• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Otázkou samozřejmě je, jestli kouřit DMT opravdu stojí za to, resp. za jakou cenu. Existují lidé (i ti s relativně bohatými předchozími zkušenostmi s psychedeliky) kteří toho později...v podstatě litují. Uvědomí si, že se toho, co zažili, už nikdy nezbaví, resp. to už nikdy nedokáží "zapomenout." (Myslím, že to není o "nedostatčné integraci", o "obranných mechanismech ega" apod., jako spíše o pochyby, zdali něco takového do "normálního" života vůbec integrovat jde). Nechci od kouření DMT nikoho odrazovat atd. - všichni zde jsme dospělí a svéprávní lidé, kteří si o tom, než něco vyzkouší, něco nejprve nastudují, že ano - ale myslím si, že je dobré zvážit i tento aspekt zkušenosti...
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MORPHLER: Mezi nejoblíbenější zařízení pro účely vaporizace DMT za oceánem patří GVG (Glass VaporGenie). Je to celoskleněný "mechanický" vaporizér s dostatečným vnitřním objemem, je dovnitř pěkně vidět :-) atd. Je to akorát strašně drahý a blbě se to v Evropě shání. Nedávno to do EU začal dovážet Azarius, ale rychle se to vyprodalo. Alternativou je pak "klasický" VG ze dřeva (http://azarius.net/vaporizers/portable_vaporizers/vaporgenie/).

    Tyto vaporizéry se obsluhují dost jednoduše: turbozapalovačem (tím s modrým tryskovým plamenem) se rozpálí keramický filtr, který kryje materiál ukrytý pod ním uvnitř dýmky. Materiál v dýmce se pak odpařuje tím, že přes něj jde vzduch o vysoké teplotě. Teplota se reguluje "instinktivně" tím, jak silně člověk z dýmky tahá, a jak vehementně rozpaluje keramický filtr.

    Kouřit se dá samozřejmě i jinak. Např. v bongu tak, že se krystalky vsypou mezi vrstvy popela, nebo v klasické dýmce, ve skleněné dýmce na crack, prý i v jointu; tyto metody ale nejsou 100% spolehlivé, neboť u nich hrozí vážné riziko, že se DMT "spálí" přímým dotykem s plamenem - to s sebou nese onen pověstný, dosti nepříjemný odér hořícího plastu, což člověk často není schopen podržet v plicích dostatečně dlouho. Možností je také vsypat materiál dovnitř prázdného bongu a ten pak zespodu, tj. přes sklo, zahřívat obyčejným zapalovačem - i zde ale hrozí, že se materiál při neopatrnosti spálí. Při správné vaporizaci nemá dým skoro žádný zápach, což se hodí, protože cílem zde je nabrat co nejvíc dýmu do plic, a držet ho tam co nejdýl. Při troše praxe lze na jeden nádech z vaporizéru pojmout i víc jak 30mg, což je pro většinu lidí více než dostatečná dávka. Pak má člověk několik vteřin na to dýmku někam opatrně odložit a ulehnout na bezpečné místo.

    (BBAN4N: Díky za tip na českou variantu VG!)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Long Term Effects of Ayahuasca - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=TrsaPz-2yqQ
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: jj, vůbec otázka strachu je zajímavá.. trochu mi to připomělo Castanedu a formy strachu, například setkání s nagualem (jinými slovy také neznámem) a výsledný pocit a následné chování po prožitku, to myšlení je ale víc bližší indiánům, resp. je s nimi déle spjato..

    GLADILAF: tvůj popis se mi líbí, jednoduše vyjádřeno, já bych to psala na slohy a stohy a asi bych jen tak nemohla vyjádřit slovy, co vlastně potřebuju popsat , ty to máš sfouknuté za post a ještě k tomu pěkně stručně a jasně, njn.... hold každý píše nějak :)) s tím detailem k tvému postu, že mně osobně se nechce moc vyrovnávat s tím, že když mne něco zajímá, tak dlouho dlouho nevím.. :)

    mně prostě připadají symboly spolu s obrazy, různými měnícími se vizemi, halucinacemi a fantazijními výjevy jako shluk posbíráných všech obrazů, které člověk kdy ve svém současném životě viděl a měl možnost i podvědomě vnímat. z nich se tvoří právě ono vhodné vybírání obrazů a jejich vzájemné prolínání pro právě onu situaci a mozek je schopen vytvořit individuální novost v symbolu, obrazu nebo vizi.. - takový obecný pohled, základ imho

    já si připadám, že píšu fraktálovitě :)))

    MEA
    MEA --- ---
    EKEAZE: imho v klinické smrti mozek v pohodě funguje, to je myslim známá věc.. s tím, že jinými slovy je jeho ovládání částí těla a "světa" více méně snížené, dle celkového zdravotního stavu člověka.. proto má imho více času a zvýčenou senzibilitu na vnímání dalších zážitků, které by člověk v norma stavu neměl možnost a čas vnímat, jeho vnímací kanály by byly uzavřenější a nebyl by tak otevřený vůči těmto faktorům mysli.
    principielně podobné spánku či bezvědomí, ale s jinými funkčními zapojeními mozkových závitů, obvodů, částí a já nevim čeho ještě :)


    MUABI: cože jsi měl vlastně za zkušenosti s jakýma látkama? či přímo s dmt? jestlis o tom tady někde psal, pls odkaz, ale prosím stručně a jmenovitě, jestli můžeš, kuju! :)
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    Ahoj, toto jsem na disku nasel o DMT a Ayahuasce, jestli uz bylo, tak sorry..

    DMT & Ayahuasca.rar | Ulož.to
    http://uloz.to/x9hvyzt/dmt-ayahuasca-rar
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Já používám tento dýmkový vaporizér http://www.vapornature.cz/, takže tam je teplota standartně kolem 180 stupňů, ale pak přidám postupně plamen a směs normálně ke konci i zapálím.. A funguje to :-) Je to česká obdoba VPG, VaporGenie, kterej se používá v zahraničí na podobné účely..
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    BBAN4N: mohl bych se doptat na zpusob koureni/pouziti vapiku - jakou nastavujes teplotu...
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    BBAN4N: Pěkný (a pozitivní) report :-)
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Kolem druhý hodiny ráno na Velikonoční pondělí jsem měl zatím nejkrásnější a nejhlubší zážitek s Changou :-)
    Dostal jsem jí od sympatickýho Poláka na jednom open-airu. Musim přiznat, že příprava nebyla nijak extra, jedl jsem ten den maso, celibát nebyl, ale vzhledem k tomu, že jsem měl nakonec k dispozici dobrýho kamaráda sittera a ležela mi ta směs od léta v šuplíku, šel jsem do toho.. Vzal jsem věci a didgeridu a vyrazil na zasněženou zahradu do chajdy, někdy před 11tou v noci. Zatopil jsem, zahrál si na didge a časem dorazil sitter. Pokecali jsme , potom jsem dali tabákové Rapé (díky Katalino :-) ) na pročištění, a někdy kolem druhý jsem vykouřil nejprve směs MAO inhibitorů, ke který jsem přimíchal ještě svou liánu. Už v tuhle chvíli jsem cítil znatelný účinky na vědomí. Počkal jsem cca 15 minut, promíchal Changu zase s mou liánou a nacpal do vapíku.
    Během několika nádechů jsem upadal do mnohem intenzivnějšího tranzu, než při předchozích zkušenostech. Stejně jako u předešlých výletů jsem slyšel vysokou vibraci, která mě přelazovala výše. Kolem mě byly kostičkovaný sloupy energie, který se přeměnily v růžovofialový chapadla a ty se ke mně začly natahovat. Wow, to je síla. Ty zrnka nedůvěry vůči těmto entitám, který jsem v sobě měl, ihned odfloukla láskyplnost energie, která z těch chapadel šla. Chapadla se přeměnily v ženské náruče, všude byly ženský spirity a já jsem byl malý novorozeně. Všechny ty ženy na mě čekaly s láskou, která mě úplně pohltila a natahovaly ke mně ruce, v tu dobu jsem byl zkroucenej ve fetální pozici. Dostal jsem další lekci v řadě v rozmezí let, která byla čistě o ženským principu a o síle, kterou ženy vládnou. Časem vize nabraly erotickej nádech, ale moc čistej a vznešenej, sledoval jsem ladnost pohybů ženských těl a jejich křivky a to co z nich vyzařuje, nebyla v tom ani špetka perverze.
    Ke konci výletu jsem měl takový trochu tvrdší dualistický vize, jako např. jak jede v klídku dítě v autě a najednou prásk, bouračka a rozmázlá hlava, ale necítil jsem to nijak negativně, celkově to byl velice příjemnej, hlubokej a vyrovnávající výlet, stejně jako při předchozích zkušenostech s Changou, ale mnohem hlubší. Velikonoce jsou o znovuzrození a moje výlety na Velikonoce podle toho vypadají, i tento výlet navazoval na události z předchozích let, ale o tom zase jindy..
    Celkovej pocit z Changy mám takovej, že moje tělo uzdravuje a je to pro něj přirozená látka s příjemným afterglow, délka prožitku sice nedovolí odvést tolik práce jako Aya, ale má to své výhody. Cítím vděk, horrorů jsem si zažil už dost a takový pohlazení je jako balzám na duši :-)
    HEEHY
    HEEHY --- ---
    Ja měl changu 30% kouřeno dymkou a byl sem spokojený jen oobe trvalo tak do 5 minut reálného času...
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    EKEAZE: ad "to co tady koluje poslední 3/4 roku..."
    muze to byt 28x extrakt akacie australske? jelikoz ten jsem si poridil na zacatku roku, a tez jsem nedosahl ocekavaneho vystrelu, spis stavu podobnemu houbam, ale bez nejake mocnejsi vizualni slozky, spis takovy 20minutovy vnor do nitra
    (koureno s dymky, byl jsem upozornen, ze najezd je vcelku rychly, takze jsem byl hodne opatrny - jeden poradny sluk a zalehnout)
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    NAKADA: Nic ti to nedalo , protože to bylo slabé. Už jsem to zde vzpomínal, že to co koluje poslední cca 3/4 roku, tak je salabé ( neni to čistý krystal, ale je napoštěné v nějaké rostlině ). Buď chtěl někdo vydělat, nebo se to prostě nepovedlo.
    Nicméně , že je to slabé vůbec neni na škodu pro takové seznámení, než se rovnou vystřelit, tak jak se to stalo mně. Vše je jak má být...
    NAKADA
    NAKADA --- ---
    Jaka je nejlepsi forma DMT? Zkousela jsem to hulit ale moc mi to nedalo a idealne by to bylo jako prasek na snupani nebo cetla jsem ze to lze snad i uzit oralne? Na zahranicnim foru jsem nasla ze u snupani to bylo hodne bolestive.
    A pokud to nekdo sni tak neni moc dobra tzv forma freebase. Takze existuje crystal ale to uz vubec nevim jak to nekdo uzije? Jestli nejdrive nadrti a pod.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Pro info přikládám nedávno publikovanou studii věnovanou endogennímu DMT

    IRO
    IRO --- ---
    MILUCH: asi tak. jsem se těšíl na nějaké tripreporty a praktické věci... :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MILUCH: jj. ale asi znas z lihovarnictvi vyraz "andelsky podil". to znamena, ze pocet andelu je ovlivnen tim, jak zrovna moc sou priozrali... ;)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MILUCH: nevim o zadnem jinem duvodu, nez je zabijeni casu a tlachani nad tematy typu "kolik andelu se vejde na spicku jehly" :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MILUCH: jo, protoze vse co vnimame si tvori nase vedomi, takze je to prodchnuto vedomim zcela logicky, ba dokonce se jedna o my vlastni vedomi. coz defakto znamena, ze dialog, ktery s tebou vedu je pouze v me hlave a neni zcela naprosto jiste, jestli existujes, protoze je mozne ze si povidam sam se sebou.
    stejne tak dobre, muzu ja bejt tvoje projekce a ja jsem tedy vlastne ty.

    protoze taky muze byt, ze sme jen vytvoreni z vedomi nejakeho kamene a jsme jen sen, ktery si sni kamen nekde uprostred studenyho vesmiru.
    to je snad uplne jasny a neni nad cim debatovat...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MILUCH: ale z druhy strany, duchovne receno, i malej prd si zaslouzi svy velky auditko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam