• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SETECJak se zbavit problémů s učením . Blbost je nepřemožitelná, ale musí se s ní bojovat. :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SETEC: vyjmenovaná značí, že se jedná o nějaké výjimky, jako třeba po"z" - zbytek se píše měkké, nebo ne? Anžto se píše po g ypsilon všude, nemá tyto vyjmenované výjimky....
    SETEC
    SETEC --- ---
    SANTAL: TO je z hlediska konfliktů dobré znát.

    Jakto že žádná, když g je tvrdá samohláska?
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SETEC: Rozhodně NE.

    G: žádná? :-)
    SETEC
    SETEC --- ---
    SANTAL: Jaká známe vyjmenovaná slova po g? :D

    Tak řešení konfliktů vede, velmi zajímavé. TO neznají pravidlo třetí strany? :D
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SETEC: á, omluva, 1. řešení konfliktů, 2. stres, 3 komunikace :-) vše preference mezi 47-50%, následně odskok o 15%, takže tyto tři jasně vedou... třeba takové kritické myšlení chce trénovat necelých 15%...
    ***
    Já nejsem Čech a nežiju v ČR. Sem chodím jen proto, že miluju češtinu a cvičím se - jako úplný samouk .-)
    SETEC
    SETEC --- ---
    SANTAL: Hmm tak to může být jen Brněnský dialekt, nic horšího neznám :D

    Komunikace a zvládání stresu? Na to jsem expert. :D Hakuna matata :DDD
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SETEC: 1. komunikace 2. zvládání stresu
    Sexuální úchylky jsme o nabídky nedali - a světe div se, neobjevili se ani mezi návrhy respondentů .-) což samozřejmě mohli.
    ***
    Ši obačil si že u nas totu sprostosc, "y" ňemame? Jag i Šerbochorvaci. Ňe, mi aňi jedno aňi druhe. Aľe ši še trafel bľizko .-) I kec tu tak šicke znaju, ja ňehvarim, že to toten "štatňi jazik". ;)
    SETEC
    SETEC --- ---
    SANTAL: A o co byl nejvyšší zájem? Sexuální úchylky?

    BTW, to je jako polština nebo srbochorvatština? :D
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SETEC: No ta še ukaš jag znaš po našemu a budzeš king! :-)


    SETEC: hele, včera jsem přednášela na konferenci takový mini výzkum (n=363 studentů jednoho studijního oboru oboru v našem městě), o jaké doplňující kurzy by měli zájem. Počet voleb neomezen.
    NEJMENŠÍ (cca 3%) zájem byl o kurz týkající se studijních návyků a dovedností :-( a třetí nejmenší zájem byl o time management - což maj, troufnu si kvalifikovaný odborný odhad, "pod psa".
    SETEC
    SETEC --- ---
    SANTAL: Nemůžeš vysondovaat pár pohledů tvých studentů na problematiku studia, tady se k tomu pohledu žádný student nemá. Prostě nikdo tady neřejne: jo jsem student a mám problém s kvantovou mechanikou, protože je na mě moc kvantitativní a nebo s jadrenou energií protože je na mě moc jadrná.
    Nikdo neřekne úča mě nechápe a já se tak snažim porozumět teoriím nelineárních jevů. Nebo chci se naučit jak péct dobré koláče, ale kdo má té Dobromile sakra rozumět jak velká hrst má být ta hrst mouky? :D
    SETEC
    SETEC --- ---
    SANTAL: Umím i jiné jazyky, divila byses :D
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SETEC: To ti nenaletím, v té skupině není ani jeden Čech! :-)
    SETEC
    SETEC --- ---
    ROUMEN: Musím se přiznat, že to je na tom vzdělávání to nejtěžší, podívat se na to co chci lidem předat ze správného úhlu. Je to poměrně zásadní věc.

    Myslím, že by strategie vzdělávání měla být postavena tak aby respektovala individualitu studenta a současně fakt, že věci jdou neustále kupředu. Tohle je často velmi těžké.

    S těmi stabilními údaji s tebou ale nesouhlasím, protože nástavba na nějaké studium, by měla umožňovat spojit několik různých celků do širších souvislostí.

    Například ředitel který řídí firmu, by měl rozumět propagaci, účetnictví, obchodování, kdežto obchodníkovi stačí jen rozumět tomu jak obchodovat nebo účetnímu jak účtovat.

    Čím vyšší je kompetence ředitele v jednotlivých oblastech, tím lepší je jeho schopnost řídit celý podnik.

    Jiný příklad může být realitní makléř který prodává byty a makléř, který se specializuje na prodej developerských projektů. Ten druhý musí umět navrhnout jaký tip bytu by měl pro určitou lokalitu developer postavit, aby zajistil pro developera co nejvyšší zisk. Samozřejmě, že musí umět i prodávat byty jako ten první, ale to je jen část jeho kompetence.
    SETEC
    SETEC --- ---
    SANTAL: CHvilku jsem koketoval s myšlenkou, že napíšu, "HURÁ MÁM ZKOUŚKU", ale asi by to vůbec nebylo vtipný :)
    SETEC
    SETEC --- ---
    SANTAL: To je perfekni, jen me trochu mrzi, ze se tu bavime o studiu vice mene z pohledu ucitele a chybi tu i ten druhy pohled. Pohled ocima nejakeho studenta ;(
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ROUMEN: tak já věřím že sem nechodí ŽÁDNÝ :-)))) (ani na auditko, ani na nyx)
    ale jestli jo, a tohle tady je jedno z mála míst kde by někdo mohl odhadnout mou identitu jen díky tomu popisu aktivit - maj mít za to rovnou zkoušku :-)
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    Kolik z nich se v tom motivačním listu přizná, že chodí na nyx a chtěli tě potěšit? :-)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Tak pokus udělán. Na hodině (cca 40 studentů přítomno, skupina má 63 lidí) jsem řekla že udělám celodenní kurz jen tak, kdo má zájem (stanoveno datum kdy nemají školu).
    Okamžitě se přihlásilo cca 30 lidí, beru max. polovinu - takže dostali za úkol napsat motivační list, proč proč je mám vzít .-)
    Jak je něco úzký profil, je o to zájem... :-) ale kdo fakt napíše ještě uvidím :-)
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    SETEC: V mém předmětu (specializovaný, nadstavbový) se těmi stabilními údaji moc zabývat nemusím. Ty jsou dostatečně dlouho známé, je na to hodně skript a knížek, většinu z toho už studenti znají (měli by). Asi jako když bys měl speciální kurs zaměřený na taktiku vyjednávání kompromisů v čínštině, tak budeš předpokládat, že si to zapíšou jen ti, kteří už čínsky umí (minimálně nějaký základ), zejména pokud mají v předchozím semestru povinný předmět "základy čínštiny" a jako předpoklad zápisu tvého kurzu mají navíc i absolvování předmětu "čínština pro pokročilé". A protože ty taktiky se neustále mění a vyvíjí, tak musíš sledovat co se v oboru děje, abys je neučil něco, co je dávno překonané, zastaralé a neúčinné.

    SETEC: Nad tím nepřemýšlej, mám pocit, že se snažíš něco řešit obecně - teoreticky a ptáš se na zkušenosti ostatních z praxe. Ale to je jako bys hledal obecně nejlepší mobil. Jenže v praxi obecně nejlepší neexistuje, protože záleží na konkrétní situaci, lidech, jejich prioritách a potřebách, ... Pro někoho tu bude něco od applu, pro jiného nějaký nadupaný smartfoun, pro někoho bude důležitá navigace, pro jiného výpočetní výkon, pro jiného velký displej, pro jiného co nejmenší a nejlehčí telefon, pro jiného cena, ...
    SETEC
    SETEC --- ---
    ROUMEN: pořád nad tím co píše§ tady musím přemýšlet.Jak to myslíš s tím svým kontextem. A proč je podle tebe tak zásadní ta různost? Resp. Problematika je v jádru stejná jen jsou na to různé nástavby a specializace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam