• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    FIFI
    FIFI --- ---
    ILLUZE: To je pravda, pojistka bude vyssi a situaci to zkomplikovalo, ovsem zase z druhe strany - nacpali jsme mu do auta sourozence a on v pohode, ze segru vozit do skoly bude
    FIFI
    FIFI --- ---
    HANELA: No to nemyslim, ja zadny kroky nehlidam, ze se maji maturitni predmety zapisovat, o tom jsem cetla u edery prvne.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    To nevím, nějaký běžný každopádně, oni jsou teď u matky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: A co to bylo za boty?:-O Tři tácy nestály ani moje kozačky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VALENTINA:
    EDERA: sdílená tabulka výdajů nám funguje několik let, takže je to dobré řešení. Jen je dobre se domluvit, na něčem jako cenách obvyklych. To my zatím neměli a já koukám na boty pro K za 3k dost s nevoli.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VALENTINA: Chápu. Můj manžel to měl stejně. Oblečení na děti sice kupoval i sám, ale vždycky jen v USA, kde ty ceny jsou méně než poloviční. Zkus ho nasměrovat někam do obchodu, ať si udělá průzkum trhu.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    EDERA: tak já myslím volně prodejné léky typu probiotika, vitamíny, a filip má na astma léky dané, s tím se nic dělat nedá.
    a co se oblečení týče, tak já zrovna kupuju boty i hadry ve slevách, na bazarech atd, takže mě těžko může manžel podezřívat z hýření, ovšem on ustrnul v době, kdy boty stály dvěstě a oblečení dětem nikdy nekupoval, takže mu to asi přijde zbytečné.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Já právě obvykle taky moc nevím. A když se něco prolákne, tak se obvykle ukáže, že chlapec je tak mimo, že mám pochybnosti, jestli je dobře, že nevím.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VALENTINA: Annawa tu zrovna dneska zmiňovala tabulku sdílených výdajů. To mi přijde jako docela dobrý nápad. A pokud bude mít manžel námitky proti tomu, že je něco moc, tak se zkusit dohodnout, co je částka za konkrétní věc akceptovatelná a co už ne (např. že boty mají stát do tisícovky, džíny do šesti stovek etc.). Léky jsou trochu problém, ale fakt se mi osvědčilo se ptát, jestli neexistuje bezdoplatková varianta. A to i pro mě - najednou se zjistilo, že na migrénu nemusím mít tři tabletky za 280 Kč, ale můžu mít se stejnou účinnou látkou šest tabletek za cenu poplatku za recept.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Vy určitě máte nějaký tip, jak v rozdělené rodině(střídavá péče) postupovat ohl.různých výdajů. Nepočítám velké věci jako platba kroužků, obědů, atd. Jde mi o takové ty drobnosti typu kadeřník, léky, oblečení, boty atd. Mám totiž pocit, že vše toto zatím hradím já-manžel jaksi takové podružnosti nebere na vědomí, oblečení s dětmi kupovat nepůjde a boty taky ne. nechci to hrotit, jelikož spolu doposud vycházíme dobře, ale na druhou stranu nechci být za blbce a platit to všechno sama, jak tohle řešíte?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA: je fakt, že my o krocích našich synů 17 a 18 spíše moc nevíme a snažíme se jim věřit, ale je-li to lepší?
    HANELA
    HANELA --- ---
    FIFI: tedy na druhou stranu mi přijde, že je H chudák :-))))) vždyť vy víte pomalu o něm vše, každý jeho krok. Nechte ho žít :-))))
    Maturitu udělá, všechno udělá výborně jako vždy, jen Ty se nervuješ
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: Ano, ale co jsem pochopila, dost to ostatní rodině zkomplikovalo život. Navíc se to odrazí v další sjednávané pojistce.
    Nechala bych ho uhradit minimálně desítku.
    Protože takhle to má právem v patě - co by se zalamoval - rodiče vše nějak zařídí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Dyť píše, že to naštěstí pokryla pojistka.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FIFI: A to mu nesejmete z kapesného nebo netrváte na tom, že vám škodu uhradí z brigády?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Bych asi vyrobila tabulku, jako cenu považuju za maximální akceptovatelnou pro boty, džíny, bundu, svetr, triko etc. A pak už je to jen otázka jednoho mailu.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: přesně tak to vidím taky. Jen přesvědčit Ondřeje, že se do toho dohadování musí pustit.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: penize... hm. vsechno je mu jedno. auto naboril, skoda 56 tisic. Mesic v opravne, nastesti slo vse z havarijniho (dali mu stare dily, jinak by to bylo mnihem vic). Nic. Ze by pochopil, ze tedy mame problemy je do skoly vozit a aspon se snazil nekde jinde, kdyz on je bez auta.. nula.
    FIFI
    FIFI --- ---
    No ja v klidu nejsem:) Manzel take ne. Je mu 20, ja se v jeho veku vdavala. No nic.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Aha. Tak v tom případě bych ohledně oblečení jednostranně nastavila, co považuju za normální sumu a na co jsem ochotna přispět polovinou. Ať si jim klidně kupuje i něco dražšího, ale já dám max polovinu z X.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam