Jediné, co ná je doporučováno je, abychom nepodceňovali vzdělání a chodili do trenérských škol, proto je zase v pořádku, aby byly i placené teéninky. Zajímavý moment nastal ve chvíli, kdy se někdo ptal, zda se nenaváže spolupráce s nějakou školou. V tu chvíli jsme si uvědomili, že se nás sešlo několik desítek nadšenců, hodně z nás profi trenéři a měli bychom být schopni sami sestavit nějaký výukový program se zaměřením na OCR. A to by mohlo být něco, co bude srovnatelné s SGX. Upřímně doufám, že se ta myšlenka rozvine a něco vznikne, protože z toho nápadu jsem byl nadšený.
Jinak k té organičnosti: někde jedou fakt bomby, někdo díky tomu utevřel vlastní gym, my to zase máme jako velkou zábavu a moc to nežereme, v Lišově to má 16 letá holka s trochu infantilním přístupem - tím nechci říct vůbec nic negativního, ona je náhodou skvělá a energická. Každý to dělá prostě trochu po svém a v tomhle máme volné ruce. Skupiny vznikají spontánně, vedení nic nepodněcuje. Celé to bylo vlasně nápadem jednoho závodníka z Brna, že si udělá skupinu. Tězko tehny mohl tušit, co se z toho stane.
S Open to je nekonečná debata. Byly i názory, že se hlídat nebude vůbec. Tady jsme nenašli shodný názor, ani jsme to teda neočekávali. Můj osobní přístup, když jsem třeba na překážce je, že to beru individuálně. Na namachrovaných týpkách si smlsnu, když se tam přivalí buřt, který toho má plné kecky, bojuje sám se sebou a je jasný, že čas je to poslední, co ho zajímá, tak přihnouřím oko. Nakonec právě oni jsou kolikrát ti, co tam jdou s pokorou.
Ano, elita si nesmí pomáhat a imho je to tak správné. Klidně bych to zavedl i pro competetive. Narozdíl od open jsou to sportovci, co jdou závodit, ne pro zážitek, tak ať se snaží. Ještě k těm pravidlům: ony byly i teď, nejvemtší problém byl, že si to každý dobrovolník přebral po svém. Teď by mělo napomoct i to, že rozhodčí budou "profi" dobrovolníci, kteří mají jasno. Měli by mít i závodníci, pravidla jsou jednoduchá, stručná a jasná.
Hřebové boty nemám, ale třeba icebugy, co mají lidi od nás mi nepřijdou nebezpečnějsí, než moje reeboky. Nevím co si o tom myslet. Spíš, než boty se mi zdají nebezpečné některé překážky, třeba kolíky. I na kladině jsem viděl hnusné pády. Nakonec sám jsem se tam přizabil. U predatora se mi taky některé zdají nebezpečné. Sice jsem tam nebyl, ale lidi, co ano mi to vesměs potvrdili. Vedle toho mi nějaká debata o nebezpečných botách přijde k smíchu.
A sory za překlepy, mastím to z tabletu :-)