• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Měl bych dotaz pro místní psychonauty, a doufám, že se nikdo neurazí :-) Já vím, že to jsou jakoby dost odlišné substance (včetně jiných mechanismů fungování v těle apod...), ale nemáte pocit, že DMT a Ketamin spolu mají poměrně dost jakoby "styčných ploch"?
    MEA
    MEA --- ---
    stala se mi zajímavá věc na Peníkově..
    jak jsem tu kdysi popisovala svůj DMT trip..
    šla jsem si koupit palo santo ke známé, která je z Bolivie (mmchdm. jsem si u ní nevědomky postavila i stan, když jsem vybírala místo) a prožila (či prožívala) ayahuasku v Peru..

    koukám koukám koukám a najednou vidím téměř totožnou peruánskou vyšívanou mandalu s tou, co se mi v ní odehrával můj DMT příběh o kaktusu! a říkám Jaře. "Ha! Thats it! :))) My DMT trip!" a Jara se stejným emocionálním prožitkem (ten překvapený, vzrušený a natěšený) na to povídá "Me too! Thats my aya trip" a vyprávěla, jak, a jaké, prožívala vize.. ptala jsem se jí pak, kolik stojí ta mandala a Jara na to, ta je neprodejná.. :))))) naprosto chápu, takovou bych taky neprodala. :)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Narazil jsem na zajímavý rozhovor s nedávno zesnulým Alexandrem Shulginem, který se točí zejména okolo DMT. Mě osobně ty Shulginovy postřehy přišly docela zajímavé...

    Otázka: "Do you have a sense that DMT has specific uses as a psychological tool, or does it seem to you to be more of a powerhouse anomaly? Certainly few experiences compare to it, but do you see productivity there along with the intense novelty of the experience?"

    A.Shulgin: "In my own experience, I have found DMT to be one of the most intense and rapidly acting drugs. Probably powerhouse anomaly is closer to the mark. Part of that is certainly due to the route of administration (by smoking) and the only competitor is the equally rapid and considerably more potent 5-MeO-DMT. But I have found the actual content of the experience a bit too overwhelming. There is the rapid entry into a space that seems to allow, at least to me, no dialogue. There may be intense colors and shapes alternating with periods of darkness which somehow seem to be much the same. There is none of the questions and answers that I hold to be the true value of the psychedelic experience. If that is what you meant by "productivity" I sense that that is missing. And with a familiarity that is there after the first few experiences, the novelty too is lost."

    Scotto.org : An interview with Alexander Shulgin
    http://scotto.org/listing.php?smlid=176
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOERHE: slusna absurditka... :0) to je super na drogach, clovek dela veci, ktery by nikdy normalne nedelal... :) jo, dlazdicky v koupelne...
    MEA
    MEA --- ---
    jinak ta joga snu je už zase k tématu tohothle auditka, takže jsem si nedělala zas tak hlavu, že jsme lehce offtopic, neboť se člověk vždycky zase navrátí k tématu :)
    doporučuju přečíst většině..
    MEA
    MEA --- ---
    JAZZZ: aaaaa, dzogchen, díky za tip, já se furt od něj jaksi odvracím a on se už leta stále přibližuje blíž a blíž :) :).. přesně tak, je třeba harmonie mezi egem a spočíváním, řekněme

    JAZZZ: ještě jedna krásná kniha - http://www.dharmagaia.cz/kniha/95-tenzin-wangyal-tibetska-joga-snu-a-spanku, je v ní taky dzogchenová tradice, ale jde ještě víc ke kořenům, jde až k šamanům bon bon :), tím si mne získala :)))
    MEA
    MEA --- ---
    KOERHE: je v tom trochu víc ženský přístup, takovej ten mateřskej, takže ne každej má chuť jít tímto směrem, protože zrovna chce bojovat nebo když je neznalejší, tak potačovat, což zpravidla pak vede zase k boji, zabíjení ega /i když nemusí to vést zákonitě k zabíjení nebo boji, jde hodně o konkrétní nastavení toho zápasícího člověka/.
    jak je sám on násilný či agresivní k sobě samotnému - násilně potlačuje, tak agresivní je jeho potlačené ego.. ono umí pěkně zrcadlit sebe sama.. a někdy i po domluvě s egem je třeba nastolit znova boj, zabití, prostě záleží na situaci, co kdo chce získat, ale imho je lepší odpoutání se od ega než jej přímo zabíjet, ono jednou umře samo a bez násilí, i když tady už je to hodně o slovíčkách :)
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    MEA: Jasně, tady jsou :))
    Intergalaktické kameny
    Sorry za kvalitu


    MEA: Tyo... To je náhodou docela dobrý tip, jak s tím pracovat :) Díky! Líbí se mi tohle myšlení "out of the box"... Spousta lidí by přemýšlela jak to potlačit, jak proti tomu bojovat - Ale domluvit se... :)
    MEA
    MEA --- ---
    KOERHE: pošleš kamennou fotku třeba? :)))
    MEA
    MEA --- ---
    KOERHE: já jsem za pár let, kdy se svým egem komunikuji, přišla na to, že je třeba jej hladit.. a ukliňovat, oponovat jako rodič.. taky si ho nevšímat, když nechci, ale ne násilně, ale mile mu vysvětlit, že nemám čas a ono zpravidla zmlkne, chápe, že má dát pokoj a když nechápe, odpojuji se od něj a napojuji se na všehomíru /na takový ten proud energie valící z a do hlavy/... prostě být rodičem svýho ega :) a být dostatečně asertivní, kdy začíná pindat :)))
    MEA
    MEA --- ---
    SAGUS: tak s boreliozou jsem válčila 3 roky minimálně, a zajímavé věru je, že při první intoxikaci kubánkami to bylo zcela jinačí - jemnoučké, hravoučké, než po další intoxikaci našimi druhy, kdy to už bylo smrťácké, ano smrt všude, přeměna, tranformace atd. a během obou stavů jsem byla furt nemocná, dokonce při první intox. jsem byla čerstvě s 2. stádiem borr., což znamená střední chronická a poté jsem byla již víceméně zaléčována, kdy jsem se dostala do té lepčí chronické fáze. takže ego posiluje nemocemi, což dá i rozum, když zauvažuje. ty v tom možná hledáš nehledání ega, já v tom nic nehledám, pač jsem to už našla no :))
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    JAZZZ: Super, díky za tip :) kouknu na to :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KOERHE: to je moc pekny popis :)
    precti si tohle, me to dost oslovilo. najdes tam spoustu z toho co jsi zazil.
    Namkhai_Norbu-Dzogchen_Prirozene-dokonaly-stav.pdf | Uloz.to
    http://ulozto.net/xki6GA2G/namkhai-norbu-dzogchen-prirozene-dokonaly-stav-pdf
    trik je v tom ty dva stavy vyvazit. nezapominat na telo. treba civict jogu a pit, kdyz mas zizen. dokazes se tam dostat zpatky i prorozenou cestou a cerpat radost z toho soucitu co jsi tehdy citil :)
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    Jo a oba ty galaktické kameny mám dodnes doma :D
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    MEA: Klidně, třeba mi to pomůžete dekódovat :)
    Bylo to minulý rok, horká letní noc, čtyři týpci na výletě. Každý jsme dali cca půl kapky. A jak to pomalu přicházelo ve vlnách, ego ustupovalo. Uprostřed cesty jsem našel kámen, ležel tam sám a chtěl s náma na výlet :) padl mi úplně dokonale do ruky, s klukama jsme si ho půjčovali a jednomu jsem ho pak dal jako dárek ať si ho nechá. Byl šťastný jak blecha a do rána ho nedal z ruky. Druhý kámoš pze sebe vymáčkl, že chce taky kámen, tak jsem mu slíbil, že pokud najdu další perfektní kámen, dám mu ho. No a pak jsem hledal a hledal... Mezitím jsem se o ně začal hrozně starat, pořád jsem jim dával vodu a ptal se, jak je. Hrozně mě naplňovalo, že se mají dobře a na sebe jsem za tu noc už ani jednou nepomyslel.
    Technická: normálně bych na ně kašlal, i oni sami si řešili sebe, ani skoro nemluvili.

    A pak jsem našel druhý, menší, perfektní kámen. Hned jsem letěl za tím druhým kamarádem a dal mu ho. A pak to bylo furt dokola. Když jsme přečkali ten největší mazec, kdy jsme byli schopni jenom ležet uprostřed louky a koukat na galaxie, začali jsme se pomalu vracet. Tehdy jsem byl fakt šťastný, že si to oni užívají.
    Po nějalé době, kdy začal acid slábnout, se začalo zase ozývat ego. Bylo neodbytné a neuvěřitelně protivné. Jakoby chtělo dohnat všechen ten čas, kdy mě nevedlo. Jakoby se mi škrábalo z temena hlavy dovnitř a pořád na mě volalo - Hej,hej,hej! Taky jsem! Máš žízeň, bolí tě nohy, dělej se sebou něco! Je konec, vrať se do města, do rutiny, tam je nám dobře! Teď o tobě mluvili, smáli se ti... A tak podobně.
    A bylo čím dál těžší tomu odolávat. A pak se mi ještě nad ránem pomstilo, a vyschyzovalo mě. Hrozně jsem se stáhl do sebe a přestal jsem ostatním věřit. Myslel jsem, že si ze mě dělají srandu apod... Přitom byli v pohodě. I když jsem přemohl vířící fraktály v hlavě a konečně usnul, ještě cca dva dny jsem se k nim bezdůvodně choval odtažitě a musel jsem jim jakoby znovu začít věřit.
    Takže asi tak. Zažila jsi někdy něco takového? :)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    Strach se sebe je potreba konfrontovat, podivat se na to ego - na sebe - hezky zprima do zrcadla. Driv imho nema smysl chodit dal.. to se pak ta psychedelie imho prilis nelisi od obycejneho alkoholizmu. Prijmout sebe je daleko dulezitejsi, nez se stotoznovat s nejakym univerzalnym vedomim, o ktorom som nekde neco cetl a kam me dostane dostatecna davk neceho..
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    MEA: co proto si dostala predpokladam preto, ze namiesto uspory energie a odpocinku ktore telo pri nemoci potrebuje uzivas psychedelika.. takze sa ti jednak zesilni vjem ucinku nemoci na tvoju bytost a obcas k tomu dostanes i par zauch od rostlinneho mistra... posilene ego by som za tym naozaj nehladal .)
    MEA
    MEA --- ---
    KOERHE: jasně, jsem si okamžitě (na základě toho emotikonu) představovala, co se asi stalo vtipnýho (podle mne) i hroznýho (podle tebe).. :)))

    třeba moje egohorortripy na začátku zkušeností, někdy v roce 2002, byly hodně obrovský.. nebo i při těžší nemoci je divný tripovat (cokoliv z halucinogenů, např. houby mi daly co proto, ale stálo to zato :)) ), ta nemoc je moc prorostrlá do stavu a pak může být ten set hodně úzkostej, právě asi kvůli tomu nastavení na boj s nemocí, kdy bývá ego docela silné.. toho jsem se bála např. u první zkušenosti s DMT, měla jsem ho spojenej s Ayahuaskou a se strachem ze sebe..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam