BOO: Tohle velmi dobře chápu, možná jsi ve správný čas na správném místě :D
Základním testem proto, jak se někdo je schopen něco naučit, není to jak ovládá teorii, ale jestli je schopen danou látku používat v praxi. Pokud není schopen danou věc dělat nebo v ní mít výsledky. Pravděpodobně přešel nějaké nepochopení a proto mu to nejde.
Vždycky, když jste zasekaný v nějakém studiu je první otázka kterou byste si měli položit následující:
KDE JSEM TOMU JEŠTĚ ROZUMĚL? :) Tam se vrátit a hledat příčinu proč jste "vykolejily".
Řada lidí má problémy s některými předměty jen protože neznají jejich účel. Například, když se někoho zeptáš co to je účetnictví a na co se to používá? Nebo o čem je statistika, jak to můžu použít? Poku dna to není schopen odpovědět, můžeme předpokládat, že při studiu daného předmětu bude mít potíže.
Já si velmi dobře pamatuju, že jsem na střední škole bojoval s Ekonomikou, ten předmět mě vůbec nebavil a byla to pro mě morová rána známky za 4 toho profesora jsem nenáviděl (asi to bylo vzájemný :) ). Pak jsem si jednoho dne sedl a našel si význam slova Ekonomika a jeho původ.
A uvědomil jsem si, že pokud chci jednou podnikat, tak se mi něco takového může hodit...
Musím říct, že potom při studiu Mikroekonomiky a Makroekonomiky, to byly velmi zajímavé předměty, za které jsem dneska nadšený :)