• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Mě dorazila moje vlastní matka. Její sestra je momentálně na tři týdny ve Varech a já si troufla povdzechnout, že jí to děsně závidím. Matka pravila, že nechápe proč. Odvětila jsem, že hotel, kde se někdo stará o všechny moje potřeby a ještě se chodím koupat do teplé vody a denně mě masírujou, odpovídá mé představě ráje už asi tak patnáct let. A odpovídal jí i v dobách, kdy jsem toho vlekla hrbu tak čtyřikrát míň než teď. Máti pravila, že ona holt je ze staré školy, která (doslova cituji!) vnímala úlohu ženy jinak. Jsem si teda myslela, že makám dost, ale podle mojí matky zjevně ne a měla bych přidat. No jo, no.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: rozumím. U nás má K, nejstarší dítě ze všech, spálovou angínu. Dobře, vyšlo to na dobu, kdy je u nás, tak to samozřejmě řešíme my a nijak o tom nepochybujeme. Ovšem komentář jeho matky zněl toliko "tak to brzy chytíte všichni". Měla jsem chuť jí sama napsat něco od plic.
    EDERA
    EDERA --- ---
    WERKA: Což je přesně bod, ke kterému se bojím, že se blížím. Dneska jsem se pořádně vyspala a hned teda všechno zvládám optimističtěji, ale včera jsem byla totálně KO a měla jsem intenzivní chuť vypnout mobil, sbalit si kufr a odjet někam hodně daleko.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    WERKA: to bezpochyby.
    ale ve stávající situaci by se toho dalo třeba i využít, když tenhle tábor stejně nejde, tak vybrat dva tři tábory po svém, až budou nabídky, a ty navrhnout brunetí mamince. tím se eliminuje ten problém začátečnické volby (podle hry a ne podle pořadatele), ale už sám fakt společného tábora je předschválenej

EDERA: no jo, jarňáky. holky nemají stejné termíny, co?
    WERKA
    WERKA --- ---
    BALAENA: To jasně je. Akorát že tenhle přístup je podle mého takové to "stokrát nic, co umořilo...". A člověk je ve finiši otrávený a hrozí, že pak vyvolá konflikt kvůli blbosti, protože prostě přetekl pohár.
    EDERA
    EDERA --- ---
    HANELA: Pořadatel vypadal, že má docela dlouhou praxi. Ale jak jsem teď na ty stránky koukala znovu, všimla jsem si, že to téma byl vlastně tábor na letošek. Takže tam teda holky určitě nepojedou:-) A mně bylo divný, že by měli vyvěšené letní tábory už teď! To se obvykle řeší v lednu, touhle dobou se řeší jarňáky.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: pořád na tom vidím to hlavní pozitivum, že je to pořád o moc lepší, než aby je rozeštvávala...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: to je jasný. Nám zase tuhle přítelova ex vzkázala, že to snad můžu zařídit já, když jsem na mateřské (ha ha ha, myslím, že ví, že pracuju), nebo on, když pracujte z domova. Obojí prostě znamená nohy na stole. A to se ještě nestyděla za to připomenout, že co ona, jako učitelka (prvního stupně) asi tak může zařídit a oběhat.
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: a je to dobrý tábor? Zase na druhou stranu budete z obliga, když by se "to nelíbilo"
    EDERA
    EDERA --- ---
    WERKA: To snad ani ne. Ona dobře ví, jak velkou část z výplatu otci odčerpává.

ANNAWA: Mě to rozesmálo. Ano, pro organizaci prázdninje logisticky jednodušší, aby holky jely na tábor ve stejném termínu. Stejné místo je bonus. Nerozporovali jsme její výběr, ačkoliv zjevně je v hledání táborů začátečnice, takže volila podle táborové hry, nikoliv podle prověřeného organizátora. A co? Nakonec to teda zas budu zařizovat já. Jsem zapomněla, že mám ten jednodušší život:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: klasika ;-)
    WERKA
    WERKA --- ---
    EDERA: A zaplatit.... ;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    EDERA: Doplnění - poslala i link na konkrétní tábor, který našla podle tématu táborové hry, aby se to líbilo brunetě. A když jsme řekli, že jo, ať holky jedou spolu, pravila, že to teda máme zařídit.:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Jasněže dobrý.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: tak dobrý, ne? Naše děti spolu na tábor jezdí už několik let :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Tý brďo - druhá matka přišla s nápadem, jestli nechceme poslat holky spolu na tábor! Žasneme.:-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANNAWA: odmítala bych v tomhle případě vařit a posílala je na dvorek se napást...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: Jezisi, to zni strasne, ty jsi vubec nadpozemsky statecna bytost
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CHIMERA: neboj, v sedmičlenné rodině si to ani moc osobně brát nelze. Nicméně vařit je občas oříšek - dva z těch lidí jsou vegetariáni, dva nejedí houby, tři až čtyři nejedí tepelně upravenou zeleninu (včetně vegetariána), jeden nejí vejce, další je batole a tak dále.

Moje máma i tchyně vaří tak, že mě i přítele po tom vždycky spolehlivě bolí žaludek, i když se to tváří lehce až skoro dietně.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    ANNAWA: hele, s jídlem si to člověk nesmí brát osobně. čím víc si dám s nějakým jídlem záležet, tím víc starší synátor ocení raději halušky :-D

a když stejný syn u babičky (mé matky) po obědě prohlásil "babičko, ta kačena byla výborná, skoro jako když ji vaří naše maminka", tak se babička těžce urazila :-D

moje matka je totiž přesvědčená, že jsem hrozná čuchta, zatímco ona vaří božské many (a je vůbec dokonalá ve všem :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam