ANDY_WARHOL: přesně, jak píšeš, chci to tam připravit na párty, nicméně, kdyby se někdo k přípravám křá chtěl přidat, budu jedině ráda, ale není to velký a musí být agregáty s tím, že bych chtěla, aby to byl legál :), ale to bychom už zařídili..
si vem, že by tam stál třeba hrůznej plechovej seníček, to by asi pak čuměli jak puci, přestože to povolili :)))
77WHITE: jasně, pozemek už není třeba kupovat.. ale řešit to prostě chci..
no a taky by mělo být v zákoně, že lidi musí bezpodmínečně mít smysl pro krásu a útulnost prostoru :))) a nebo někoho, kdo to má.. dobře, konec vtipkování.. já bych zakázala různý ošklivý typy domů, co kdo dokáže vymyslet.. nechat třeba pouze na ukázku jeden druh na ukázku lidové tvořivosti, například :))
na druhou stranu, konkrétně ten můj karavan měl být časem např. oroubován nebo olaťkován, případně jinak hezky a citlivě zahrnut do krásy krajiny, právě.. prostě karavan by byla pouze kostra beze svalů, masa a kůže, řekněme.. :) a měl být samostatný, nejhnusnější by byla asi jen případná větrná elektrárnička (a to bych ještě hodně rozmýšlela - cena/výkon) a nebo nádrž na vodu.. a i to bych se snažila co nejvíc zahrnout do krajiny nebo prostě zútulnit tak, aby i lidi žasli, jo, to by byla krása :)
ad nový obce, to často bývá v rámci zájmu míst. rozvoje, např. když jsou něčím zajímavé, ala nový ekovesničky, tak proto by vznikat měly.. a určitě se najde i jiný důvod, např. taková umělecká vesnička, proč ne? umění obecně má obohacovat, ekovesnička ukazovat ekoživot, jsou to odrazy našeho současnýho bytí a nejen antropologové aspoň mají co zkoumat :)
MAR_TINA: tak jasně, o tom vím, to jsem neupřesnila, ale neva, jak píšeš, je to tak .)
CUKI: a dyť to právě je vymezeno v rámci UP i zákona, teda v UP několika oblastí jsem to četla.. jinak ad rozdíl mezi domem a bytem, je velký to jo, ale i v domě se člověk musí furt o něco starat a udržovat to.. nevím tedy, jak řešíš například teplou vodu a technologii a starost o ní, ale myslím například toto..