• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"


    Diskuse o DMT - Dimethyltryptaminu a s ním úzce souvisejících jevech

    - teoretické poznatky
    - prameny (knihy, dokumenty)
    - praktické zkušenosti
    - souvislosti a návaznosti na další substance
    - spirituální pohledy
    - vědecké pohledy a poznatky
    - asociace
    - vlastní názory a zamyšlení- výtvarná tvorba
    - zážitky podobné stavu na DMT a s ním související
    - historie
    - ayahuaska

    Jde mi o ucelení informací o této látce a s ní úzce souvisejících jevů.
    DMT jako univerzální jazyk...


    http://www.rickstrassman.com/
    http://wiki.dmt-nexus.me/Main_Page
    https://www.dmt-nexus.me/forum/
    http://www.dmt.20m.com/

    http://www.erowid.org/chemicals/dmt/ - rozcestník

    bylinky
    http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3rpsv.html

     

    rozbalit záhlaví
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    MEA: co proto si dostala predpokladam preto, ze namiesto uspory energie a odpocinku ktore telo pri nemoci potrebuje uzivas psychedelika.. takze sa ti jednak zesilni vjem ucinku nemoci na tvoju bytost a obcas k tomu dostanes i par zauch od rostlinneho mistra... posilene ego by som za tym naozaj nehladal .)
    MEA
    MEA --- ---
    KOERHE: jasně, jsem si okamžitě (na základě toho emotikonu) představovala, co se asi stalo vtipnýho (podle mne) i hroznýho (podle tebe).. :)))

    třeba moje egohorortripy na začátku zkušeností, někdy v roce 2002, byly hodně obrovský.. nebo i při těžší nemoci je divný tripovat (cokoliv z halucinogenů, např. houby mi daly co proto, ale stálo to zato :)) ), ta nemoc je moc prorostrlá do stavu a pak může být ten set hodně úzkostej, právě asi kvůli tomu nastavení na boj s nemocí, kdy bývá ego docela silné.. toho jsem se bála např. u první zkušenosti s DMT, měla jsem ho spojenej s Ayahuaskou a se strachem ze sebe..
    MEA
    MEA --- ---
    představit si to umím po svým, ale po tvým to neumím.. to bys měl spíš rozepsat, kdybys ale chtěl :)

    ego mi připomíná malý dítě, který je chytrý až do vesmíru :D
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    KOERHE: Malá klávesnice :)
    Za tím: myslím, že si to dokážeš představit - měl být tenhle smajlik :)
    Dává to tak jiný smysl
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    MEA: Použil jsem nevhodné slovo :) souhlasím s tebou.
    Nejvíc jsem si to s tím útlumem ega uvědomoval na jednom tripu, kdy když to mělo největší grády, byl jsem úplně jiný člověk.
    To si asi umíš představit :(
    No a pak na dojezdu jsem začal vzadu v hlavě slyšet hrozně protivný hlas, který se pořád dožadová mojí pozornosti a volal "heej, tady jsem! Věnuj mi pozornost!" A začal mi cpát, co si mám myslet a co dělat. Hodně nepříjemné, ale jak acid slábl, nakonec vyhrál :/
    MEA
    MEA --- ---
    KOERHE: rozumim, co píšeš. ale imho potlačené není, polačování je něco násilně ("za každou cenu") zasunuté do pozadí a to v případě jakési neaktivity ega není výstižný příměr.. nejsem si ani jista a spíš mi ani nepřijde, zda je v tom případě intoxikace aktivní "chápání" jako takové, u kterého je často ego přítomno (jakožto hodnotitel, kalkulant bilancí atp.).. imho to je vnímání, čistá jsoucnost, nic neřešíme, pozorujeme, nevyhodnocujeme, je-li to správně či špatně atd... je to hodně o pohledu na ego jako takové, někdo tomu hodně rozumí, jiný to neřeší.. já jsem někde mezi, asi :))) - hodnotí mé prapodivné ego :D

    třeba u houbovýho tripu jsem viděla, jak se "ego snaží" do mé skleněné koule vpisovat myšlenky zezhora černou fixou, ale zároveň je "něco za egem" mazalo, či jak to vyjádřit :)
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    MEA: Já si vždycky myslím, že je potlačené. Existuje, ale je někde daleko a nedůležité. Je to jako když pro stromy nevidíš les. Vidíš tolik vjemů a chápeš hromadu v tu chvíli hrozně důležitých a smysluplných věcí, že je najednou ego něco nedůležitého a malého. V porovnání s tím, co do tebe proudí...
    Jako když někdo hledí hodně daleko, a proto si nevidí na špičky bot
    MEA
    MEA --- ---
    mám dojem, že ego při podobných psychedelických zkušenostech sice není vždy aktivní, ale stále existuje. neprojevuje svoje potřeby. mám dojem totiž, že ego je přítomno, dokud funguje mozek, ale už se neprojevuje tak aktivně, že vjemy, které by zhodnocovalo jsou tak ohromné, že je nemá mmntálně jak vyhodnotit.. to je taková pivní vsuvka, která je spojena s mou zkušeností.. třeba se mi názor časem změní :), ale nevim.. možná jde o pojetí ega..
    MEA
    MEA --- ---
    EKEAZE: to je grafika podobná mýmu tripu :), ale měla jsem to výrazněji barevný.. žádný 3D efekty, čistě 2Déčko.. .)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Ahoj, založil jsem téma o "Darknet Marketech". Přes Tor jde koupit po internetu mimo jiné i DMT, takže pokud máte s tímhle způsobem nákupu zkušenosti, tak se neváhejte přidat

    [ Darknet Markets ]
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Docela zajímavý článek k tématu, byť z roku 2001. Autorem je Nick Sand, který patřil k nedůležitějším undergroundovým chemikům 60. a 70. let, a krom jiného to byl on, kdo "objevil", že se volná báze DMT dá kouřit:
    Moving Into the Sacred World of DMT, by Nick Sand | Psychedelic Frontier
    http://psychedelicfrontier.com/moving-sacred-world-of-dmt-nick-sand/
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    KAPITANKUN: 14 - Označte, jaká je míra důrazu, který kladete na dodržení setu (tedy vnitřních podmínek určujících průběh psychedelického stavu) při zkušenostech s psychedelickým stavem)
    odpověď: "Zcela souhlasím, Nesouhlasím"??? To tam nešlo napsat "Velká" "malá" apod.? .)
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    KAPITANKUN: ta otázka 5 není zrovna jasně definovaná. "Stav změněnýho vědomí" může být i prachsprostá opilost nebo zhulenost, což asi není zrovna to, co jsi chtěl vědět...?
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    DMT Plants List | NeuroSoup
    http://www.neurosoup.com/dmt/dmt-plants/
    KAPITANKUN
    KAPITANKUN --- ---
    FEXIST: rozhodne
    FEXIST
    FEXIST --- ---
    KAPITANKUN: budou pak k dispozici vysledky ci cela baka?
    KAPITANKUN
    KAPITANKUN --- ---
    Ahoj, moc se omlouvám za spam, možná už to někdo z Vás zahlídl ve zdejším auditku LSD. Stále mi schází celkem dost respondentů k výzkumu, jež je součástí mé bakalářské práce týkající se tématu psychedelické zkušenosti. Za případné vyplnění velice děkuji a slibuji, že to sdílím naposled:)

    Psychedelická zkušenost - transformační potenciál?
    https://docs.google.com/forms/d/1A04V4HscrPzOd0a8G5zCY9ubGhHSs1_NMcT06BClTPA/viewform
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    V knize "The Brotherhood of the Screaming Abyss: My Life with Terence McKenna", kterou nedávno vydal mladší z bratrů Dennis, se samozřejmě píše i o DMT. S molekulou se Dennis setkal poprvé v 16ti letech a to prý zajistilo, aby jeho budoucí život "nebyl tak nudný" :-)

    "But DMT proved even more fascinating. In some ways, DMT is what this book is all about. Terence and I were destined to become preoccupied with this substance; it’s what led us years later to the Amazon in search of the Secret. We didn’t know what the Secret was, exactly, all we knew for sure was that there was a Secret, and that DMT was somehow the key. It beckoned to us like the glittering jewel of a singularity, a beacon on the threshold of unimaginable dimensions at the edge of space and time. More than forty years later, it’s still a mystery, and it still beckons, though in a different sense. I think it’s safe to say that had it not been for DMT, our lives would have turned out quite differently. They would certainly have been more boring."
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    nevim kam s tim jinam ale todle je fakt solidní obraz z kategorie action painting...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam