• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEA: na to vyzkum nepotrebujes, to uz maji odbornici vyzkoumany a rikaji tomu "bazeni" ... touha zavisleho po latce jeho stesti... ;0)
    MEA
    MEA --- ---
    MIRIS: jo..... :))) a co na to Vorel? mmj. pěstoval se svou milou zrzečkou houbičky v Bráníku... To je ta, co hrála slečnu z lesní chaloupky .))) a co na to Cesta do Lesa? A Arnoštek??? A jeho diskotéka?
    MEA
    MEA --- ---
    VYHULENY_UFO: jo vlastně jsi mne nakonec ispiroval :) craving vs. extatický stav.. ;)
    ---

    1. myslíte si, že má craving (bažení po jakékoliv návykové látce) a extáze (extatický stav daný citlivostí jedince) nějaký společný základ?

    2. jak a zda-li vůbec souvisí craving s DMT?
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: ajo vlastně, no tak tady je to aspoň online :)
    imho začíná být opět čas začít další aktuální výzkumy v této oblasti..
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MEA: Celá je třeba na uloz.to ... Je to taková klasika žánru. Mě třeba přišlo docela zajímavý, jak vysvětluje, že ten výzkum v podstatě předčasně ukončili.
    MEA
    MEA --- ---
    jinak jsem našla zatím části knihy o molekule duše, v čestině, v e-podobě

    DMT: molekula duše: převratný vědecký výzkum stavů blízkých smrti a ... - Rick Strassman - Knihy Google
    http://books.google.cz/books?id=2HSuQKJY1ysC&pg=PA94&lpg=PA94&dq=dmt+sn%C4%9Bn%C3%AD&source=bl&ots=ZQC6ZBgXaQ&sig=yC4GsJNThpJAo1HuGsdM2-CdS3U&hl=cs&sa=X&ei=65RlUcjXL4SWtAadtID4Aw&ved=0CEYQ6AEwAw#v=onepage&q=dmt%20sn%C4%9Bn%C3%AD&f=false
    MEA
    MEA --- ---
    jinak ty oftopiky si nechte na jinam.. či chcete smazat?
    MEA
    MEA --- ---
    VYHULENY_UFO: ty si dělás srandičky, ale víš co.. je to hodně zajímavá věc na další zkoumání a zvlášť, když je mozek schopen stimulace tak jednoduše.. na co pak drogy? ;))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HESPELER: imho si myslim, ze uz chapu tu PM co jsi mi nedavno posilal za dlouhe noci a chtel si mi dat parno do zily....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HESPELER: JOJOJOJO JSEM NEJLEPSI KUNDA NA SVETE!
    staci?
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    strasne nas vsechny zajima, ze ses bejvala smazka, ktera cte blesk a fotruje u nyxu, opravdu hrozne hrozne moc, napis nam o tom pls do vsech drogovejch auditek, jak ses hustej jaks bral drogy jeste kdyz jsme tahali kacery, PROSIM, VIC TEBE VSUDE, PROSIM, SES NEJLEPSI!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CORDELL: nevim jestli si uplne rozumime, ale kdyz sem se dival cistej na film, kde se smazilo, tak sem dostal hroznou chut se taky sjet. no normalni craving :)
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    kdyz jsem mel druhyho tripa dival sem se na Cesta z mesta , to je film na halucinogeny : ))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEA: jo, kdyz sem jel extaze tak se mi to stavalo taky, stacilo se divat na nejakej film (acid house napriklad) nebo na jakykoliv dilo, kde byly ekstosky a herci je brali a hnedka sem dostal strasnou chut si dat a ucejtit ten stav, protoze tem hercum sem tak nejak rozumnel.
    pak se mi to stavalo i s pernikem a obecne s kazdym filmem, kde se lajnovalo.

    jsem rad, ze uz tyhle asociace pri kazdym filmu, kde se feti, nemam. bylo to dost psychicky narocny :0))
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    CORDELL: Ahoj, já osobně bych nikomu nedoporučoval začít se 150mg volné báze orálně. Každý organizmus reaguje jinak, a to platí zejména pro orální DMT (zde hraje roli "rychlost" metabolismu, hmotnost člověka, kdy a co člověk jedl a pil naposledy, časový rozestup mezi konzumací inhibitorů a DMT, a další opravdu obtížně kontrolovatelné proměnné). 150mg by bylo, myslím, pro většinu lidí extrémně vysoká dávka (v nezodpovědném setu a settingu se pak "duchovní molekula" snadno promění v "molekulu pekla"). Obvykle se proto doporučuje začít pozvolna a pomalu s tím, že není kam spěchat. Nikdy bych nikomu nedoporučoval doma začít s více jak 30mg, max. s 50mg, napoprvé. Každopádně hodně štěstí.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    DMT je nerozpustný ve vodě, ale je rozpustný v kyselinách. Takže se třeba plně rozpustí v citrónové štávě (vznikne DMT-citrát), nebo třeba v kokakole (vznikne DMT-fosfát). V octu by to určitě šlo taky (DMT-acetát), ale kdo by pak pil ten hnus, že jo?

    Pokud někdo touží zkusit orální DMT (neco jako analog ayahuasky), tak je třeba dbát velké opatrnosti co se týče dávkování: pro někoho 50mg nemá příliš efekt, pro někoho je to absolutní ztráta kontaktu se světem se vším, co k tomu patří. Dávkovat od oka se zde proto zásadně nedoporučuje, a to ani u kouření volné báze, protože to vždy zavání průšvihem. Lze se sice setkat s názory typu "halucinogenama se přece nedá předávkovat", ale každý, kdo prožil nějakou drsnější cestu až na dno ví, co všechno je v sázce. Proto je třeba to s dávkováním nepřehnat.

    Při orální aplikaci je také nutné být si vědom zdravotních rizicik spojených s konzumací inhibitorů MAO. Pozor např. na interakce s jinými drogami / léky / antidepresanty apod (MAOI+amfetaminy=smrt apod.). Pečlivě dodržovat dietu je zde proto velmi důležité (např. zde: http://www.erowid.org/chemicals/maois/maois_info2.shtml).

    Šťastnou cestu.
    MEA
    MEA --- ---
    nedávno jsem měla zvláštní halucinační a extatický stav, kdy jsem nic neužila, ale silně jsem se vžila do "zprostředkovaných halucinací" ve filmu o ayahuasce, který byl na plátně (ne 3D).
    takže kdo by si předem řekl, MEA je asi nějakej blázen, tak ať si to myslí a třeba ani dál nečte :)..

    jak jsem se nechala zhypnotizovat jednak vizuální a druhak zvukovou stránkou filmu, dostala jsem se do stavu jakéhosi transu a mozek se začal pokoušet o vlastní vizuály a fraktalizaci za očima, přičemž stav byl silný, vizuální zážitek slabý (odhaduji, že to mohlo být hladinou DMT v mozku, která se pomalu začala zvyšovat, ale nedostala se do takové výše, aby byly vizuály silnější pro vnímání).
    v tom stavu jsem prolétala spirálovitými útvary červeno-hnědo-černé barvy, let probíhal do budoucnosti, nikoliv ani dolů ani nahoru, ale rovně. ty tvary byly dost neurčité, taková tmavá vlákna tvořící jakési sítě. po chvíli mi lupl vnitřní onen obraz a já vytřeštila oči do stropu, který se vlnil a u zorného pole se nafukoval.. měla jsem pocit točení stropu, přičemž velmi rychle přišla silná emoční vlna pláče, nechala jsem vše probíhat bez ovlivňování, snažila se pozorovat a být odevzdaná, i když to nešlo celou dobu, protože se mi pravděpodobně startovaly egoobranné mechanismy, odvádění pozornosti od stavu, nepřijetí daných prožitků a neobvyklosti reakce, atd atd.
    v pláči jsem začala mluvit nějakou zvláštní cizí řečí podobné norštině, finštině nebo nějakému jinému severskému jazyku.
    ve filmu zpíval šaman ikaros a zvuk mi okamžitě a jasně dal najevo, ať jej plně vnímám a poslouchám, uklidnilo mne to okamžitě.. došlo mi za chviličku, že na cestu ayahuasky nemohu zatím jít bez vedení, protože se mi v těchto extatických stavech příliš chaoticky míchají různé zážitky minulosti sahající mnohem dál za současný život, sny, fantazie i vize a tvoří velmi silný neuchopitelný (resp. těžce pochopitelný) stav, což mi za chviličku došlo.. začala jsem s někým hovořit zas nějakou další řečí, jakoby byla víc indiánská, stále ale s tím severským nádechem, ale to byly krátké větičky a spíš takové vyjadřování přijetí či nepřijetí (ano/ne). zde jsem začala bojovat ani nevím s čím, začala jsem také hodně hodně a žalostně brečet a pak jsem to "něco" ve mně přijala a řekla jasně "ano" a oddychla si.. jenže co a čemu, to bylo příliš zastřené onou emoční zabarveností stavu.
    jakmile se tyto emoce smutku, žalu vyplavily, pomalu se dostavil klid, srovnávání se s.. bez přemýšlení jsem vzala šalvěj a vykuřovala prostor, postupně jsem docházela k broukání, zpívání, alikvotě..
    během celého toho stavu jsem se snažila pracovat s dechem, který je zde při takovýchto stavech jeden z nejvíce uklidňujících faktorů.

    osobně si o tom celém myslím, že je to přirozený způsob vyrovnávání se s "nevědomím" pomocí vyplavování, který ale nemá běžnou a sociálně přijatelnou formu, takže může působit na druhé velmi divně (ať už je to odpor, úděs, jiný druh překvapení nebo pozorování té prapodivnosti), přičemž například přidáním nějaké látky do těla, zažíváním silné situace jako např. porod, úraz, orgasmus, silný smích je pro společnost i jedince tento vyplavovací akt (obecně) přijatelnější a pochopitelnější. jakmile se někomu něco podobného začíná dít bez zjevné příčiny, přestože nikdo pořádně do toho onoho člověka v extázi nevidí a nemusí tedy tušit, co jej k tomu stavu přivedlo, začíná vznikat podezření, že dotyčný je hoden zavřít do blázince.. a to mi připadá jednak smutné a druhak jednostranné, případně ukvapené.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Otázkou samozřejmě je, jestli kouřit DMT opravdu stojí za to, resp. za jakou cenu. Existují lidé (i ti s relativně bohatými předchozími zkušenostmi s psychedeliky) kteří toho později...v podstatě litují. Uvědomí si, že se toho, co zažili, už nikdy nezbaví, resp. to už nikdy nedokáží "zapomenout." (Myslím, že to není o "nedostatčné integraci", o "obranných mechanismech ega" apod., jako spíše o pochyby, zdali něco takového do "normálního" života vůbec integrovat jde). Nechci od kouření DMT nikoho odrazovat atd. - všichni zde jsme dospělí a svéprávní lidé, kteří si o tom, než něco vyzkouší, něco nejprve nastudují, že ano - ale myslím si, že je dobré zvážit i tento aspekt zkušenosti...
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MORPHLER: Mezi nejoblíbenější zařízení pro účely vaporizace DMT za oceánem patří GVG (Glass VaporGenie). Je to celoskleněný "mechanický" vaporizér s dostatečným vnitřním objemem, je dovnitř pěkně vidět :-) atd. Je to akorát strašně drahý a blbě se to v Evropě shání. Nedávno to do EU začal dovážet Azarius, ale rychle se to vyprodalo. Alternativou je pak "klasický" VG ze dřeva (http://azarius.net/vaporizers/portable_vaporizers/vaporgenie/).

    Tyto vaporizéry se obsluhují dost jednoduše: turbozapalovačem (tím s modrým tryskovým plamenem) se rozpálí keramický filtr, který kryje materiál ukrytý pod ním uvnitř dýmky. Materiál v dýmce se pak odpařuje tím, že přes něj jde vzduch o vysoké teplotě. Teplota se reguluje "instinktivně" tím, jak silně člověk z dýmky tahá, a jak vehementně rozpaluje keramický filtr.

    Kouřit se dá samozřejmě i jinak. Např. v bongu tak, že se krystalky vsypou mezi vrstvy popela, nebo v klasické dýmce, ve skleněné dýmce na crack, prý i v jointu; tyto metody ale nejsou 100% spolehlivé, neboť u nich hrozí vážné riziko, že se DMT "spálí" přímým dotykem s plamenem - to s sebou nese onen pověstný, dosti nepříjemný odér hořícího plastu, což člověk často není schopen podržet v plicích dostatečně dlouho. Možností je také vsypat materiál dovnitř prázdného bongu a ten pak zespodu, tj. přes sklo, zahřívat obyčejným zapalovačem - i zde ale hrozí, že se materiál při neopatrnosti spálí. Při správné vaporizaci nemá dým skoro žádný zápach, což se hodí, protože cílem zde je nabrat co nejvíc dýmu do plic, a držet ho tam co nejdýl. Při troše praxe lze na jeden nádech z vaporizéru pojmout i víc jak 30mg, což je pro většinu lidí více než dostatečná dávka. Pak má člověk několik vteřin na to dýmku někam opatrně odložit a ulehnout na bezpečné místo.

    (BBAN4N: Díky za tip na českou variantu VG!)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Long Term Effects of Ayahuasca - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=TrsaPz-2yqQ
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam