• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: měsíc je hrozně dlouho, po 20tt jsem absolvovala poradnu i ultrazvuk co 2 týdny a po 30tt už co týden, a to i když tam (až na ten poplach s možnou TTTS, která se nakonec nepotvrdila) až někdy do 32tt závažnější problém nebyl.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    hlavni je, ze v podoli jsem kontrolovana a on si to predstavuje jako kontrolu jednou za mesic a to me desi, to je snad jediny duvod proc vama a do 27. se musim rozhodnout a nevim jak
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CORNELA: tak vzhledem k tomu, že S. by chodila k lékaři, který podle všeho tak jako tak v porodnici tenhle ultrazvuk provádí, tak už jde akorát o to, jestli má dostatečně dobré přístrojové vybavení, že.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PASTEL: v poradně v Podolí jsou v podstatě všechny ženský těhotný... je to holt továrna na děti, ale s dobrým vybavením...
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    SUCUBIS: aha no tak to už chápu na co by mohli přijít, ale teda nechat těhotný takhle dlouho čekat to je docela nářez.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: ma tam MEDISON R7 (podle tohoto dopplera umi http://www.compek.cz/samsung-medison-r7-cv.htm) aspon podle jejich webu na remedic.cz
    ale taky si rikam ze v ty nemocnici by me asi nechteli na utz co 14 dni jen aby meli co vykazat pojistovne, na to tam maji pacientek tri louky zeleny :(
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    PASTEL: ja mam deti s jednou placentou
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: u monochoriálek rozhodně prenatální centrum. "Kvalitní ultrazvuk", to jako že s dopplerem? To asi sotva... to je pěkně drahá sranda...
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    SUCUBIS: Měla jsem kontroly po měsíci, protože všechno bylo OK, a hlavně nebylo nic co by nasvědčovalo že by nějaký mohl být, děti každý svojí placentu...prostě všechno ideální nevím co přesně by se tak dalo objevit, ale jestli ti tvůj osobní klid stojí za dvouhodinový sezení v čekárně, tak není co řešit. Já bych dvohodinový sezení v čekárně těhotná s takhle příznivým výhledem fakt nedala ani jednou natož každých 14 dnů, třeba v tomhle vedru se někam táhnout tramvají a pak tam ještě dvě hodiny trčet v čekárně by myslim pro moje těhotenství byla reálnější hrozba než to že se !něco" zjistí o 14 dnů později
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: ja Podoli proste kdyby nahodou bylo neco blbe objevi to driv a pripadne poresi ihned pri kontrole ( odbery krve atd )
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    co by jste si vybraly ? mam ted noveho obvodaka a ten me nabidl delat poradnu u nej, je to jen o ulici vejs a ma tam kvalitni ulztrazvuk, je to porodnik z apolynare - jen se vyjadril v tom smyslu, ze staci kontroly po mesici kdyz jsou vysledky z vysetreni v poradku
    na druhou stranu v podoli mam ultrazvukove kontroly co 14 dni, poradnu co 3 tydny - jen je to 20min cesta a v cekarne sak to zname i 2hodiny
    co by jste si s dvojcatkama vybraly vy ? me na chvilku zlakalo to pohodli skocit jen o ulici vedle, ale za mesic se toho muze tolik stat ... ted vaham
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    DUFFKA: kluci jsou dvojvajecny a rodila jsem u Apolinare. Ja jsem mela cely tehotenstvi uplne klidny, az posledni mesic jsem zacala otejkat, hlavne nohy, a dostala jsem tehotenskou koprivku . zrovna byly strasny vedra, tak jsem skoro nikam nechodila a jenom si chladila nohy v skopku. Muz mi odletel asi asi na tri tydny pracovne do Asie a mel se vratit asi tyden pred planovanym porodem. Poslednich 14 dni jsem zacala mit poslicky a tak jsme si vtipne volali, jestli uz ma sedat na letadlo nebo jestli to jeste vydrzim :) nakonec jsem to teda vydrzela :) jo a byl u porodu a presto ze to byl cisar, tak supr, jsem strasne rada ze tam byl, hrozne mi to psychicky pomohlo se toho tolik nebat. a hlavne pak kdyz je oba poprvy vidite, jak jsou krasni, to je k nezaplaceni.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TAKAK: kvuli tomu polohovani a skladnosti korbicek u nas taky vyhral, pak je taky prostornejsi a lehci nez TFK o kterem jsem dost vazne uvazovala

co se tyce toho mydleni se,, tak vcera mel doktor pri tom nasem spolecnem ultrazvuku krasny vytlem smichu, jedel nezel na boku, druhy na nem a tak s gustem ho v kuse kopal do hlavy, az se acko pootocilo a mohlo si do nej kopnout taky, ty se tam rezou jedna radost, certova kvitka, aspon se hodi k ty priserce co uz mam doma :D
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    DUFFKA: drž! :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TAKAK: Skvěle se to čte :-)
    To neohrabané ubližování mi pobavilo. Ale neboj, brzy si budou ubližovat ohrabaně.
    Naši se milujou, jakmile se vyskytne někdo další, kdo by jim chtěl ubližovat, tak se na něj společně vrhnou. Hlavně Danny, jak říkaly sestřičky v jeslích, rozdává slušný čenichovky.
    Zkrátka a dobře, svýho bratra si zmlátím sám. Amen :-)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    TAKAK: gratuluji ;) a muzu se zeptat jestli jedno nebo dvojvajecny? a kde si rodila? diiiky...

Jinak ja uz jsem v 32. s jednovajecnejma holkama a zatim to vypada, ze bych mela jeste vydrzet... :)
    TAKAK: je super, ze i dvojky vychazej takhle skvele, gratuluju :)
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    jinak chci podekovat tady klubu a lidem co sem prispivaji. Minuly leto jsem cekala kluky a hodne jste mi pomohli, co se rad i zkusenosti tyce. Vubec to, ze si s nekym kdo tim prosel a prochazi muzu "pokecat". Mne se kluci narodili v 38 tydnu planovane, byla jsem 20.8. objednana na cisare, kluci byli v kolizni poloze a prirozenej porod neprichazel v uvahu. Nakonec me po klistyrku poslali domu, meli velkej naval a tak jsem nakonec rodila 21.8. hezky datum ze :) KLuci se narodili Simon 2,6 kg a Luki 2,4 kg, cisar bez komplikaci , probehlo to strasne rychle ( kluci jsou od sebe asi minutu) , oba hned rvali a po umyti mi je dokonce zkusili oba prilozit. Kojit jsem zacala tandem asi 3 den, sesty me s obouma pustili domu. Ani jeden nemel zloutenku. Jediny, co bylo pro me fakt narez bylo to, ze hned druhy den v poledne, po presunu z JIPky na pokoj, mi je prinesli a od te chvile, pres znacne bolesti po cisari, jsem se o ne musela starat sama. Mela jsem par slabsich momentu, kdy jsem v placi v noci po chodbe nesla jednoho k sestram s tim, ze nevim jak ho utisit. Fakt jsem uz nemohla, denne jsem spala max 2 h ( dohromady ) a ten cisar tomu fakt nepridaval. Cely to vazeni , mereni, presny cykly, vysvlikani kvuli kontrole ( zrovna kdyz mi oba krasne usnuli ), proste jsem rada ze uz je to za mnou - a to jsem tam byla jenom tech 5 dni. Ted uz je klukum 9 mesicu a je to neuveritelny, jaci uz jsou to lidi, jak vnimaji, jak s nama komunikuji, jaky maj odlisny povahy, obcas to nechapu a jsem strasne stastna ze mame hned takhle dva, uz ted jsou to partaci ( i kdyz si zatim tak neohrabane spis ublizuji). tak jenom tak chci vsem, co cekaji, rict, ze se maji na co tesit, ale to uz asi vite ze :)
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    SUCUBIS: zatim jeste nevim jak dlouho ho budem potrebovat, pravdepodobne ho v rijnu jeste budem pouzivat, klukum bude teprve rok...
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    SUCUBIS: ahoj , jak ses driv ptala na ty kocarky ( nevim jestli to je jeste aktualni dotaz ), tak my mame bumbelride. rozhodovala jsem se mezi EW a Bumbl. a nakobnec i kvuli polohovani nozicek, polohovani zad, velikosti kose pod kocarkem a v neposledni rade celkovemu designu vyhral Bumbl. Klukum je ted 9 mesicu, pouzivame ho skoro od narozeni nekolikrat denne, jezdime s nim do mesta i do terenu, a zatim super. Predni kolecka jsou trochu citlivejsi na vetsi nerovnosti, ale staci je uplne jednoduse zablokovat a da se s tim i na vyraznejsi teren.Kocarek nema korbicky, ale vkladaci tasky. Na zacatku to byl jeden z duvodu proc jsem se mezi EW a Bumbl. nemohla rozhodnout, prislo mi lepsi mit pevnou korbicku, ale ted jsem naopak rada ze to ma ty tasky. Vyhody tasek jsou, ze jsou lehci a kdyz nekam cestujes, daji se slozit a nezabiraji tolik mista jako korbicky. Nevim, ale zatim jsem nenasla jedinou vyhodu v cem by byl EW lepsi. Mozna servis, ale s Bumbl. jsem ho zatim nepotrebovala, takze taky tezko posoudim. Kupovali jsme ho v Malvikovi, a tam nam rekli,ze v dobe opravy nam zdarma zapujci nahradni, takze to jde taky takhle resit.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    kdyby u mel nekdo B. Indie twin s korbickama kolem tech 10k a planoval se ho nekdy kolem zari-rijen zbavit, pisnete do posty, u nas doma to rozhodne vyhral :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam