je mam od patku zas doma. Prvni krok uspesne ukoncen - kloub se podarilo zasadit. Takze je ted z Simona sadrovej trpaslik a peknych par tydnu jeste bude.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    a maj teda spoustu vlasů, naši mají světlí vlásky a vypadaj furt, že jsou jenom ochmýření. Ještě jsme je ani nestříhali, čekáme s tím letos konečně na jaro :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Jsou to frajeři :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DOCTOR23: Ten zlom přišel u nás náhle ze dne na den, přeju, ať se ho dočkalte co nejdřív!
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    LORAIN: tak takhle to máme úplně stejně...kluci nakojí tak 10+/-ml a zbytek do 50 dáváme odstříkané nebo bebu..a bojujeme úplně stejně...;)
    teď za pár polsedních krmení to začalo zaplaťpánbůh nějak fungovat a kluci to vypijou celkem rychle a všechno..;)
    Je to veda bez zakonu... Anicka se sama odstavila (uz jen z pohledu na prso se zacala vztekat), takze jsme to vzdali. A ted, po trech tydnech, se zas po prsu sape :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: držím palce :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Tanais: já vím :-) dokonce jsem byla připravená na to, že kojení možná tentokrát vůbec nepůjde - vzhledem k tomu, že jsem kluky začala přikládat asi po dvou týdnech (jednou denně) a až po měsíci teprve na každé kojení.
    Přesto by mě to teď štvalo a dělám pro to maximum. Už proto, že starší má hnusnej atop - měl ho coby mimino a teď se zase po roce a třičtvrtě vynořil v plné síle. A já si říkám, že třeba je toho uchráním. Nebo si aspoň nebudu vyčítat, že jsem se nesnažila.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: to nejhorší, co se může stát, je to, že dáš klukům nutrilon nebo něco podobného, což mimochodem není vůbec nejhorší :-) Když to jde, tak fajn. Ale když ne, je zbytečný - opravdu zbytečný se tím nervovat.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Naši chlapci odcházeli z Podolí ve stavu, kdy "nakojili" kolem 10 až 15 ml a zbytek odstrikaneho do 40 jsem do nich zdlouhave lamala lahvickou s tou nejlip tekouci savickou, co mi doporucily sestry.
    Ta pruda s neustalym prevazovanim, odstrikavanim a dokrmovanim trvala asi tri tydny, pak jako mavnutim kouzelneho proutku nejdriv jeden a pak i druhy zacali pit moc pekne. Nasledovalo obdobi relativniho klidu a spokojeneho kojeni, ktere ted vystridalo obdobi prerozdelovani (protoze jedno prso tece velmi malo), takze opet odstrikavam. A bude zrejme co nevidet vystridano opet fazi s prevazovanim a dokrmem, protoze chlapci se pres den a navecer uz po jidle zlobi, ze maji malo, a neni sila, ktera by mi zvysila laktaci :-( a to aplikuju snad vsechny doporucene metody.
    Je to alchymie ;-)
    Vahovy ubytek se rozumne meri az po tydnu, ze dne na den se to dost meni. Kazdopadne po tom tydnu bys mel byt v plusu. O kolik, najdi si v tabulkach. Popripade to konzultujte s vasi doktorkou, ale to je ti asi jasny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam