• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Docela zajímavý článek k tématu, byť z roku 2001. Autorem je Nick Sand, který patřil k nedůležitějším undergroundovým chemikům 60. a 70. let, a krom jiného to byl on, kdo "objevil", že se volná báze DMT dá kouřit:
    Moving Into the Sacred World of DMT, by Nick Sand | Psychedelic Frontier
    http://psychedelicfrontier.com/moving-sacred-world-of-dmt-nick-sand/
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    KAPITANKUN: 14 - Označte, jaká je míra důrazu, který kladete na dodržení setu (tedy vnitřních podmínek určujících průběh psychedelického stavu) při zkušenostech s psychedelickým stavem)
    odpověď: "Zcela souhlasím, Nesouhlasím"??? To tam nešlo napsat "Velká" "malá" apod.? .)
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    KAPITANKUN: ta otázka 5 není zrovna jasně definovaná. "Stav změněnýho vědomí" může být i prachsprostá opilost nebo zhulenost, což asi není zrovna to, co jsi chtěl vědět...?
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    DMT Plants List | NeuroSoup
    http://www.neurosoup.com/dmt/dmt-plants/
    KAPITANKUN
    KAPITANKUN --- ---
    FEXIST: rozhodne
    FEXIST
    FEXIST --- ---
    KAPITANKUN: budou pak k dispozici vysledky ci cela baka?
    KAPITANKUN
    KAPITANKUN --- ---
    Ahoj, moc se omlouvám za spam, možná už to někdo z Vás zahlídl ve zdejším auditku LSD. Stále mi schází celkem dost respondentů k výzkumu, jež je součástí mé bakalářské práce týkající se tématu psychedelické zkušenosti. Za případné vyplnění velice děkuji a slibuji, že to sdílím naposled:)

    Psychedelická zkušenost - transformační potenciál?
    https://docs.google.com/forms/d/1A04V4HscrPzOd0a8G5zCY9ubGhHSs1_NMcT06BClTPA/viewform
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    V knize "The Brotherhood of the Screaming Abyss: My Life with Terence McKenna", kterou nedávno vydal mladší z bratrů Dennis, se samozřejmě píše i o DMT. S molekulou se Dennis setkal poprvé v 16ti letech a to prý zajistilo, aby jeho budoucí život "nebyl tak nudný" :-)

    "But DMT proved even more fascinating. In some ways, DMT is what this book is all about. Terence and I were destined to become preoccupied with this substance; it’s what led us years later to the Amazon in search of the Secret. We didn’t know what the Secret was, exactly, all we knew for sure was that there was a Secret, and that DMT was somehow the key. It beckoned to us like the glittering jewel of a singularity, a beacon on the threshold of unimaginable dimensions at the edge of space and time. More than forty years later, it’s still a mystery, and it still beckons, though in a different sense. I think it’s safe to say that had it not been for DMT, our lives would have turned out quite differently. They would certainly have been more boring."
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    nevim kam s tim jinam ale todle je fakt solidní obraz z kategorie action painting...

    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Grafické znázornění výsledku frekvenční analýzy přes 300 DMT trip reportů.


    Brzy za nás bude moci psát trip reporty umělá inteligence. Výsledek by mohl vypadat např:

    Entities like eyes seemed one. Felt (the) light around moving thought(s). (The) World body seemed blue, time looked, (and) space saw something, colors now looking (too), became beings around people. Actually, nothing thought. Even energy closed. Part universe appeared, intense, even. Amazing color images... really anything looked away. Suddenly love hit still, flying open. Things left form, (and) appeared liquid. Quite rapidly beyond God now, (to) come face consciousness... reality (is) dancing fast, (and) large patterns remember. Changing completely. Beyond sense... become entire. Trying open stuff inside, (the) big brain dimension maybe different. New psychedelic field filled sound. White breathing music. Black strange moving visions form. Living female hands get information. Attention almost went noticed. Death creatures speed rapidly towards fear. Big elves, small alien tunnel... (a) blue flower pipe, red walls. Middle vision (is) also clear. Found pure human meaning without control... totally beautiful.

    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Nedávno publikovaná studie o DMT, založená na on-line dotazníkovém šetření. Není to nic převratného, ale závěr zní poměrně "pokrokově"; ani v závěru autoři nepodlehli klišé jinak i v lékařských studiích často obvyklých:

    "Supporting findings from previous studies, DMT was typically smoked and, although it seems to have positive attributes, its potential for abuse appears to be low. Like other psychedelic substances, DMT’s profound effects on consciousness may limit its appeal to the wider population and likely prevent habitual use, except in those who use it in within a religious context."

    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Tak trochu pro zábavu odkazuji na link podcastu Joe Rogana (amerického komika a bývalého bojovníka ve volném stylu, který v současné době mj. popularizuje psychedelika vč. DMT), kdy se několik hodin baví s Grahamem Hancockem (autorem popularizačních publikací o "tajemnu", včetně např. jeho do češtiny přeložené knihy "Hledání nadpřirozena"; v poslední době Hancock popularizuje zejm. ajahuasku). V podcastu oba pánové, krom jiných psychedelik, hovoří i o zkušenosti s DMT (myslím, že to je cca od 30. minuty dál):
    http://podcasts.joerogan.net/podcasts/graham-hancock-2
    FEXIST
    FEXIST --- ---
    EKEAZE: Naprosto s tebou souhlasim - ochrany vuci prilisnymu poznani ktery by mohlo vest k zblazneni nam vsem dobre fungujou automaticky, ale porad je tady taky nase svobodna vule a vsechno se da prepisknout. Ale kdyz je clovek v klidu se sebou a nasloucha, tak si da podle me presne to idealni mnozstvi, co ma.
    S výší davky mi to pride ze to ma tak tri levly, mensi - fyzicky uvolneni se do prostoru, vetsi - vizualni deformace a halucinace, a psychedelicka - odhmotneni a vylet vejs. A na hranici mezi vetsi a psychedelickou davkou je ten frekvecni zvuk. Naposled jsem ho slysela celou dobu, to podle me znamenalo ze sem byla na ty hranici.

    MICHAL_R: Nebyl to muj vyber takze nevim, ale prislo mi to takovy klidny elektro, po druhy to byli naky islandsky stonemarimby, ktery dost dokreslovali celej muj zazitek.

    Jeste sem premejslela o duchovnim prinosu stavu po nizsich davkach. Zadny velky prohlidnuti nenastalo, ale u vyletu mimo telo se uz asi daj ocekavat? Nebo je to proste jenom jeden velkej vizualni trip... Ted nechci zpustit bombardaci za znevazeni duchovni stranky DMT, to vubec, jenom z mejch zazitku sem mela pocit, ze nemam ani cas se na cokoliv ptat a uz vubec ne nad necim premejslet, neco videt jasnejc atak, tak by me zajmaly vase vhledy
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    FEXIST: Skutečně v tu chvíli hrála muzika z kazetáku ? :)

    Každopádně jak psal Michal, podstatná je dávka DMT. Při vyšších dávkách zcela opustíš hmotnou realitu, tento svět zmizí, "geometrické tvary" se mění v reálně prožívané vize, zkrátka nic tě v tu chvíli nepsojuje s hmotou, tvé ego už neexistuje. Když by tě někdo pozoroval, tak by řekl, že jsi v komatu, nebo jsi ztratila vědomí. Z jiných pohledů se na to dá pohlížet, jako na to, že tvá duše opusila hmotné tělo a navštívila vyšší světy-sféry.
    Pak hodně záleží na přípravě, jestli je člověk vnitřně "očištěn" a alespoň má v mezích klidnou mysl. Bez toho to "tam" člověka prostě nepustí. Dalším faktorem je to, jestli je na to "poznání" člověk vnitřeně připraven. Věřím totiž, že zde existuje určitá ochrana vůči tomu, aby se člověk nezbláznil. Zkrátka , aby prožil to co psychicky unese, i když i to může být na hraně.

    Pokud někdo slyší reálné zvuky z hmotného světa, tak nepřekročil tu všude diskutovanou hranici "smrti". To neznamná , že je to špatně. Prostě to tak má být a pokud někdo bude chtít , tak se třeba časem zadaří.

    Osobně, to ce jsem psal výše se mi povedlo jen jednou a to jsem před tím chodil 14 dní na harmonizaci pomocí akupunktury k číňance a měsíc před jsem intenzivně meditoval a zklidňoval mysl. Nic dle mě neni zadarmo a už vůbec ne to, co je vyvoláno určitým požitím nějaké látky. To by bylo pak pro všechny moc jednoduché.

    no mic zas jen tak plácám, tak sorry všem :)


    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    FEXIST: Já si myslím, že tady bude taky záležet na "hloubce ponoru": čím vyšší dávka, tím vyšší šance, že tě to víc odstřihne od normální reality a od normálních smyslových vjemů. Jestli to souvisí s "kvalitou" DMT, to nevím (DMT je DMT je DMT...) - ale je možné, nebo dokonce pravděpodobné, že prožitek bude souviset s různýma příměsema, např. dalšíma více méně neznámýma alkaloidama, které tam po extrakci zůstanou...

    Jinak ta hudba je zajímavá věc. Někteří lidé hudbu neradi i proto, protože jim to pak neumožňuje slyšet "hudbu", která má původ v samotném DMT-hyperprostoru...

    Co jsi poslouchala, jestli se můžu zeptat?
    FEXIST
    FEXIST --- ---
    Chtela sem reagovat na tu hudbu - slysela sem, ze vetsina lidi to ma tak ze je bud hodne rusi, nebo ji nejsou schopni v tom stavu vubec jako hudbu zaznamenat. Melo by se to odvijet od kvality DMT. Moje zkusenost, behem ktery hrala hudba celou dobu, byla prave hudba to jediny, co zustalo nemenny - a diky ni sem vedela, ze je porad vsechno v poradku i pres ty neuverielny geometrie kolem, byla mi dost prijemna. Zajmalo by me, pokud vite, z ceho ste meli DMT vyrobene, jaka rostlina? Mozna to vnimani hudby muze souviset i s tim
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Nedávno byl v jednom spíše méně známém časopise publikován docela zajímavý text o DMT. Autor se v textu ptá, jak by bylo možné - z neurobiologického hlediska - vysvětlit intenzitu zkušenosti "mimozemských světů" po administraci DMT. Jedná se o anglicky psaný odborný text (který to ale podle mne, vysvětluje pěkně, ještě docela čitelným způsobem), takže nějaká ta dávka trpělivosti asi bude na místě...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam