• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AVATAR: ale houby, dneska už klasické čtverce používá jen málokdo a moderní látkovky se nežehlí. Při používání jednorázovek je zase potřeba je furt někde kupovat, zjišťovat, kde jsou slevy, vztekat se, že z velikosti děti odrostou přesně ve chvíli, kdy se člověk předzásobí...

SUCUBIS: já (výhradně!) látkuju cca od 3 měsíců, mám kalhotkové pleny od PetitLulu, peru co dva dny, díky tomu, že mám sušičku, vystačím s 22 sadami pro obě holky. Bez sušičky bych musela mít tak minimálně o půlku víc, takhle se to dá v pohodě. Nic nežehlím, stejně se ani žehlit nesmí :-)
    SUCUBIS: Jestli tim myslis pouzivani latkovych plen, tak ti doporucuju - vyser se na to. Uvedom si, kolik stoji praci prasek a kolik vody sezere pracka. Ve vysledku s tim budes mit spoustu prace, na prachy to vyjde skoro na stejno a cely dny nebudes delat nic jinyho, nez zehlit a susit.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    da se s dvojcatky latkovat ? dela to tu nekdo nebo by to uz bylo psycho na palici ?
    SUCUBIS: mozna, podle toho, jak na tom decka budou :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ted tady zkoumam ty kocarky a momentalne mame XA X-lander a ten vazi 14,5kg a ten EW jen 16,5kg - to je sileny, sak ten kocarek je dvakrat tak velky

cca za 6mesicu neplanuje nekdo prodavat ? :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    ZARZAROSA: tak pred deviti lety sem to s kocarem zvladala jenom my ted nedoslo ze je vlastne tezsi a vetsi :o)

jinak Betka uz je bez sondicky!!
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    PASTEL: ano.

já nejčastěji kojila nakonec na zemi. resp. pak jsme snížili postel jako bychom spali na tatami.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    TRISSIE: hele ty svaly, to se vytrenuje i na tyčkách. To ej jak v posilovně, na začátku posiluješ s malou zátěží (tak 2kg v každé ruce), postupem času přidáváš a po roce už ani nepřijde, že vláčíš na každý ruce skoro 10kilo :D
    KACHNY: jo, já se na eskalátory osmělila docela pozdě, ale jde to docela i v jednom. Základem je nenechat kočár jako první ve směru dolů.
    Základní pravidlo EW je: vejdu se tam, kam invalidní vozík, tudíž veškeré veřejně přístpné stavby, novostavby, úřady, průchody v obchodech (pozor, některé mají pro invalidy speciální pokladnu...). Oproti invalidovi máš výhodu, že zvládneš samostatně 1-3 schody. A můžeš vcelku bez obav požádat příčetného kolemjdoucího.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    VILA: no radeji nic nekupuj myslim ze Betce bude 50 uz za chvilku mala ..
    VILA
    VILA --- ---
    KACHNY: Seženeme neboj :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: no me jenom nenepadlo uvazovat o eskalatorech a MHD .. ze budu mit problem se dostat ven s tim se pocita sme ve druhem patre bez vytahu a ani cast kocaru se nemuze nechat dole (a ja mam problemy se slachama na ruce a nemela bych nosit veci tezsi jak 2 kila, coz tedy nejde dodrzovat ani bez deti a zdatne to ignoruju ) no bude jeste legrace :o)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    SUCUBIS: to je podle mě OK na něčem dost podobném jsem kojila v porodnici, hlavně že to má ty boční opěrky, jde na tom v pohodě kojit i s obyč kojícím polštářem (já mám ten uplně nejlevnější , teda jen ten sypek za 350,-, takže je to částečně DIY (máma mi na to spíchla potah se zapínáním na koncích abych si ho mohla za zády spojit) musela jsem ho odsypat a podvázat konce aby se trochu zkrátil, měla jsem přesně ten problém jak tu někdo psal, že do něj nejsem dost tlustá.)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    u nas doma mame jen http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50078464/ zadny gauc nebo kresla toho vyznamu :(
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    SUCUBIS: není problém stačí, normální křeslo s opěrkami, gauč nebo postel každopádně potřebuješ, když neni přítomen nikdo kdo by ti miminka podal
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: je těžkej jak kráva, zvlášť když je plnej dětí, cos čekala :-)
    Ale po schodech i ze schodů s ním vyjedu. Ale nejsem žádná extra křehule, spíš vzhledem k velkému nosivému batoleti a dvojkám mám svaly na rukou a zádech hodné přebornice ve vzpěru.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: vcera sem v podoli kojila na obyc zidli, s obycejnym ( ne spesl dvojcecim ) a jde to ale gauc by byl asi pohodlnejsi ..
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    s tim kojicim polstarem - to aby mel clovek gauc nebo aspon gaucove kreslo ne ? si to nejak bez toho neumim predstavit
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    mam dotaz vedle v materskem klubu se resi eskalatory, vejde se tam EW a jde to vubec s jeho vahou?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ZARZAROSA: Souhlas. Někdy jsem i přemýšlela, jestli si ten polštář povezu na víkend, pak jsem si uvědomila, že ho za těch 48 hodin použiju aspoň patnáctkrát.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    KACHNY: jsou krásný a děláš dobře, že jim věříš:)

jinak ohledně kojícího polštáře, snad ti to k něčemu ještě bude. Já jsem si koupila special, pro dvojcata My brest friend. Taky jsem ho dost velebila. Pouzivala jsem ho tak od 2.měsíce (než se to holky naučily, podle toho, co píšeš, zatím máte hodně podobný průběh, hlavně jim věřit, že jsou šikulky a i když maličký, tak bojovnice o to víc) a pak jsem ho používala řekla bych tak do cca 6/7měsíců, kdy už naopak byly docela velký a hodně se hemžily a tak... Když se to takhle řekne, tak to je na 4 měsíce... ale rozhodně se to vyplatí! přece jen je to na akci 7x denně:) ten pocit, že obě děti mají najednou blažený pocit a ty chvilku nemusíš řešit, kterou dřív nebo, aby se ta druhá náhodou zrovna už nevzbudila, to je k nezaplacení. Jedině co, stejně jsem si to musela maličko upravit na sebe, ten prostor, který je uvnitř "kruhu" byl na mne moc velký, nebyla jsem prostě tak tlustá abych ho vyplnila, takže mi tam miminka nejdřív padaly - nadávala jsem, vycpávala polštáři, no a pak to jednou přestalo vadit, když byly zas o kousek větší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam