• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COULEENRC on-road/off-road


    Vše o RC modelech aut.



    Zájemci o společné ježdění, nechť dodají model (alespoň typ off/on road a místo výskitu - následně dodám na nástěnku)





    Toto fórum není primárně určeno k obecným dotazům ohledně RC modelů - máte-li dotazy k nabíjení, vysílači/přijímači či údržbě a koupi jiné RC techniky, než auta, prosím využijte fóra - ZDE



    rozbalit záhlaví
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ACID: to naprosto nechapu... .moje super duper 65C matched 4S mi v buggyne po dojezdu ukazujou uplne klidne 3.9 , 3.93, 3.95 a 3.87 a bez balancovani by t tak za deset cyklu bylo o pul voltu...

    no aspon bych to nenabijel bez pritomnosti a lipo sacku... kterej sice z pripadny nehody neudela prochazku ruzovym sadem, ale teoreticky ti neshori byt... kamosovi takhle chytla lipolka na stole a na zdi mel povesenejch par kastli ktery se roztavily a stekly mu na nejaky jiny veci.. bezvadny
    ACID
    ACID --- ---
    KALIBAN: hmmm, sem tam kdyz se mi chce zapojim omezovac, ale jeste moje accu balancer nevidely...
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ZEROMICKEY: hlavni problem je, ze to pravdepodobne neni hlaska balanceru, nic jako info na pocitaci.. ze to je opravdu tak, ze jeden ten clanek je v haji a vykazuje spatny napeti.... resp jeden z tech ctyrech clanku ze kterejch je to poskladany...

    pokud zmeris ty clanky samostatne tak uvidis kolik ti rikaj.. balancer by to mel umet. pokud na jednom clanku baterky budes mit treba 4.5V tak je ta baterka po smrti a jen si koledujes o pozar... ale treba by sla vyreklamovat.

    LIPO bez balanceru jde nabijet bezpecne tak trikrat ctyrikrat po tom co je poradne zbalancujes az do konce... jinak bych se toho bal.. uz jsem videl par hodne katastrofickejch fotek co to dokaze...

    hm jdu si vybalancovat vsechny lipolky co tu mam :)
    ZEROMICKEY
    ZEROMICKEY --- ---
    KALIBAN: diky. no, ted jsem je uz xkrat nabijel bez balanceru, protoze tenvzdycky hodi tu chybu, co jsem psal. je nejaka moznost se te hlasky zbavit? proste ten ballancer vybit? nebo je v haji baterie?
    EOS: diky
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Jinak dat 1800 za baterku ktera ma 25C mi prijde fakt nechutna zlodejina, to snad nestojej ani oriony a ty sou retardovane drahy
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ZEROMICKEY: takze
    A.... !!!!!!!!!!! jestli nabijis tyhle baterky bez balanceru... mas rekneme tak... asi jistotu ze do nejakejch padesati nabiti ti ta baterka zacne horet a to ti rikam, ze horici lipolku jen tak neuhasis... nabijet to bez balanceru je vicemene sebevrazda .... (ja takhle videl chytnout prijimacovou 1500mah pidi baterku a bylo to i tak docela zajimavy)

    ad b, http://www.hobbyking.com/...byking/store/__17264__Turnigy_nano_tech_5000mah_2S_45_90C_Lipo_Pack.html tyhle
    EOS
    EOS --- ---
    ZEROMICKEY: Taky jsem s baterkama RAY neudělal nějak dobrou zkušenost. Šlo tedy vesměs o letecké trojčlánky, prakticky vždy odešly na smrt jednoho článku.
    Zrovna ten tvůj pack má dva páry článků seriovo-paralelně a tohle uspořádání bývá podle dosavadních zkušeností výrazně problematičtější, než klasické 2S. V téhle kapacitě a proudové zatížitelnosti je ve 2S slušnej výběr a jít do 2S2P není prakticky důvod.
    Summita nemám, ale řekl bych že 25C je pro trochu ostřejší provoz už dost málo. Ačkoli teoreticky by to mělo bohatě stačit, myslím, že v praxi je třeba počítat raději s polovinou, protože reklama, čína, ..
    Šel bych do 2S, 35/50C. V o dost méně náročné expedici mám všechny Turnigy 5000mAh 2S 20-30C slušně nafouklý, ale Turnigy 5000mAh 2S 30-40C vůbec.
    ZEROMICKEY
    ZEROMICKEY --- ---
    ahoj, poradite vhodnou nahradu baterie do traxxas summit? tyhle (http://www.rcauto.cz/zbozi/4045/Hard-Case-RAY-Li-Pol-5000mAh-7-4V-2S-25C-car.htm) uz mi 4 uplne odesly (samozrejme lipo stop nainstalovan). nemam s nimi uplne dobrou zkusenost a cena neni take moc prizniva.

    plus mam problem, ze mi na nich casem prestane fungovat balancer. nabijecka rika "Balancer voltage too high", takze pro nabiti ho musim uplne odpojit. da se nejak "opravit"?
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    jezdim v liberci
    ale prechazim na letani
    nechce nekdo koupit??
    SUPER CLOD BUSTER for sale - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=oH1PddHfpNU
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MADCAT: hele co se terenu tyce tak buggy truggy je to samy, co se zidlochovicky drahy tyce, tak si kup truggy protoze zrovna tam to kluci jezdej a zrovna tahle draha je pro buggy celkem voser a truggyny v pohode. :)

    expedice je skvela pro nezavodici typ lidi, pro modelare, muzes si tam ladit lak do spravne rezava, koupit si naradi ktery bude mit expedice na sobe a svetla a spoustu picovinek :)
    summit je imho takovej hybrid pro oh shit pocit kdyz clovek jezdi sam, nicmene crawler to neni a truggyna uz vubec ne...

    jinak total souhlas s eosem, rychlik se prodava s velkejma ztratama ... (idealni pro kupujici :))
    EOS
    EOS --- ---
    To chce prostě zkusit, je to volba relax versus adrenalín. S rychlejma tě to buď přestane bavit, nebo začneš závodit a pak každosezónní provozní náklady přerostou pořizovací. S expeďákama zainvestuješ desítku a může ti to, s relativně zanedbatelnou režií, vydržet klidně do důchodu. Pokud tedy postupně nepořídíš druhý staršímu dítěti, třetí ženě, čtvrtý mladšímu dítěti, pátý sobě,.. atd. :-)
    Použitýho expeďáka se případně zbavíš snadno a s minimální ztrátou, rychlíka těžko a s podstatnou.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ad buggy/truggy - mně se buggy líbí, nemám nic proti, ale má přece jenom asi trochu omezenější použití na závody na upraveným povrchu, s truggy díky větším kolům můžu i do volnýho terénu, pokud teda aspoň jako laik můžu takhle z toho, co vidím na videu, soudit... já tu sice relativně nedaleko mám rc dráhu (židlochovice u brna), ale kvůli každýmu poježdění někam jezdit 15 km, to není řekněme z rodinných důvodů momentálně aktuální.. třeba za pár let, až bude malej větší, můžeme jezdit spolu, že... ale zas nevím jak se dívají protřelí rcčkaři na děcka na dráze, hehe...

    líbí se mi i takový ty expediční autíčka - axial honcho třeba, ale to je zas úplně jiná třída a nejspíš to nejde spojit do jednoho... sice existuje traxxas summit, kterej má dvourychlostní převodovku, takže umí i pomalu po šutrech, i rychle, ale nevím, jestli to není na úkor kvality obojího... na expedice je velkej a málo vydrží (možná), na dráhu zase moc těžkopádnej, nevím... a taky stojí nesmysl :))

    no bude to ještě dlouhá cesta :)
    VEVERAK
    VEVERAK --- ---
    KALIBAN:
    a, tak ja mel prave radsi truggynu :D
    b, ahaaaa, tak to je asi pravda no, offroady uz nesleduju a ja mel vetsinou stesti no :-)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MADCAT: ptej se, zatim jsi se nikdy nezeptal tak ze bych nemel potrebu odpovedet...
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    VEVERAK: naprostej souhlas, pro zacatecnika rozhodne jednodussi... duvod proc mit buggy je ze je
    a, zabavejsi
    b, jezdi se.. oproti truggy je pro buggy miliarda zavodu, truggyn jezdi zavodit minimum
    VEVERAK
    VEVERAK --- ---
    KALIBAN: no ja osobne bych rekl ze truggy > buggy minimalne u zacatecniku

    pac truggyny jsou hold jednodussi na rizeni :-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    KALIBAN: OK, dík za info, učím se.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MADCAT: nene, jakoze jinou vysilacku a tim to hasne. zadna ironie. Ovsem koupil bych preci jen nejakou lepsi...

    ad ten thunder tiger. Ted se do toho zkusim nezamotat.
    Co se vydrze dilu tyce, bude ta truggy srovnatelna s e-revem, ktery ale je vyrazne tezsi a neni to truggy co se koncepce tyce. Tzn ztracis prostupnost terenem kterou revo umi kdyz ho prestavis na monstera pomoci vahadel. proste budes mit truggy. V tu chvili uz si muzes jizdne koupit cistokrevnou truggy, ktera se bude jizdnima vlastnostma chovat tak asi 100x lip nez thundeer tiger a e-revo dohromady a co se vydrze tyce, bude taky nekde uplne jinde + se jich bude prodavat po bazarech mraky.
    Otazka je, jestli nutne trvas na tom, ze to musi bejt novy. Imho to je u prvniho rc auticka nesmysl, ale jsou lidi, pro ktery je to proste nutnost.

    Druha vec je elektronika, v e-revu je mamba, coz neni nijak smooth medovy kombo, se kterym by jsi delal rekorddy v plynulosti. Vykonu ma vic nez je potreba kdekoliv (na 6s je stim cokoliv vcetne buggy temer neovladatelny) a HLAVNE!! strasne moc vydrzi. Mel jsem postupne mambu v e-revu, dvou truggynach a trech buggynach, pokud jsem ji znicil, tak pokazdy mechanickym narazem napriklad do sloupku na kterym byl uchycenej banner v trech metrech, nebo neco takovyho, dobre, jednou jsem ji zkratoval protoze jsem kokot.
    ale nikdy se minestalo ze bych ji prehral nebo znicil pouzivanim. Oproti tekinu, LRP, orionu (dva za dvacet minut) a nedejboze nejaky cine... to co je v thunder tigeru sice pojede podobne, ale pokud s tim budes jezdit dlouho a treba po trave nebo nekde kde to bue mit odpor, tak to spalis vyrazne driv nez mambu.

    takze nehlasuju pro traxxas, hlasuju pro mambu.. .a pokud uz by jsi byl ochotnej akceptovat truggy, tak uz jsi napul cesty k buggy :)

    + RTR auto znamena ze bude mit k hovnu (rozumnej vymenit do mesice) servo, vysilacku a konkretne u toho TT i treba tlumice.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    KALIBAN: je to slozitejsi, chce to novou vysilacku :) vidím tam ten smajl, ale nějak si furt nejsu tou ironií jistej...?? :) jakože teda je to fakt složitý, nebo stačí koupit něco jako toto (například, to je první na co jsem narazil a je to 2,4 GHz), přemontovat přijímač v autě a jezdit?

    a s tím thunder tigrem - vážně je to taková hrůza? já teda samozřejmě nevím, v těch jednotlivých součástkách, co jsou uvnitř, se naprosto nevyznám, nevím který servo nebo regulátor je dobrej a kterej ne... jsem byl tady nedaleko v jednom obchodě, kde vypadají, že tomu snad i trochu rozumějí, měli tam traxxas, tohleto a pak ještě nějaký další menší, a borec mi radil, že traxxas za posledních několik let výrazně zdražili, takže jsou hůř prodejný, a že na cca stejné úrovni je tady ta thunder tiger truggy, co jsem linkoval... tak nevím, "správnej" obchodník by mně asi doporučoval spíš dražšího traxxase, aby vyvařil trochu...? anebo možná trochu pravdu máš, že borec viděl greenhorna, tak proč mu hned dávat (možná) výbornýho traxxase, když mu bude stačit pro začátek horší thunder tiger...? fakt nevím, nechám si poradit.

    podle voka co je vidět na yt mi přijde, že to ale s lipol baterkama umí lítat naprosto srovnatelně jako traxxas a jiný, tak nevím...

    Thunder Tiger ST4 Speed Test - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=A40PZXLDLaE
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MADCAT: je to slozitejsi, chce to novou vysilacku :)


    MADCAT: proti revu to bude desnej shit... bohuzel, ta cena je lakava, ale je to vykoupeny hlavne tim, ze ta elektronika tam vydrzi vyrazne min, jede vyrazne min a je horsi, model jako takovej je sice horsi nez traxxas, ale ne nijak extremne. ta elektronika proti mambe je peklo
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    případně - nemá někdo zkušenosti s tímto?

    ST-4 G3 Truggy, Brushless, RTR 2, 4 GHz (modro/černá verze) Thunder Profimodel.cz
    http://www.profimodel.cz/...detail-42223-st-4-g3-truggy-brushless-rtr-2-4-ghz-modro-cerna-verze.html

    nebo aspoň značka - dobrý/šunt? je tam něco, na co je potřeba si dát pozor?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam