• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KACHNY: jojo, operace se dělá až po té, co se rozhodneš už nemít děti.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TANAIS: tak more budeme muset absolvovat nejdyl za rok, L.ma po me ekzem tak sem na nas zvedava
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TANAIS: no asi me taky ceka, neni to nahodou az kdyz uz se neocekavaji dalsi deti? Budu uset sesbirat odvahu, kazdy pobyt v nemocnici a operace me desi
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KACHNY: máme barák v Sázavě, s velkou zahradou. Klukům jsou tři. Na dovolený jsme s nima ještě nebyli. :) Nějak se nám z tý jednoduchý varianty se zahradou nikam moc nechce. Ale letos už pojedeme. Chceme někam k moři.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: já to mám už víc jak rok za sebou. Myslím tu abdominoplastiku :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    CANNIBALHAMSTER: pokud nepomůže cvičení, spraví to abdominoplastika.
    To se nedá nic dělat, teď během těhotenství to moc neovlivníš.
    Po porodu řešit s nějakým odborníkem na rehabilitace.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    CANNIBALHAMSTER: ja ve vinohradech byla uz to bude 4 roky :)
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    SUCUBIS: No ja uz jsem registrovana na vinohradech. Razitko tam teda ale nemam. Pry si mam sama vyplnit pridelene cislo. Do pribrami se neregistruje.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    CANNIBALHAMSTER: ja muzu jen rict jak to bylo v podoli a na vinohradech, podolsky byla registrace prez net a do nekolika dni tam musel clovek prijit osobne a dostal razitko, ve vinohradsky jsem se tak zapisovala osobne a razitko taky dala rovnou
    CANNIBALHAMSTER: ono jde hlavne o o, aby v nejaky porodnici s tebou pocitaly, pak te tam vezmou rodit spis, nez nejakou nezaregistrovanou maminu, ale kdyz se ti spusti porod, vezmou te do nejblizsi prazdny porodnice kdyz to pujde
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    ja sem byla v Podoli a nemuzu si stezovat, s tim ze mi sami rikali ze kdyby se jim neco nezdalo poslou me do Motola.

Je fakt ze sem volila i abych to mela bliz a komlikace sem si proste nepripoustela a celkem i neresila, stejne jako sem si teda byla jista ze porodim max 3 tydny pred terminem :o)) No nastesti alespon ty komplikace nebyly a holky sou i pres nedonosenost zdravy a az na lezeni a jine motoriceke dovednosti, sou nad normou .. treba uz zacinaji mluvit, jako slova este, cici, tata, mama, baba deda, ham, cune atd .. pejsek sice dela ha ha a kocka muiiii ale to se srovna .. ale uplne nejvtipnejsi je ze kdyz ji reknu polez sem odpovi ty di! a uz nekolikrat me L. dostala tim ze si obcas posteskne nad mou blbosti Boze, Boze, Boze ( napriklad kdyz se mi mele jako had pri oblikani a ja ji obliknu teplaky obracene a komentuju to )

CANNIBALHAMSTER: Pokud by ti museli nekam deti odvezt byl by to bud Motol, nebo Podoli podle vaznosti stavu ( bych rekla ) a tebe tam s nejvesti pravdepodobnosti ubytuji az pred propustenim deti domu ( pokud nebude volno coz napriklad v Podoli, kdyz sem rodila ja nebylo a mesic sem za nima jezdila. A to sem byla velmi rada za to ze sou defacto za rohem od baraku a muzu tam za nima jet dvakrat denne )
    pokud nastoupis do porodnice s razitkem odjinud tak se na tebe nejenze budou sklebit, ale pokud nebudes akutne rodit muzou te odmitnout.
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    CANNIBALHAMSTER: Ale fuj! "vyplyva"
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    PASTEL: Aha. Takže nakonec z toho vypliva, ze do poradny muzu chodit klido do tech vinohrad anebo i do Pribrami. Ze je to vlastne sumak. Ze kdybych chodila na kontroly do Vinohrad a bylo to v poho, muzu na porod zmizet do Pribrami. A kdyz budu chodit do poradny do Pribrami a najdou nakej pruser, poslou mne klido do Podoli. Super. A co teda ty razitka, o kterych mluvila sucubis? Nebudou se pak na mne zle sklebit, kdyz nastoupim do porodnice s razitkem uplne jiny porodnice?
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    TRISSIE: Aha, takze to teda jde, rodit v ty, kam jsem nechodila do poradny? A nebudou pak vyjeveny, ze u nich nemam kartu nebo zaznamy? Na druhou stranu by mohli byt radi, ze maj jako mala porodnice rodicku anvic, co?
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    SUCUBIS: jejejej, tak to jsem bezradna. Kdyby slo vsechno jak po masle, chtela jsem rodit v Pribrami. Kdyby bylo jasny, ze cekam nejakej pruser anebo se stane neco nenadalyho pred terminem, chtela jsem Vinohrady. Hmmm, a kdyby mi deti musely odvezt z Pribrami nekam do neonatologickyho centra, nechali by mne s nima v porodnici? Asi tezko, co? A to razitko by mi davali kdy? Na prvni poradne? Pardon za blby otazky...
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    TRISSIE: Já mela první poradnu naplanovanou AZ ve 36 týdnů. U Apolináře. Všechno vypadalo nejlíp jak mohlo. Nakonec se kluci narodili v den na který jsem byla objednána. Takže jsem v poradne byla jen při registraci.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CANNIBALHAMSTER: do poradny bych chodila do té lepší (větší, fakultní) z těch dvou porodnic - už jen proto, že s dvojčaty (i dvojvaječnými) by si tě měli převzít někdy po 30tt do rizikové poradny, kde mají víc zkušeností s možnými komplikacemi a jejich odhalováním v počátcích (je super, když na to nedojde, pak můžeš klidně porodit v nějaké menší porodnici, ale kdyby na to přišlo, tak fakt spousta věcí se líp řeší, než se to rozjede ve velkém).
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    CANNIBALHAMSTER: když se bude předem vědět o komplikacích tak Te stejne pošlou do nějaký velký porodnice, kde na to jsou jakože zařízeny, i když tam vůbec registraci nemáš.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    CANNIBALHAMSTER: oni po tobe budou chtit, aby jsi jim tu registraci potvrdila a daji ti razitko do prukazky a tam rozhodne mit dve razitka moct mit nebudes, toho by si vsimly :)
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    Hele a netusi nekdo tohle: kdyz jsem se zaregistrovala do dvou porodnic (kde budu rodit se rozhodnu az podle hrozicich komplikaci), kam chodit do poradny? Do obou?
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: no meli sme dve lounice, v jedne spal desetiletak a v druhe my ctyri. A sousedi nas museli milovat, pres zed bylo slyset vsechno jako v panelaku a holky rozhozenej rezim a nejpozdeji zacali knourat a vyluzovat jine zvuky ve tri. Nastesti meli alespon siroke postele tak se dalo je vzit k nam nechat se trosku zmasakrovat a tim dockat rana ( dam mame par "facek, tatu capnu za dredy a hned mam lepsi naladu )

V lete asi budeme jezdit po chalupach, na jedne uz za nas sousedy vytrenoval synovec s neteri a na druhe si budou muset zvyknout. Vyhodou chalup je dvur s vraty a neni kam utect! A u jedne jeste vinny sklep ktery konecne budu moct vyuzivat ..
    Loni to bylo ponekud snadnejsi, sme jeli na tyden na Slovensko, cestou sme udelali jednu pauzu. Holky porad v kocare a spokojene. Sem zvedava na tohle leto, chteli sme jet opet na Slovac, ale po vcerejsi ceste dom a hodinovem jekotu, protoze byla venku tma me to trosku desi, pak uz brecel i desetiletak, protoze mu holky nesly uklidnit.
    Kdyz jedete velke trasy jak to resite? Vyjizdite na noc? To je jedine co me napadlo, ale nejsem si jista jestli to pomuze
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam