• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    SUCUBIS: Slozit se da, ale neni to nic jednoduchyho. Musi se tam vypruzit takovej drat, coz chce dost velkou silu a mam pocit, ze to na casty skladani a rozkladani delany neni. Kde planujes mit druhy mimino?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: ne, korbička má pevnou konstrukci, to jednak, a druhak, jak tu padlo, konstrukce košíku je extrémně dementní, je problém tam dát pytlík cibule, natož něco většího.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    AVATAR: korbicka jestli se da slozit a dat do kosiku co je uplne dole, korbicku na kocarku budu mit vzdy jen jednu, druhe bude sportak pro starsiho
    SUCUBIS: moc nechapu na co se ptas. Do jakyho kosiku? U EW jsou korbicky dve - vedle sebe. Daji se snadno nandat i sundat, pouzivali jsme je i na prenos deti.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    do toho EW se ta korbicka da nejak slozit a schovat do kosiku ? nebo vejdou se 2 skvrnta do jedne ? a co TFK ?
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: ja byla schopna zatim kojit max 4mesice a to jsem mela jen jedno :(
    SUCUBIS: my za ne davali cca 1200,- mesicne. A to kupujem jen ve slevach :D
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: joo kojeni sem se bala nejvic ze nebudu mit mliko a jak to zvladnu a to se teda bojim porad, ale mlika mam spoustu jen me stve ta odsavacka, prijdu si fakt jako krava .. a mliko je vsade plnej maraz v podoli 4 litry vsade mliko.. chtela sem ho darovat ale mam alergii a i kdyz bych nebrala leky tak jako darkyne mam smulu :o(
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    diky manzelove potrebe vest si ucty jsem ted spocitala, ze za uplynulych 12 mesicu jsem za plenky vyhodila 6200,- (+ nejaky plenky kupoval on a to u sebe zapsane nemam) a to moje ditko uz mesic chodi na nocnik a plenku ma jen na ven a na spani, no jeste ze jsem nepocitala co jsem dala za Nutrilony, snad je zvladnu aspon kojit
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AVATAR: tak jsou málo čůrající děti, kterým to stačí, jedno takové znám osobně, ale mým rozhodně ne, pročůraj už od malička 2 čtverce za 2 hodiny, to nešlo. S kalhotkovkou, když je zle (výlety v zimě) zvládnou i 5 hodin bez nehody.
    TRISSIE: mno ja mam zkusenosti jen od kamaradky, ktera se na tom fakt zadrela. Ale ona pouziva ty stary ctvercovy :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AVATAR: ale houby, dneska už klasické čtverce používá jen málokdo a moderní látkovky se nežehlí. Při používání jednorázovek je zase potřeba je furt někde kupovat, zjišťovat, kde jsou slevy, vztekat se, že z velikosti děti odrostou přesně ve chvíli, kdy se člověk předzásobí...

SUCUBIS: já (výhradně!) látkuju cca od 3 měsíců, mám kalhotkové pleny od PetitLulu, peru co dva dny, díky tomu, že mám sušičku, vystačím s 22 sadami pro obě holky. Bez sušičky bych musela mít tak minimálně o půlku víc, takhle se to dá v pohodě. Nic nežehlím, stejně se ani žehlit nesmí :-)
    SUCUBIS: Jestli tim myslis pouzivani latkovych plen, tak ti doporucuju - vyser se na to. Uvedom si, kolik stoji praci prasek a kolik vody sezere pracka. Ve vysledku s tim budes mit spoustu prace, na prachy to vyjde skoro na stejno a cely dny nebudes delat nic jinyho, nez zehlit a susit.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    da se s dvojcatky latkovat ? dela to tu nekdo nebo by to uz bylo psycho na palici ?
    SUCUBIS: mozna, podle toho, jak na tom decka budou :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ted tady zkoumam ty kocarky a momentalne mame XA X-lander a ten vazi 14,5kg a ten EW jen 16,5kg - to je sileny, sak ten kocarek je dvakrat tak velky

cca za 6mesicu neplanuje nekdo prodavat ? :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    ZARZAROSA: tak pred deviti lety sem to s kocarem zvladala jenom my ted nedoslo ze je vlastne tezsi a vetsi :o)

jinak Betka uz je bez sondicky!!
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    PASTEL: ano.

já nejčastěji kojila nakonec na zemi. resp. pak jsme snížili postel jako bychom spali na tatami.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    TRISSIE: hele ty svaly, to se vytrenuje i na tyčkách. To ej jak v posilovně, na začátku posiluješ s malou zátěží (tak 2kg v každé ruce), postupem času přidáváš a po roce už ani nepřijde, že vláčíš na každý ruce skoro 10kilo :D
    KACHNY: jo, já se na eskalátory osmělila docela pozdě, ale jde to docela i v jednom. Základem je nenechat kočár jako první ve směru dolů.
    Základní pravidlo EW je: vejdu se tam, kam invalidní vozík, tudíž veškeré veřejně přístpné stavby, novostavby, úřady, průchody v obchodech (pozor, některé mají pro invalidy speciální pokladnu...). Oproti invalidovi máš výhodu, že zvládneš samostatně 1-3 schody. A můžeš vcelku bez obav požádat příčetného kolemjdoucího.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    VILA: no radeji nic nekupuj myslim ze Betce bude 50 uz za chvilku mala ..
    VILA
    VILA --- ---
    KACHNY: Seženeme neboj :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: no me jenom nenepadlo uvazovat o eskalatorech a MHD .. ze budu mit problem se dostat ven s tim se pocita sme ve druhem patre bez vytahu a ani cast kocaru se nemuze nechat dole (a ja mam problemy se slachama na ruce a nemela bych nosit veci tezsi jak 2 kila, coz tedy nejde dodrzovat ani bez deti a zdatne to ignoruju ) no bude jeste legrace :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam