• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"


    Diskuse o DMT - Dimethyltryptaminu a s ním úzce souvisejících jevech

    - teoretické poznatky
    - prameny (knihy, dokumenty)
    - praktické zkušenosti
    - souvislosti a návaznosti na další substance
    - spirituální pohledy
    - vědecké pohledy a poznatky
    - asociace
    - vlastní názory a zamyšlení- výtvarná tvorba
    - zážitky podobné stavu na DMT a s ním související
    - historie
    - ayahuaska

    Jde mi o ucelení informací o této látce a s ní úzce souvisejících jevů.
    DMT jako univerzální jazyk...


    http://www.rickstrassman.com/
    http://wiki.dmt-nexus.me/Main_Page
    https://www.dmt-nexus.me/forum/
    http://www.dmt.20m.com/

    http://www.erowid.org/chemicals/dmt/ - rozcestník

    bylinky
    http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3rpsv.html

     

    rozbalit záhlaví
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    MEA: Já si myslím, že se to vše děje na úrovni duše. DMT pomáho k odpoutání se duše od hmotného těla. Zase u menších dávek k tomu nedojde, stále je tou hmotou vyrušován. Kdyžto u větších dávek prostě tahle realita zmizí a to že úplně a když se člověk zas vrací , tak se zas skládá prostřednictvím zmiňovaných fraktálů.

    Jinak si myslim, že DMT se snad ani s LSD a jiným nedá srovnávat.


    Helejte a máte strach, když si to plánujete dát ? U mne tomu vždy předchází takový všemožný vnitřní procesy. Prostě mám k tomu velkej respekt. Ono to je asi způsobené tím, že vlastně člověk umře, tedy jak bylo zmíněno dojde k smrti k ega. Kdo by neměl strach ze smrti :)
    MEA
    MEA --- ---
    MEA: přestože se ego rozpadne, mozek dále funguje, abych to upřesnila a nezaváděla :)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    _BENNY: a aky je rozdiel medzi tripovymi halucinaciami a realitou ktoru bezne vnimas? Tej nemas problem verit? Mas istotu, ze to tiez neni len vyplod tvojho mozgu? :) . A keby za tebou pride Boh a povie ti hej Benny, koukej takhle to funguje, takhle sem to vymyslel.. ako rozlisis ci to je skutocnost alebo tvoj sen? A je v tom vobec nejaky podstatny rozdiel? Tohto problemu neveriaceho tomasa sa nezbavis nikdy, az do konca existencie, akonahle si chyteny do pasti duality tak to tu mas a neujdes tomu, je uplne jedno ci si zivy alebo mrtvy, triezvy alebo sfetovany, v meditacii alebo v mhd na ceste do prace, ci si v tomto svete alebo akomkolvek inom, ci si Beny alebo Benyho vyssie ja.. to tiez nebude mat nikdy istotu :)). Ale existuje z toho cesta von, akurat nevedie cez intelekt... vacsinou staci jeden zazitok samadhi, aby sa clovek vymotal z pasti pojmov ako realita/iluzia, atd...
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: tak mohou vidět celé vesmíry, ale stále je vidí přes sebe - tím je imho myšleno, že je vidí díky svému mozku, který zprostředkuje přenos onoho vidění "vesmíru"
    MEA
    MEA --- ---
    SAGUS: jj, s tím, že je otázkou, zda se symboly předávájí učením, nejsou tedy od prvopočátku života jasné a stanovené samotnému dítěti (a může to být dáno nevyzrálostí mozku novorozeněte nebo jeho stavem podobným přirovnání k "tabula rasa") - význam symbolů tedy není vrozený, ale předává jej rodič dítěti nebo okolí svými informacemi, tradicemi..
    - to je tedy ten racionální přístup a jeden úhel pohledu a ten analytický by mohl tvrdit, že symboly jsou zaneseny v nevědomí už u malého dítěte a vynořují se s určitým stupňem poznání, dochází člověku spojení významu symbolu s obrazem, protože v mysli je někde zanesena informace o tradici symbolu (např. archetypu) - viz Jung. ale jak to dokázat, jak to je?

    osobně to vidím zatím takto..
    oboje se vzájemně prolíná a člověk v sobě nese jak to, že je na počátku narození "nepopsaným listem" a následně výchova a okolnosti formují jeho chápání symbolů, tak zároveň může mít svou nevědomou abstraktní část, v níž jsou uchovány významy symbolů ( s tím, že je to pro mne spíš pocitová záležitost daná např. poznáním ve změněných stavech vnímání, než vysloveně rozumová záležitost).. z čehož pak může plynout, že se jeho cítění nemusí shodovat s výkladem a tradicí symbolu a začíná v něm narůstat rozpor...

    ale záleží na úhlu pohledu..
    například, jak popisuješ vizi lotosu, aniž bys ji předtím znal, tak to imho předpokládá, že se kdysi v minulosti shodou okolnosti a nevědomě stalo, žes obrázek - symbol zahlédl, ale nevnímal a nevěděl o tom, žes ho viděl nebo že jsi o něm zaslechl nějaké zmínky, ale nevěděls o jakém obrazu se mluví a ani to neřešil, a po čase se mohly obě dráhy spojit a ty sis ho uvědomil, jakožto obrazový symbol s jeho významem..

    toto je spíš takový úvahový nástřel
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    Co se týče DMT , taky ty obrazce jsem měl vždy jen na začátku. Tedy když nepočítám menší dávky, tam se dál člověk nedostane. Prostě to začlo jakoby tou růží - lotosem nekonečné se rozvýjejicím, říkám tomu teleport, dojde k zhroucení hmotné reality, tím tedy i k smrti ega. Poté dojde k teleportizaci do hologafického prostoru. U menších dávek jsou ty barvy a obrazce vcelku standardní, nedojde k teleportizaci. Ono právě odhadnout tu správnou dávku a nemít hlavně strach je vcelku obtížné (to je ta duchovní úroveň člověka). Dle mne i v tom zvolení dávky je něco co nás přesahuje. Vždy je to ta správně vhodná dávka ve vhodnou dobu pro každého. Jak když by to připravilo samo universum - učitel.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    MICHAL_R: ruzni lide se k tomu stavi ruznym zpusobem, nekdo veri tomu, nekdo onomu. ja napriklad tomu ze jde jen o halucinaci uverit dovedu.

    SAGUS: ja na zaklade svych halucinaci taky nic stavet nechci, prave protoze tam nevidim nic ceho bych se mohl s jistotou chytit. s vedomim toho, ze co jsem videl byl jen produkt meho mozku a nikoliv kontakt s absolutnem myslim docela v pohode usnu, stejne jako s vedomim toho ze tuto zahadu nikdy nerozlousknu.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    _BENNY: ano, takisto mozes povedat ze vesmir nezna ziadne hvezdy a ze ked sa divas v noci na oblohu, vidis len projekciu svojho mozgu.. alebo ze vesmir nezna zadne "lidi" a ze vlastne existuje niekde mimo nas a bez nas. Cely vesmir pozoruje sam seba, mimo ine skrz nas ;) .. bez vedomia, ktore je tvorcom, pozorovatelom, reziserom, kulisami aj hercami, vsetko v jednom .. by ziadny vesmir neexistoval, rovnako uspesne mozes povedat ze cely vesmir je lidsky vytvor a z isteho uhlu pohladu to bude samozrejme pravda. V tejto discipline balancujes medzi paradoxami, je fajn spochybnovat, ale treba si davat pozor aby ta to nedostalo na psychiatriu... akonahle chces oddelit mikro a makrokozmos a este z toho vynechat vedomie ako nieco co je druhorade, clovekom vymyslene, tak si imho skoncil, v takomto modeli si nepostvis ani hrad z pisku, o nejakych zmysluplnych ideach ani nehovorim.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Ja zde nechci hajit ten nebo onen nazor, ale DMT je opravdu velkej challenge pro tvrzeni typu "jsou to jenom halusky", nebo "je to jenom v moji hlave". McKenna napr. rikal, ze ma DMT schovany jako "finalni presvedcovac" (ultimatni convincer) - delal si srandu, jakoze jeho argument pak bude "opravdu? A mas 15 minut...?" :-)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    _BENNY: "sledujes sam sebe..." Myslim, ze nikdo nema nastroje na to, jak to dokazat nebo vyvratit. Nekteri lide, kteri maji s DMT zkusenost (napr. McKenna a jini) proste nemuzou uverit tomu, ze se to deje "jenom" v jejich (rozsirenych) myslich :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SAGUS: mozna to tak je a mozna to tak neni. pokud sledujes svoje halucinace, sledujes sam sebe prostrednictvim sama sebe a nikoliv vesmir primo. je mozny, ze vesmir nic jako fraktaly, logicke urovne a podobne veci nezna a ze se jedna jen o lidsky vynalez. kazdopadne moc dobre nevim jak neco takoveho dokazat nebo vyvratit :)
    MEA
    MEA --- ---
    MUABI: titulky nejsou k dispozici pro nyx :)
    MEA
    MEA --- ---
    EKEAZE: to druhý forum je zajímavý, trochu jsem jej procházela a třetí odkaz taky :) díky, dám na nástěnku
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    MEA: Jsem si naprosto jist a je dost zásadní, na jakém duchovním stupni vývoje člověk stojí. Ne každému DMT ukazuje to samé. DMT je učitel. Pro někoho to mohou být barvy , obrazce, pro někoho naprosto srozumitelné sdělení.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    _BENNY: to co je nahore je stejne jako to co je dole ;)

    MEA: ako ktore ;) . Symboly rovnako ako pismo ziju svojim vlastnym zivotom a su nadcasove, lezia za hranicami intelektu. Samozrejme ze sa pomerne casto stava ze sa cloveku urcite veci projektuju v naucenych vzorcoch, ale napriklad posvatna geometria je nieco na co zakonite musi narazit kazdy, je to vsade okolo, da sa to vidiet aj bez pomoci chemie a ked clovek prenika do hlbsich rovin, tak to na neho proste zacne vyskakovat. A zdaleka sa to neobmedzuje len na tuto oblast, ja som mal napriklad viziu otvarajuceho sa lotosu 2. cakry davno predtym, nez som o nich mal nejake ponatie.. musel som si to druhy den dohladat na googli, ci som naozaj videl to co si myslim - sedelo to farebne, aj co do poctu okvetnych listkov ;) . Tiez som pocul o tom ze sa cloveku pri reiki zasveceni premietli symboly s ktorymi reiki pracuje bez toho, ze by ich kedy v zivote videl. Symbol nie je logo, symbol je nositel ideje a z ideji je zlozeny cely vesmir, je to v tom tkanive zapredene hodne hodne hlboko a prekracuje to hranice individualnej mysli.
    MEA
    MEA --- ---
    SAGUS: něco jo, nicméně třeba symboly jsou imho jasně naučené..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SAGUS: anebo "jen" architektura naseho mozku
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    MEA: myslim ze vysledok by bol rovnaky, tie tvary nie su len tak nejake obrazky co sme odkukali niekde na youtube, je to architektura vesmiru ;) .
    MEA
    MEA --- ---
    MEA: dostala jsem upozornění, že tady v tom díle jinými slovy o nic nejde, přiznám se, že jsem díl jenom poslouchala a opravdu mne příliš nezaujal, krom chraplavého baritonu toho muže :), další dva díly jsem ještě neviděla, koukal na to někdo? další jsou na nástěnce, kdyby bylo třeba.. když to bude o ničem, tak to spíš smažu..
    MEA
    MEA --- ---
    COCOBANANA: changa
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam