• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    nemel jste tu nekdo rozdil v plodovce ? dneska jsem byla na screeningu a Acko ma u mnozstv vody poznamku polyhydramnion a Bcko na dolni hranici normy s tim, ze vahovy odhad ma rozdil jen 7% a doktor teda rikal ze zatim vse OK, ale za tyden mam zas kontrolu tak vaham, jestli se nemam zacit plasit (jako bonus k antibiotikum jsem vyfasovala magnezko v uzasnem poctu 6tablet/den + klid na luzku - s nemocnym batoletem doma, sranda)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TRISSIE: jako třeba můj gynekolog má podstatně lepší vybavení v ordinaci než ve Fakultní nemocnici,kam mě odkázal na posledních 14dní,protože měl dovolenou..
    tím samozřejmě nechci nikomu nic ponoukat,ale já měla z nemocnice divný pocit,už jen i kvůli toho,že pokaždé mě vyšetřoval nějaký jiný doktor.. a to jsem tu nemocnici měla vybranou i kvůli mým problémům se srdcem.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: Na kontroly jsem chodila do Podolí co 14 dní, a ke svému gynekologovi taky jednou za 14 dní, takže každý týden. A bylo to dobře! Oba doktoři o tom věděli, myslím, že i jim to vyhovovalo, psali si, co má ten druhý zkontrolovat, a nakonec mi to chlapce zachránilo, protože z jedné takové kontroly jsem jela už rovnou na porodní sál.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: je prave to, ze ja jsem uz 19+1 (takze 20tt), sice doted nalz absolutne v poradku, ale za sebou 2 tehotenstvi kdy jsem si to od zacatku do konce vyzrala v tom nejhorsim co mohlo byt, asi ho zatim poslu do haje, ty tri hodiny casu tomu proste venuju, to me nezabije, s hlidanim je to sice trosku slozitejsi pro priserku, ale vsechno se vyresi, nechci zbytecne riskovat :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: měsíc je hrozně dlouho, po 20tt jsem absolvovala poradnu i ultrazvuk co 2 týdny a po 30tt už co týden, a to i když tam (až na ten poplach s možnou TTTS, která se nakonec nepotvrdila) až někdy do 32tt závažnější problém nebyl.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    hlavni je, ze v podoli jsem kontrolovana a on si to predstavuje jako kontrolu jednou za mesic a to me desi, to je snad jediny duvod proc vama a do 27. se musim rozhodnout a nevim jak
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CORNELA: tak vzhledem k tomu, že S. by chodila k lékaři, který podle všeho tak jako tak v porodnici tenhle ultrazvuk provádí, tak už jde akorát o to, jestli má dostatečně dobré přístrojové vybavení, že.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PASTEL: v poradně v Podolí jsou v podstatě všechny ženský těhotný... je to holt továrna na děti, ale s dobrým vybavením...
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    SUCUBIS: aha no tak to už chápu na co by mohli přijít, ale teda nechat těhotný takhle dlouho čekat to je docela nářez.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: ma tam MEDISON R7 (podle tohoto dopplera umi http://www.compek.cz/samsung-medison-r7-cv.htm) aspon podle jejich webu na remedic.cz
    ale taky si rikam ze v ty nemocnici by me asi nechteli na utz co 14 dni jen aby meli co vykazat pojistovne, na to tam maji pacientek tri louky zeleny :(
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    PASTEL: ja mam deti s jednou placentou
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: u monochoriálek rozhodně prenatální centrum. "Kvalitní ultrazvuk", to jako že s dopplerem? To asi sotva... to je pěkně drahá sranda...
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    SUCUBIS: Měla jsem kontroly po měsíci, protože všechno bylo OK, a hlavně nebylo nic co by nasvědčovalo že by nějaký mohl být, děti každý svojí placentu...prostě všechno ideální nevím co přesně by se tak dalo objevit, ale jestli ti tvůj osobní klid stojí za dvouhodinový sezení v čekárně, tak není co řešit. Já bych dvohodinový sezení v čekárně těhotná s takhle příznivým výhledem fakt nedala ani jednou natož každých 14 dnů, třeba v tomhle vedru se někam táhnout tramvají a pak tam ještě dvě hodiny trčet v čekárně by myslim pro moje těhotenství byla reálnější hrozba než to že se !něco" zjistí o 14 dnů později
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: ja Podoli proste kdyby nahodou bylo neco blbe objevi to driv a pripadne poresi ihned pri kontrole ( odbery krve atd )
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    co by jste si vybraly ? mam ted noveho obvodaka a ten me nabidl delat poradnu u nej, je to jen o ulici vejs a ma tam kvalitni ulztrazvuk, je to porodnik z apolynare - jen se vyjadril v tom smyslu, ze staci kontroly po mesici kdyz jsou vysledky z vysetreni v poradku
    na druhou stranu v podoli mam ultrazvukove kontroly co 14 dni, poradnu co 3 tydny - jen je to 20min cesta a v cekarne sak to zname i 2hodiny
    co by jste si s dvojcatkama vybraly vy ? me na chvilku zlakalo to pohodli skocit jen o ulici vedle, ale za mesic se toho muze tolik stat ... ted vaham
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    DUFFKA: kluci jsou dvojvajecny a rodila jsem u Apolinare. Ja jsem mela cely tehotenstvi uplne klidny, az posledni mesic jsem zacala otejkat, hlavne nohy, a dostala jsem tehotenskou koprivku . zrovna byly strasny vedra, tak jsem skoro nikam nechodila a jenom si chladila nohy v skopku. Muz mi odletel asi asi na tri tydny pracovne do Asie a mel se vratit asi tyden pred planovanym porodem. Poslednich 14 dni jsem zacala mit poslicky a tak jsme si vtipne volali, jestli uz ma sedat na letadlo nebo jestli to jeste vydrzim :) nakonec jsem to teda vydrzela :) jo a byl u porodu a presto ze to byl cisar, tak supr, jsem strasne rada ze tam byl, hrozne mi to psychicky pomohlo se toho tolik nebat. a hlavne pak kdyz je oba poprvy vidite, jak jsou krasni, to je k nezaplaceni.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TAKAK: kvuli tomu polohovani a skladnosti korbicek u nas taky vyhral, pak je taky prostornejsi a lehci nez TFK o kterem jsem dost vazne uvazovala

co se tyce toho mydleni se,, tak vcera mel doktor pri tom nasem spolecnem ultrazvuku krasny vytlem smichu, jedel nezel na boku, druhy na nem a tak s gustem ho v kuse kopal do hlavy, az se acko pootocilo a mohlo si do nej kopnout taky, ty se tam rezou jedna radost, certova kvitka, aspon se hodi k ty priserce co uz mam doma :D
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    DUFFKA: drž! :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TAKAK: Skvěle se to čte :-)
    To neohrabané ubližování mi pobavilo. Ale neboj, brzy si budou ubližovat ohrabaně.
    Naši se milujou, jakmile se vyskytne někdo další, kdo by jim chtěl ubližovat, tak se na něj společně vrhnou. Hlavně Danny, jak říkaly sestřičky v jeslích, rozdává slušný čenichovky.
    Zkrátka a dobře, svýho bratra si zmlátím sám. Amen :-)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    TAKAK: gratuluji ;) a muzu se zeptat jestli jedno nebo dvojvajecny? a kde si rodila? diiiky...

Jinak ja uz jsem v 32. s jednovajecnejma holkama a zatim to vypada, ze bych mela jeste vydrzet... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam