• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: kluci jsou teď na světě půl roku a přes všechnu prudu po císaři, nespaní i vyčerpání jsem se zatim (!) necítila tak hrozně jako před porodem.
    To, co píše Trissie o dýchání, nespaní a bolestech, mě úplně vrátilo zpět a fakt jsem si říkala, že všechno, co bylo po porodu, bylo zatím lepší :-)

TRISSIE: to je fajn, že jsou děti velké! Může se to hodit.
    Kluci se narodili 33+2, odhady váhy měli velmi podobné, a pak měli skutečné váhy o něco nižší, i tak jsem ale za to byla ráda. Mimo jiné i proto, že podmínkou propuštění z nemocnice bylo dosaženi dvou kil, což do toho 36+0 tak tak zvládli, když před tím něco zhubli

Holčičky jsou evidentně šikovnější. Maminka holčiček, které se narodily ve stejný den jako naši hoši, mi na Štědrý den psala, že se jedna z nich poprvé přetočila na břicho. Jsme o 3+ měsíce dál a kluci pořád nic :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TRISSIE: můžu Tě uklidnit, že stav, kdy nemůžeš dýchat, chodit, spát a vlastně ani pořádně ležet se plynule přetaví do stavu, kdy nemůžeš spát, najíst se nebo si dojít na záchod.... mno... uklidnilo tě to? :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak naše dvojčata mají v 32+2 podle ultrazvuku 2.240g a 2.380g!
    na to, že se dělí o jednu placentu, docela hezký, ne?

ale jsem ráda, že finišujem. Nejradši bych, aby mě teď někdo uvedl do umělýho spánku a vzbudil až po porodu, protože stav, kdy nemůžu dýchat, chodit, spát a vlastně ani pořádně ležet, už mě poněkud unavuje.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    gratuluju snaživé Aničce :-)
    Zvážila bych, jestli teda dál cvičit, protože ono to předbíhání prý taky není úplně nejlepší... :)
    ja se musim pochlubit! Anicka se behem ctrnacti dnu naucila otacet na brisko a zpet! Pochopitelne si to moc uziva a trenuje tak pilne, ze uz nemusi cvicit "zalehavaci" cvik z vojtovky, ktery ji tak stval :)

na rehabilitaci rekli, ze je vyvojove 7 mesicni mimino, coz je slusny na to, ze je ji necelych 6 korigovanyho...

Simonovi po peti tydnech vymenili sadru na dalsich pet tydnu, coz ho pekne otravilo, ale stejne to nese statecne. Zatim vypada kycel ok, tak snad se to k necemu bude ;)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    tak u nás doma to začíná pěkně brečet...naštěstí zatím jenom jeden syn..narazil jsem na uspávač miminek tak mu pouštím zvuk fénu a pak to docela jde..;)
    http://www.uspavac.cz/
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TANAIS: :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    DOCTOR23: to máme doma teď :-)
    DOCTOR23: s jednim je to brnkacka :)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    AVATAR: to je..až se bude jeden houpat na zácloně a druhej poleze na knihovnu,tak to bude teprv to správný maso..;)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    tak dneska jedem s matyáškem do motola s kýlou,takže zůstávám sám doma s tomáškem a na 2-3 dny se stávám otcem na plný úvazek...
    Mno, taky hodim nakej report ;)
    Anicka se skvele srovnala. Skoro neplace (jen kdyz ma joo hlad), o to casteji ale jeci. Jeci na vsechno a na vsechny a strasne ji to bavi. Moje usi uz mene, ale co uz, hlavne ze je to takovej vysmatej tvorecek :)

Trochu se nam u ni objevila separacni uzkost. V cizim prostredi se na ni nikdo nesmi ani podivat, jinak nastava boj o zivot a zdlouhave uklidnovani. Ale doma to docela jde a kdyz ji nechame si na navstevu zvyknout, necha se i pohladit.

Simon bojuje se sadrou. Ma ji uz tri tydny a je z ni cimdal rozmrzelejsi. Ale kdyz se mu clovek venuje, neni problem mu na tvari vycarovat usmev. Moc nepribira, moc neji, zato se casto hlasi. Ale jinak je to nas sadrovej trpaslicek a naprostej frajer.
    DOCTOR23: to je pohoda, kdyz se jeste vejdou do jedne postylky :)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TRISSIE: já mám v tomhle taky kliku. Jednak se můj manžel do péče o děti zapojil okamžitě po jejich příjezdu z porodnice, zvládá všechny tři, i večer ukládání, což je většinou ten největší šrumec.

A pak - svůj čas si v práci taky hodně řídí sám. Je pravda, že se stává, že večer nebývá doma vůbec, ale přes den ho můžu v případě nouze odvolat, že s náma absolvuje doktorky, že pohlídá, když k doktorce potřebuju já. V tomhle je to fakt super.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    SLOVA: Já myslím, že málokterá máma je kvůli takhle malým dětem skutečně nešťastná. Samozřejmě je to objevování super a krásný :-) Já jen říkám, že do roka našich kluků byla pohoda, stihla jsem toho spoustu, bylo to samý mazlení a tak podobně.
    Teď je jim rok a půl.
    A podobné zážitky jsou na denním pořádku:
    [ TANAIS @ KLUB POKROČILÝCH RODIČŮ aneb co všechno vydržíme - našim dětem vstup přísně zakázán ]

:-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SLOVA: ano taky jsem objevila kouzlo dětí krátce po sobě. nikdy jsem to nechtěla a teď děkuji přírodě, že to tak máme. a hned bych chtěla další. ale můj fyzický vzled břicha je poněkud chatrný a musim to dát nějak do pořádku cvičením.
    Ale už mám ujasněno, že obrovský počet dětí je moje krevní skupina. jakmile mám na starosti jedno tak bych si pomalu rvala vlasy a i ty 2 mi často připadají jako dost málo.
    a je tak krásné když jsou děti věkově blízko sebe, že fakt velmi toužím po dvojčatech. taky z praktického hlediska. myslím, že 2 těhu 10měsíců po sobě je pro tělo katastrofa. ale jedno těhu dvojčat ještě nějak asi ustojí :o)
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    TRISSIE: Na to jsem měla ohromnou kliku, že útlé dětství našich dětí byl manžel zaměstnán u Švýcarů, kteří byli extrémně family-friendly. Takže jednak tam byla jistota pravidelného příjmu, a dosti slušného, jednak nebyl problém zahlásit: jedeme s dětma na kontrolu k lékaři, nebudu v práci. Plus další bonus, že on na rozdíl ode mne nemá práci s lidmi, takže je té firmě v podstatě úplně fuk, kdy u toho PC sedí.
    Teď je sice OSVČ, ale v podstatě zaměstnán u firmy, která chce jediné - aby byl v 9.00 v práci, takže i to mi usnadňuje život v tom, že rozvede děti do institucí. A není problém, když děcka marodí, domluvit si "směny", že on s nima zůstane doma do cca 14.00, než přijedu z práce já, a pak odjíždí pracovat on a vracís e teda o půlnoci.

SLOVA
    SLOVA --- ---
    TANAIS:
    LORAIN:
    Ted kdyz uz jsme vsichni pospolu a vsichni v poradku, tak ten pocit proste hreje:) A ja se, holky, fakt docela tesim na to, jak se nam to doma zacne rozlizat, objevovat, ucit se, zjistovat... vzdyt to je prece hezky, kdyz pri tomhle muzeme ty prtata pozorovat, je to prece jen prirozenost jejich vyvoje:) Nehlede na to, ze Matysek tomu jeste porad dava pekne pokourit, takze to bude pekne vsechno pri jednom. No neni nad to zplodit si ty deti pekne rychle po sobe:)) Necetly jste nahodou knizku Najdete si sveho martana? Je super, vrele doporucuju:)
    TRISSIE: vsak jasne, vsechno ma svoje ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AVATAR: ad ta dovolená, tak můj muž si samozřejmě taky nemůže vzít čtyři týdny dovolené v kuse, že...
    ale zatímco ty si můžeš říct "tak další tři měsíce budu pracovat jen 4 dny", tak průměrný zaměstnanec má prostě nárok na 20 zameškaných dní za rok a tím to končí. A taky se od něj očekává, že bude v práci od pondělka do pátku od do (přičemž u některých to od do je docela brutální rozptyl), a přes to nejede vlak, jediná další možnost je dát výpověď úplně.

Neříkám, že živnostníci to mají jednoduchý. Jen říkám, že manželky zaměstnanců mají u svých manželů výrazně míň flexibility, co se týká pomoci s dětmi přes týden.

A ad to, proč žena dostává stejný rodičák, jako matky jednoho dítěte - protože rodičovský příspěvek je dávka nahrazující příjem. A ten jaksi na počtu dětí nezávisí. Za víc dětí je víc přídavků (pokud někdo má nárok), víc odpočtů na daních, a to je tak asi všechno. Holt ten náš stát až tak prorodinný není (i když, mohlo by být hůř. mnohem hůř. buďme rádi, že je aspoň něco).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam