• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    MEA
    MEA --- ---
    MEA: a Zelo, díky za pojmenování, to bych v životě netipla, že se to bude takhle používat a jmenovat :))))))
    MEA
    MEA --- ---
    ZELA23: jj, tuhle jsem měla na mysli, viděla jsem ji v groušopu
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Dýmka na crack se dřív používala na kouření čistého DMT (ještě před tím, než se zjistilo, že nejlepší ROA je prostě vaporizér; při přímém kontaktu s plamenem se DMT totiž skoro dycky "spálí"). Changa, naproti tomu, se dá kouřit velmi pohodlně v podstatě jakkoliv, neboť v této podobě se DMT - z nějakého spíše záhadného důvodu - nespálí :-) (joint, dýmka, bong...). Potom je ale samozřejmě technická otázka, jak ten který nástroj vyčistit...

    Jinak na místo sítka lze dát mnoho vrstev sítek (třeba klidně 10, když se tam vejdou), aby to, co se kouří, do dýmky "neproteklo" :-D Taky to lze dělat tak, že DMT/changu do dýmky umístíš na vrstvu něčeho, skrze co to neproteče: popel, listy něčeho příjemného... apod.
    ZELA23
    ZELA23 --- ---
    bud sítko (v normalní sklenence není a proto je nepoužitelná) nebo specialní dýmka na crack. vygoogli si crack pipe
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: prakticky je prý vhodné sítko, to u nějaké skleněnky je? jsem nikdy neviděla právě.. jo, ty štětečky na klasický fajfky by taky měly jít a teoreticky by nemusel být problém čistit šteteček v alkoholu a pak do nitra dýmky..
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MEA: Aha, tak dřevěná fajfka... (na changu je právě z tohoto důvodu super skleněná dýmka, nebo - pro lidi bez pudu sebezáchovy - bong). Alkohol ani rozpouštědla bych rozhodně na dřevo nedával, protože ti to rozpusí barvy a další věci, které v tom dřevu jsou nasáklý, změní to barvu atd... Na "zaschlou" changu funguje i horká voda + nějaký ten kuchyňský/koupelnový čistič (to by na dřevo mělo být ohleduplnější, než alkohol)... Záleží taky na tom, jak ta dýmka vypadá, ale na čištění dýmek se dělají takové ty čistící štětečky... já bych to prostě namočil do horké vody a mechanicky vodrhnul.
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: jj, o rozpouštědlu jsem přemýšlela a vidíš, díky.. alkohol.. zrovna z nově naložené tintury něco zbylo :)
    jenže ona je tím zanešená ta dřevěná trubička.. to je třeba prolejt? prošťouchnout nevim nevim tedy :)
    MEA
    MEA --- ---
    jak by taky bylo možné popsat čangu..

    mezi zlato-hnědými přímkami cest vedoucími k vizi, tvořícími tolik možných rozcestí, kterými se každý může vydat, které kdokoliv vidící může popsat třeba jako technické fraktály, pulzující a vlnící se z přímek do křivek, vznikl kruh.. kruh tvořil příběh.. indiánský příběh o rostoucí květině, o cestě a indiánském muži (možná i ženě), o nebi a zemi vysoko na plácku hory.
    tam rostla ona květina, rostla poměrně dlouho a zajímavě, ale pozorování rušily další tělesné vjemy jako je orgastické pociťování a uvolnění, vnímání nevnímání, psychická schopnost se pohnout bez těleské reakce, pozorování těchto zvláštností atp... tamtudy, kde rostla kytka, šel onen člověk s rovnými vlasy vlnícími se ve vánku, měl nezvykle velkou hlavu a černé mikádo, zobrazen byl z profilu podobajíc se egyptskému zobrazení těla, ale tělo měl pod povrchem (pod kruhem vize).. nezvykle velká hlava vlastně vůbec nebyla divná, zobrazení bylo totiž animované a animace byla zobrazena klasickou jednoduchou indiánskou výtvarnou formou ala mayský kalendář (nikoliv obětní mayský kámen) atp..

    vnímání jednoty, která ale může obsahovat oddělení např. liniemi - tělesné linie očí a prostoru, dvou těl atp.. možné malé obavy z toho, aby nepřišly horory.. maximální dlouhotrvající a plné uvolnění.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MEA: Záleží na tom, jak moc to je přismažené, ale dobře to jde v podstatě jakýmkoliv alkoholem (lihem, vodkou, isopropylalkoholem...), nebo jiným rozpouštědlem (dobře to jde acetonem). Stačí malé množství rozpouštědla. Použitý alkohol či rozpouštědlo však nevyhazovat, nýbrž nechat v misce někde na bezpečném místě odpařit. Co zůstane, je DMT n-oxide.

    DMT se pozahřátí nad nějaku teplotu mění právě na "DMT n-oxid". To lze samozřejmě také kouřit.
    MEA
    MEA --- ---
    teda, dostat čangu z fajfky během čistění je oříšek. O_o
    ta hmota se tváří jak polymerové lepidlo..

    tak si říkám, v co se vlastně dmt přemění při spalování, tuší někdo?
    MEA
    MEA --- ---
    VYHULENY_UFO: ano, viz diskuse dřívějších dob..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MICHAL_R: jj. roste i v cechach..

    http://www.biotox.cz/enpsyro/index.php?L=ros&P=2502&R=pj3rphl

    Phalaris arundinacea obsahuje zřejmě jen krátkodobě působící tryptamin N,N-dimethyltryptamin (DMT, viz vzorec níže), Phalaris aquatica obsahuje navíc 5-methoxy-N,N-dimethyltryptamin (5-Me-DMT) a 5-hydroxy-N,N-dimethyltryptamine (5-OH-DMT neboli bufotenin).
    Obsah alkaloidů v těchto rostlině se pohybuje od 5-178 mg / 100 g drogy (v Phalaris arundinacea průměrně 60 mg DMT/100 g). Proto také intenzita účinku drogy může být značně rozdílná (100 g drogy tak může vystačit na 4 tripy a nebo naopak nemusí být ani 1/10 potřebné dávky).


    podle reportu to nejaci geniove zkouseli kourit... :))
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Různé přírodní zdroje krom DMT mnohdy obsahují i různé jiné látky, často v nepředvídatelném poměru.

    Nedávno mě zde na NYXu někdo upozornil na to, že např. v ČR hojně rostoucí "Chrastice rákosovitá" obsahuje krom n,n-DMT i (často dokonce převážně!) 5-meo-DMT, což je triptamin s jiným průběhem, efekty, i dávkováním, než "klasický" DMT (= "n,n-DMT") (zdroj k chemickému složení Chrastice je např. zde: http://deoxy.org/trypfaq.htm#67). Některé druhy Phalaris obsahují i poměrně toxickou a nežádoucí látku jménem gramin (ang. gramine;viz zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Gramine).

    Takže jednoduchý extrakt z chrastice nebude obsahovat pouze DMT, ale v nepředvídatelném poměru i 5-meo-DMT, která se např. nesmí (!) kombinovat orálně s IMAO (á la "analog Ayahuascy"). 5-meo-DMT jde prý sice chemicky od n,n-DMT nějak oddělit, ale asi to nebude nic úplně jednoduchého... A "vyrobit" n,n-DMT z 5-meo-DMT nikdo bez doktorátu z chemie a solidní laborkou fakt asi nedokáže... :-)

    Jako "nejspolehlivější" přírodní zdroj DMT považují psychonauté, zejm.na západě, kůru z kořenu "Mimosa hostilis" (je to tradiční přísada do amazonského nápoje Jurema, této geografické varianty Ayahuasky, kdy se k B.Caapi jako zdroj DMT nepřidává Chaliponga nebo Chakruna, nýbrž právě Mimosa...)
    MEA
    MEA --- ---
    UF0UN: tohle řešil jeden chemik, já mu do toho nekoukala, jen jsem dostala info.. bylo by ale dobrý, aby mne případně jeden z nich upřesnil, zda opravdu šlo o DMT a nebyl to zas nějakej šum..
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MEA: 5-meo-dmt → n,n-dmt nejde, alespoň ne "jednoduše"

    Ask Erowid : ID 2347 : How can 5-MeO-DMT be converted to DMT?
    http://www.erowid.org/ask/ask.php?ID=2347
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: tohle je ten úryvek o chrastici, jaxme se bavili? jak mám pocit, že se někomu nedávno podařilo získat z 5meo přímo DMT..
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Nedávno jsem narazil na zajímavou teorii toho, "co se děje" na DMT (sorry, je to anglicky), a to od nikoho méně zajímavého, než bratra Terence McKenny:
    Dennis McKenna: DMT strips away the brain's filter on reality - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=USSS1mjXoHA#at=214
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Yes, you are right; one source indicates that it is 5-meo predominantly. Other studies suggest that it is a rather unpredictable mixture of 5-meo- and n,n-...

    You could always separate the two chemically, if you wanted :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam