SAGUS: ouk díky za vysvětlení, rozumím... :)
s tím doplněním, že z mého textu nevyplývá lineární úvaha.. nebo možná pro někoho vyplývá, ale proto reaguji, ona tam není..
jinak jak jsi zmiňoval, jak zrovna otevřeš oči, získáš vědomí, jestli ti dobře rozumím (kdyžtak mne oprav pls), myslíš stav po narození nebo jinačí stav?
jinak jsi dobře nastínil posvátnou geometrii, pohledám odkaz..
posvátnou geometrii jsem v rukách měla spolu s Escherem, ale je fakt, že hloběji jsem knihu nečetla..
všimla jsem si, že užíváš dost příkladů, které právě přesně stojí na úrovni naučení (trojúhelník, geometrie, phytagorova věta např. atp...)
podle tebe, co tvrdíš tedy, by podobné vizuály mělo jak čerstvě narozené mimino (dosadím ho já) stejně jako opice a jako student..
ale jasně, chápu.. budu-li se dívat z úhlu jednoty, tak není co řešit..
...
ještě bacha, všechno je zprostředkováváno mozkem, na to se nesmí zapomínat, bez (funkčního) mozku by nikdo žádný fraktály, tvary, geometrie, přírodu ani nic vnímáníhodného provozovat a zároveň popisovat nemohl. to je základ. - tvary nejsou sice lidský výmysl, vyskytují se v přírodě, ale mozek je zprostředkovatel těchto informací, úvah a td., bez něj prostě nic neexistuje.
imho právě mimino bude mít jiný tip vizuálu než opice nebo student.. stejně jako slepec.. a to je další zajímavost, jak na slepce může působit halucinogen, tady tedy konrkétně dmt? :)
a ještě dotaz, nemáte tu knížku, co tu Darjeel doporučoval - Verena Kast - o těch symbolech? v knihovně ji nemáme :( (ideálně v češtině)