• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MEA: Nekupovat ho (ten pozemek), nebo v nem aspon neplanovat bydleni bez znalosti uzemne planovacich informaci a zakona.
    Sorry za hustost, ja bych ale karavan v sadu (a vlastne kdekoliv v krajine) taky zakazal. Kdyby nebylo tehlech pravidel, tak vsude po krajine potkavas vsemozny splacany boudy, karavany a unimobunky. Ne ze by to tam teda uz obcas nebylo, ale to neni argument pro to v tom pokracovat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MEA: tak tam uděláme aspoň party, ne?
    MEA
    MEA --- ---
    CUKI: no a co třeba mohu s takovým pozemkem, co jsem tu barvitě popsala, dělat já? zažádáno na úřad na změnu UP mám, jak psala Martina.. ale vypadá to jako běh na superdlouhou trať.. je to neplodná půda v nějaký místní zeleni, přesně ten termín nevím.. je to dost daleko od zástavby, snad jen jeden, dva pozemky už mají možnost stavby a nebo tam má jeden pozemek karavan, ale ten je blíž k zástavbě a kdysi to bylo vedený jako pole.. tak nevim.. kdyby tam šlo aspoň tábořit.. je to smutný, takovej pozemek pěkně nevyužít, prostě..
    MEA
    MEA --- ---
    MAR_TINA: tak se ten náš úřad přesně tvářil a současně jsem vyčetla z textu, co mi úředník poslal, že v sadu téměř nic..
    prostě, plynulo z toho, že sad je snad ještě horší než ta nevyužitá divnoplocha, co mám.. a tedy ještě zbývá vyjádření ke stanu a hracímu domečku pro děti, až tak mi to nedalo si z toho začít dělat krapet srandu, když jsou tam ti úředníci tak velevážení.. o zákoně nemluvě :))

no a nedávno přišlo vyjádření k umístění karavanu, že nic.. ano vím, dalo se to čekat, nepřekvapilo mne to.. ale seníček tam míti mohu, dle pana úřadníka.. a tak asi budu dělat, že jsem jakože kráva nebo ovce a koza a to by pak bydlení šlo.. celé to bude jedno velké divadlo, jak se jeden měsťák pase a myslí si, že je bíložravec.. divadelní film..

takže suma sumárum - jsem zvědavá na vyjádření ke stanu, do kterého stavebnímu úřadu - dle vyjádření jejich úřednice - nic není, ale prostě testuju další názor.. tedy stan ala jurta by jim měl být ukradený, i když se v něm bydlí, protože to není stavba, ale stan a ty by prostě stavební úřad řešit neměl, ale jak jsem zaslechla, tak i to bývá problém.. asi je to hodně o kreativitě a tak trochu dělání si, co chci na úkor rizik a nedodržování zákona, jak jsem taky v praxi u mnohých viděla nebo slyšela..
    RODWY
    RODWY --- ---
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: Stavební pozemek z pohledu katastru neexistuje. Jako zahrada by to bylo stejně celé. Stavební pozemek určuje územní plán právě tím intravilánem obce.
    TSOH: Pak musíš hledat pozemky vhodné na přeměnu jako statek. Ale nemůžeš počítat že koupíš 1000m2 a bude to stačit. Pokud chceš samotu musíš mít to vše okolo. Tedy jedná se o hektary. Jinak by se našlo spoustu podobně smyšlejících a ze samoty by stejně vznikla obec :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TSOH: existují obce s rozptýlenou zástavbou, osady, samoty, hájenky...
    TSOH
    TSOH --- ---
    MAR_TINA: Tak o tom žádná.. :) Ale na druhou stranu tyhle pozemky jsou většinou sousedící s domy a z mého pohledu tam není klid a člověk není obklopen volným prostorem...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TSOH: já bych za nejlepší řešení považovala pozemek v zastavitelném území obce...
    TSOH
    TSOH --- ---
    MAR_TINA: Pozemek jako zahrada mimo zastavitelne uzemi obce je tedy nejlepsi reseni ? Jsem si pred casem koupil ornou pudu a nechal prave zmenit na zahradu.. (faktem je, ze sousedni pozemky zahrady jiz byly... a tim jsem na urade argumentoval...)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: takže bych se dle velikosti pozemku snažila o změnu na stavební pozemek rovnou, nebo menší část stavební a zbytek zahrada.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEA: na sad je ti skoro k ničemu, protože sad také není pozemek určený k umístění objektu k trvalému bydlení.

I kdybys tam měla sad a v něm boudu na nářadí a včelín, jak tam začneš bydlet (opakovaně ráno vyjíždíš do práce, visí prádlo, se topí ...), mohou to úřady řešit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: já si myslím, že zabránit stavbám mimo zastavitelné území a zároveň to nekomplikovat, by šlo.
    Kde všude se bere ta chuť násobit papíry a komplikovat život, to nechápu.
    MEA
    MEA --- ---
    CUKI:
    tak to jsem možná přehlídla či zapomněla, když jsem tehdy tu novelu četla.. jediný co vim, že jde o mobilní stavbu, to je fakt.. to mi říkala na úřadě.. ale to není důležitý..

spíš je důležitější to, že mi někdo z místních radil, ať si zažádám na úřadě o změnu účelu pozemku na sad, tak by mne zajímalo, jestli je to reálný
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: Asi na tom něco je, ale na druhou stanu mi přijde, že už nás je to často takové martyrium i když stavíš tam kde máš, že se to lidé naučili prostě obcházet. Ve spoustě vyspělejších zemí je to mnohem jednodušší. Na druhou stranu v těchto zemích se často neřeší i věci které by se podle mě řešit měli. Je to vždy něco za něco.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Zajímavý že občas vidím různý maringotku v krajině, evidentně místo chat a nikdo to neřeší, protože sirokodaleko je jsou jen pole a lesy, A jak si to dá holka nakonec obce, tak ji hned někdo uda a je problém.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Úplně jednoduše k trvalému nebo rekreačnímu bydlení jsou stavby na pozemcích k tomu určených.
    A protože to pořád někdo obchází, je v našich předpisech řešeno snad i bydlení v lahvi od octa.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MEA: karavan od 1.1. 2013 je na našem území stavbou z hlediska stavebního zákona.
    MEA
    MEA --- ---
    a do třetice jsem si uvědomila, že jelikož je místo archeologicky zajímavé, tak že mi tento týden archeolog navrhl, že tam uděláme výzkum.. zkusit udělat výzkum na menší části pozemku by bylo fajn a naprosto mi to stačí na to, abych tam mohla něco mít.. jako spolupracující na výzkumu.. a bude to oštemlovaný.. tam si myslim, že jim už do toho nemůže nic moc být, nebo se pletu?
    MEA
    MEA --- ---
    MAR_TINA: tu jsme měli v plánu, ale v rámci územního plánu a změny neprošla.. zatím to vypadá ještě na tábor :).. nebo na tu myslivost.. nicméně ta žádost o změnu UP je nyní zaměřena na rodinné bydlení, protože úřad neměl zájem o nic jinýho, zatím..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam