• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COULEENRC on-road/off-road
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    Nooo tohle tak mít u nás....akorát nevím, kdo by tam jezdil :D

    Indoor Offroad track coming to UK -NeoBuggy.net – Offroad RC Car News
    http://www.neobuggy.net/2013/02/13/indoor-offroad-track-coming-to-uk/
    VINCENT
    VINCENT --- ---
    Premysleli jste nekdo narvat do auta wifi kameru propojitelnou s androidim telefonem?
    MIRA9
    MIRA9 --- ---
    VINCENT: narval jsem anténu od 2.4ky u buginy mězi spodní karbnový plato a lexanovej undertray a no problem.
    VINCENT
    VINCENT --- ---
    KALIBAN:

    Tak uz z nej mam taky holcicku. Slape bezvadne...
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    KALIBAN: přesně tak - důležité je, aby nebyla anténa moc blízko silovým kabelům do/z regulátoru.
    VINCENT
    VINCENT --- ---
    KALIBAN: jdu na to.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    VINCENT: ja mam 2,4 antenu stocenou v prijimacovym boxu a zatim jsem nikde nemel problem...
    VINCENT
    VINCENT --- ---
    COULEEN: Dik za tip, prave jsem ho narval do auta. Hraju si s myslenkou, ze bych tu antenu ohnul v pulce dolu a zkratil ji tak, aby se vesla pod kastli. Takhle mi kouka o 12mm nahoru. Skoda. Mate nekdo zkusenost?
    MIRA9
    MIRA9 --- ---
    Neznáte někoho, kdo barví kastle? Domlouval jsem se s dubidesign, ale nějak jsem už měsíc nedostal odpověď, tak se poohlížim po alternativách.
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    Příští týden jedu na služ. cesty do Prahy, někdo tip kam si večer zajezdit (ideálně Karlín a okolí).
    VINCENT
    VINCENT --- ---
    JENIIK: Me jde o dvoukanal :) Vic kanalu nepotrebuju. Ani zbytecny kraviny na ovladaci. Ale kdyz dvou neni, tak aspon 3. Prodava ho jeden znamy prodavace z RC kinga a on mi nabidnul tuhle cenu. Dnes se tam chci stavit. Tak pokud tam jeste bude a chtel bys ho, tak rekni. Ja od tebe ten 3kanal za 8 kil koupim.
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    VACA: Co se týče uložení tlumičů, tak např. Traxxas volí netradiční cestu přepákování, která má jistě své výhody - tlumič ani jeho uchycení, není exponováno při nárazech a pádech na budku, tak tolik netrpí...jinak se ale používají svyslé tlumiče skoro u všech modelů.
    To co definuješ jako nakloněné raměna, je doména 2WD (např. truggy? E-firestorm). Tato "výhoda" (dá-li se to výhodou nazvat) je tedy ovšem vykoupena tím, že auto je pouze 2WD. Co se týče lámání, tak láme se všechno, vše je totiž závislé na stylu ježdění a podmínkách, ve kterých jezdíš. Pokud trefíš blbě (ramenem) pevnou, nepružnou překážku, tak je mužeš mít jak chceš vytočené/pevné a stejně ho zlomíš. Nebo v horším případě vyrveš z uložení.

    A ještě teda k truggy vs. SC/Rally. Truggy má širší rozvor, větší kola, takže je lepší pro závodní podmínky - na druhou stranu, tomu odpovídá ta cena, kdy za plně vybavený BL Short course, získáš truggy se stejnosměrným motorem a 27Mhz vysílačkou.
    Tady záleží na tom co čekáš od modelu. Pokud jde v první řadě a blbnutí za rozumný peníz, pak je asi SC lepší. Pokud se chceš věnovat trochu extrémnějšímu ježdění a nevadí Ti, že budeš muset model za cenu téměř druhého modelu předělat na BL s 2,4Ghz pak je truggy jistě lepší volba.

    Možná bych se ještě podíval podrobněji na tu truggy - jestli to není pořád stejný podvozek jen s nějakým KITem. Pak by asi bylo výhodnější jít pro začátek do SC a čase koupit KIT pro předělání na truggy.

    Každopádně tedy hodně zdaru při výběru a až koupíš tak foto sem :)
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    Včerejší test nových světel vě sněhu :)

    VACA
    VACA --- ---
    tak já pokračuju ve sbírání faktů k tý losi micro... co sem vysledoval a co se mi u toho 1/24 zamlouvá méně než u micro-t 1/36 je že má ve předu rovný uložení ramen.
    Micro-t má přední ramona naklopena tak, že když dostane náraz na kolo, tak to uhne nahoru a část energie tak pohltí ten tlumič, kdežto ta 1/24-tina má ramena vodorovně, takže když dostane náraz na kolo tak to nikam neuhne a dostává to zabrat všude v uložení.. Co si o tom myslíte, nebude se to lámát? A jak to maj řešený vaše "dospělácký" modely?

    Další věc kerá mě překvapila, že ta 1/24 (záměrně neuvádím SCT, protože sem pochopil že je to identický jako rally) má stejnej pohonnej motor jako micro-t 1/36 (u tý stejnosměrný verze) to mě celkem překvapilo, protože je větší a má náhon na všechny 4, nicméně nás zajímá spíš ta střídavá verze, takže to jen tak mimoděk... Respektive u tý stejnosměrný jsou u toho nějaký výhody oproti stříďáku?

    a poslední věc, zjistil jsem že je ještě nějaká micro truggy, http://www.modelarina.cz/rc-auto-team-losi-microtruggy-124-4wd-rtr-p-4172.html
    stojí stejně jako střídavej SCT/rally, ale má stejnosměrnej motor a nemá to ani 2,4ghz narozdíl od výš zmíněných, v čem je teda lepší, má lepší podvozek? na pohled se zdá být skoro stejnej ale nic o tom zatim nevim...
    VACA
    VACA --- ---
    K tý spojce ještě, co jsem četl na tom fóru k tý micro-losi 1:24 tak tam právě taky někdo psal, že když je spojka moc utažená, že to pak při prudkym přidání křupe někde na pčevodech, asi v diferácích..
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    VINCENT: A proč ti tak jde o ten tříkanál? Ale jinak nahoď typ... ;-)
    VINCENT
    VINCENT --- ---
    KALIBAN: Z neceho, co uz jsem jednou oholil...


    COULEEN: Jo, akorat jsem nevedel, ze jsou to 2 kusy. U me to drzi pohromade jak zidovska vira. Uz vim, na co je ta pruzinka :)
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    KALIBAN:

    COULEEN:


    ASi tak no :)

    Takže pro upřesnění, bez spojky trpí více také motor, obejít toto řešení je možné např. středovým differenciálem (ve spojení s brzdou na servo jako u spalovacích modelů).
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    KALIBAN: A co se týče závodních aut (buggy,truggy), tak tam je většinou středový dif, který tento jev taky eliminuje, popř. tak jako tvůj model, má brzdu přes servo, takže tyto situace nenastávají....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam