• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: držte se! Kolikátý jsi týden?
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    tak po dnesni kontrole uz je rozdil velikostne 17% coz je pry jeste v norme, ale v podneli musim znovu na kontrolu, uz jim diagnostikovali zacatek transuzniho syndromu, tak ted se jen modlit, aby to pokracovalo opravdu velice mirne :/
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Sucubis: auto jsme kupovali Volvo xc 90. M. studoval bezpečnost a pravil, že mám-li s ním jezdit i já, není jiná volba. Jezdíme ale často velmi dlouhé vzdálenosti. Jinak 3 sedačky se prý vejdou i Fordu Fusion nebo do C-maxu, který byl mým favoritem. A jak jezdím autem celkem nerada, teď s dvojčaty si to bez něj neumím představit. Mhd v Praze mi nepřijde zrovna ideální pro cestování s dvojčaty a jedním mrnětem navíc. Kluci z kočáru neustále chtějí vystupovat a představa, že s nimi bojuju v plné tramvaji, mě úplně neláká. Vlakem jsem to s nimi zkusila jen na krátkou vzdálenost, do delší se v brzké době pouštět nehodlám. A letadlem jsme letěli teď a to je v pohodě, jen do dvou let potřebují každý svého dospělého.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    my aoto mame ale pouziva se akorat na presuny.. ale synovi je 9. coz je uz jinde a pomaha.. jinak MHD jezdim celkem casto ale pouze nizkopodlaznimi ( bojim se aby me s velkym kocarem neposlali do haje kdyz je poprosim o pomoc ) jinak nakupy sou peklo v patek me ze dvou obchodu byodily ze prej bych jim schazovala veci :o(( ale to bylo u cinanu jinde je vse ok ...
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: no kdyby se narodily kolem terminu, tak bude mit 2,5roku s tim, ze jsem na presuny planovala mit prcky bud v jedne korbicce kdyby se vesly, nebo jeden v satku a starsi ve sportaku (Bumbleride umoznuje slozit korbicku na plocho a dat do spodniho kosiku a pak nacvaknout na sportak kdyz by velkej tapal, takze variabilita za provozu - aspon prodejce tvrdi ze to jde), ale na nakup s manzelem uz asi jezdit nebudem, to by bez auta neslo :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: a ještě mě napadlo - bez auta budeš výrazně limitovaná schopností a ochotou staršího pohybovat se samostatně - plus jeho denním režimem (samozřejmě, unavené batole, které už by rádo spalo, fakt nebude ochotné civilizovaně ťapat za ruku). Ale to holt bude něco, s čím se budeš muset naučit plánovat a smířit se s tím, že akční rádius bude ze začátku hodně malý.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: vzhledem k našemu fakt malému věkovému rozestupu (19,5 měsíce) jsem prvního půl roku nezvládla ani nakoupit v místní večerce, protože staršák nechodil za ruku, a nepřikurtován ke kočáru nebo autosedačce se okamžitě stával neřízenou střelou. Takže mě nelimitoval až tak fakt, že ty děti jsou tři, ale to, že ten starší byl nezvladatelný. Kdyby byl rozumný, tak by se to bez auta asi dalo (i když nedovedu si doteď představit přesun normální MHD se všema třema... s dvojčecím kočárem je to nářez i bez doprovodu).
    Samozřejmě nedalo by se to u nás, kde se to bez auta nedá ani bez dítěte, ale ve městě jo...
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SUCUBIS: My auto nemáme, ale bydlíme v Chebu, takže vše je dosažitelné pěšky do 30 minut s kočárem.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    vsichni co tu jste mate auto ? (spis je to teda asi otazka na rodice 3 deti), porad si myslim ze se to bude dat zvladat i bez nej, ale ja vim v tuhle chvili prdlajs, bydlime v centru Prahy takze ta potreba zatim nikdy nebyla (nadrazi mame 1zastavku od baraku)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    ja sem treba mydove vubec neposilala RL. protoye mi skoncil pracovni pomer a bzla sem na pracaku (v ochranne lhute takze se mzdove posilal pouze papir z porodnice ) tak ted nevim jak to je
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    TRISSIE: no to bude určitě tím, nebo nevím jestli je to nějaká novinka, každopádně naše mzdová účetní tam ty rodné listy taky posílala, a paní na SSZ říkala, že to tak je že se to tam musí poslat jako ještě s tím prohlášením (právě pokud nejdeš z rodičovské), což mi hlava fakt nebere, to je prostě vrchol byrokracie, ale to je fuk, no jenom aby si na to případně daly bacha dámy, co mají první mateřskou, protože mě všichni informovali, že mám 37 týdnů mateřské ale nikdo mi neřekl že mám někam něco poslat, a nedohledala jsem to ani nikde na netu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale je pravda, že jak jsem přecházela z rodičovské na mateřskou, tak jsem žádala hned po porodu sociálku o potvrzení o mateřské dovolené kvůli zastavení vyplácení rodičovského příspěvku, a že mě docela překvapilo, že už tam dali těch 37 týdnů.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PASTEL: já to nehlásila a mateřská mi chodila normálně těch 37 týdnů... ale rodné listy posílala mzdová účetní. Asi jak kde, ale je to rozhodně teda byrokratický oser!
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Malé upozornění pokud vám to stejně jako mě ještě nikdo neřekl, je potřeba poslat na správu soc. zabezpečení kopie rodných listů dvojčat s čestným prohlášením, že se o děti staráte, jinak vám ukončí mateřskou po 28 týdnech, to že jim tam ty dvojčata hlásil zaměstnavatel resp. mzdová účetní NESTAČÍ !!!!!!!! Grrrrrrrrr!
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    DUFFKA: narodily se 15.3 ted je jim korigovaneho veku 3 tydny a Terry ma 50 a Liza 56 natesno .. pripadne muzu poskytnout mini velikosti mame jich cekem dost ( body dloouhy rukav, kratky rukav bez rukavu i overaly od 44 ) ty body sou nektere nenosene protoze jich bylo moc ..
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    DUFFKA: a jak jsou holky aktualne velky a jakou maji velikost obleceni? ja zatim vubec netusim... mam doma obleceni vetsinu od 56, par 50tek a pripadne mensi asi budu resit operativne pomoci mamy z porodnice....
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    KACHNY: no ja kdyz vzdycky vidim na ultrazvuku, jak se snazi tam napasovat ty svoje usecky a kruhy na ty 2 hemzici se mimina, tak verim, ze ten odhad nemuze bejt presnej... :))
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    DUFFKA: u nas se teda s odhadem rozdilu trefili, ale zase uz ne s odhadem vahy :o))
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    SUCUBIS: ja mam v 34. tydnu rozdíl u odhadu vah u jednvajecnych pul kila, coz mi prijde hodne, protoze do ted to bylo plus minus 100g... ale sam doktor mi rekl, ze ty odhady jsou hrozne nepresne a jeste tim vic, cim je tehotenstvi pokrocilejsi...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    AVATAR: mas pravdu , holky sou doma od 19.4 a ja mam pocit ze je to daleko dyl a ze jim budou 3 mesice mi prijde naprosto neuveritelne!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam