• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ja mam uz ted pocit ze me to bricho praskne jak je napnuty, to se snad uz ani vic zvetsit nemuze, vzdyt vybouchnu O.o az do minuleho tydne meli vahovy odhad v rozdilu maximalne 1%, takze tech 7% me trosku vystrasilo, no uvidim co v patek, treba to uz bude v poradku
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: Taky jsem měla míň plodovky u B. Dokonce výrazně míň, navíc měl marginální inzerci pupeční šňůry, mini močák a vůbec s ním byly samé problémy :-) Nicméně dle doc. Krofty z Podolí nebylo z mé strany možné to nijak ovlivnit, já jsem narozdíl od Trissie při všem tom strašení ze strany doktorů v druhém těhotentsví vůbec nic negůglila, takže jsem nic nepodnikala, jen věřila, že to bude v pořádku. A nakonec i bylo.
    Nebylo to ale stabilní, jednou měl málo, podruhé to bylo v pořádku, potřetí ještě míň a navíc byl menší než předtím atd. atd.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: já osobně jsem se umělým sladidlům v těhotenství hodně vyhýbala - ne do té míry, že bych si nedala ani žvýkačku, nebo si nechala přinést papír se složením pečiva v supermarketu, ale pravidelně bych je fakt nebrala ani v minimálním množství.
    FDA aspartam i acesulfam K uvádějí jako v těhotenství bezpečné, ale je to dost kontroverzní téma a existují i iniciativy volající po zákazu aspartamu jako takového. Česká diabetologická společnost používání jakýchkoli náhradních sladidel v těhotenství striktně nedoporučuje.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: a ten aspartam hodne vadi ? mam tu tohle jen jinou prichut
    http://inkospor.xf.cz/active/Active%20PRO%2080_CZ.pdf
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: pokud je bez aspartamu (umělých sladidel), tak super. Já dávala normální, polotučný mlíko, nebo vodu - měla jsem nějaký vanilkový ze syrovátky a byl docela dobrý i jen s vodou (a s mlíkem až moc sytý) - 2-3x denně.
    Rozhodně v téhle fázi těhotenství tím nic nezkazíš, ba naopak. A i to železo, u vícečetného těhotenství se hodí to doplňovat už od půlky, internistka mě chválila, že takhle hezký krevní obraz se moc nevidí, a že to železo od 22tt tomu určitě pomohlo (a stejně jsem skončila s mírnou anémií, ale fakt jen mírnou).
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: ja tu mam nejaky proteinak co jsem pila kdyz jsem chodila do fitka - to by mohlo taky jit ze ? jen bych dokoupila plnotucne mleko
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: ale teda u mě navíc menší dvojče krom míň plodovky mělo i takřka nezřetelný močový měchýř, tak to byly všechny tři příznaky TTTS najednou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: jo, já. Buď nárazový výkyv, nebo začátek TTTS.
    Doporučuju, krom co největšího ležení, výrazně (ale opravdu výrazně) zvýšit dávky bílkovin (o 100g čistých bílkovin denně - nejlíp asi proteiňáky, najdi si nějaké bez barviv a přísad) a začít brát železo. TTTS Foundation s tím má dobré výsledky. Moje holky se po tom srovnaly ukázkově a udržely si i s jednou placentou naprosto ukázkovou rychlost růstu - s 2.400 a 2.280 v 34+3 na tom byly pomalu líp, než některé donošené děti.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    nemel jste tu nekdo rozdil v plodovce ? dneska jsem byla na screeningu a Acko ma u mnozstv vody poznamku polyhydramnion a Bcko na dolni hranici normy s tim, ze vahovy odhad ma rozdil jen 7% a doktor teda rikal ze zatim vse OK, ale za tyden mam zas kontrolu tak vaham, jestli se nemam zacit plasit (jako bonus k antibiotikum jsem vyfasovala magnezko v uzasnem poctu 6tablet/den + klid na luzku - s nemocnym batoletem doma, sranda)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TRISSIE: jako třeba můj gynekolog má podstatně lepší vybavení v ordinaci než ve Fakultní nemocnici,kam mě odkázal na posledních 14dní,protože měl dovolenou..
    tím samozřejmě nechci nikomu nic ponoukat,ale já měla z nemocnice divný pocit,už jen i kvůli toho,že pokaždé mě vyšetřoval nějaký jiný doktor.. a to jsem tu nemocnici měla vybranou i kvůli mým problémům se srdcem.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: Na kontroly jsem chodila do Podolí co 14 dní, a ke svému gynekologovi taky jednou za 14 dní, takže každý týden. A bylo to dobře! Oba doktoři o tom věděli, myslím, že i jim to vyhovovalo, psali si, co má ten druhý zkontrolovat, a nakonec mi to chlapce zachránilo, protože z jedné takové kontroly jsem jela už rovnou na porodní sál.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: je prave to, ze ja jsem uz 19+1 (takze 20tt), sice doted nalz absolutne v poradku, ale za sebou 2 tehotenstvi kdy jsem si to od zacatku do konce vyzrala v tom nejhorsim co mohlo byt, asi ho zatim poslu do haje, ty tri hodiny casu tomu proste venuju, to me nezabije, s hlidanim je to sice trosku slozitejsi pro priserku, ale vsechno se vyresi, nechci zbytecne riskovat :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: měsíc je hrozně dlouho, po 20tt jsem absolvovala poradnu i ultrazvuk co 2 týdny a po 30tt už co týden, a to i když tam (až na ten poplach s možnou TTTS, která se nakonec nepotvrdila) až někdy do 32tt závažnější problém nebyl.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    hlavni je, ze v podoli jsem kontrolovana a on si to predstavuje jako kontrolu jednou za mesic a to me desi, to je snad jediny duvod proc vama a do 27. se musim rozhodnout a nevim jak
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CORNELA: tak vzhledem k tomu, že S. by chodila k lékaři, který podle všeho tak jako tak v porodnici tenhle ultrazvuk provádí, tak už jde akorát o to, jestli má dostatečně dobré přístrojové vybavení, že.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PASTEL: v poradně v Podolí jsou v podstatě všechny ženský těhotný... je to holt továrna na děti, ale s dobrým vybavením...
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    SUCUBIS: aha no tak to už chápu na co by mohli přijít, ale teda nechat těhotný takhle dlouho čekat to je docela nářez.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: ma tam MEDISON R7 (podle tohoto dopplera umi http://www.compek.cz/samsung-medison-r7-cv.htm) aspon podle jejich webu na remedic.cz
    ale taky si rikam ze v ty nemocnici by me asi nechteli na utz co 14 dni jen aby meli co vykazat pojistovne, na to tam maji pacientek tri louky zeleny :(
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    PASTEL: ja mam deti s jednou placentou
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: u monochoriálek rozhodně prenatální centrum. "Kvalitní ultrazvuk", to jako že s dopplerem? To asi sotva... to je pěkně drahá sranda...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam