• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"


    Diskuse o DMT - Dimethyltryptaminu a s ním úzce souvisejících jevech

    - teoretické poznatky
    - prameny (knihy, dokumenty)
    - praktické zkušenosti
    - souvislosti a návaznosti na další substance
    - spirituální pohledy
    - vědecké pohledy a poznatky
    - asociace
    - vlastní názory a zamyšlení- výtvarná tvorba
    - zážitky podobné stavu na DMT a s ním související
    - historie
    - ayahuaska

    Jde mi o ucelení informací o této látce a s ní úzce souvisejících jevů.
    DMT jako univerzální jazyk...


    http://www.rickstrassman.com/
    http://wiki.dmt-nexus.me/Main_Page
    https://www.dmt-nexus.me/forum/
    http://www.dmt.20m.com/

    http://www.erowid.org/chemicals/dmt/ - rozcestník

    bylinky
    http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3rpsv.html

     

    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOERHE: slusna absurditka... :0) to je super na drogach, clovek dela veci, ktery by nikdy normalne nedelal... :) jo, dlazdicky v koupelne...
    MEA
    MEA --- ---
    KOERHE: já jsem za pár let, kdy se svým egem komunikuji, přišla na to, že je třeba jej hladit.. a ukliňovat, oponovat jako rodič.. taky si ho nevšímat, když nechci, ale ne násilně, ale mile mu vysvětlit, že nemám čas a ono zpravidla zmlkne, chápe, že má dát pokoj a když nechápe, odpojuji se od něj a napojuji se na všehomíru /na takový ten proud energie valící z a do hlavy/... prostě být rodičem svýho ega :) a být dostatečně asertivní, kdy začíná pindat :)))
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KOERHE: to je moc pekny popis :)
    precti si tohle, me to dost oslovilo. najdes tam spoustu z toho co jsi zazil.
    Namkhai_Norbu-Dzogchen_Prirozene-dokonaly-stav.pdf | Uloz.to
    http://ulozto.net/xki6GA2G/namkhai-norbu-dzogchen-prirozene-dokonaly-stav-pdf
    trik je v tom ty dva stavy vyvazit. nezapominat na telo. treba civict jogu a pit, kdyz mas zizen. dokazes se tam dostat zpatky i prorozenou cestou a cerpat radost z toho soucitu co jsi tehdy citil :)
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    MEA: Klidně, třeba mi to pomůžete dekódovat :)
    Bylo to minulý rok, horká letní noc, čtyři týpci na výletě. Každý jsme dali cca půl kapky. A jak to pomalu přicházelo ve vlnách, ego ustupovalo. Uprostřed cesty jsem našel kámen, ležel tam sám a chtěl s náma na výlet :) padl mi úplně dokonale do ruky, s klukama jsme si ho půjčovali a jednomu jsem ho pak dal jako dárek ať si ho nechá. Byl šťastný jak blecha a do rána ho nedal z ruky. Druhý kámoš pze sebe vymáčkl, že chce taky kámen, tak jsem mu slíbil, že pokud najdu další perfektní kámen, dám mu ho. No a pak jsem hledal a hledal... Mezitím jsem se o ně začal hrozně starat, pořád jsem jim dával vodu a ptal se, jak je. Hrozně mě naplňovalo, že se mají dobře a na sebe jsem za tu noc už ani jednou nepomyslel.
    Technická: normálně bych na ně kašlal, i oni sami si řešili sebe, ani skoro nemluvili.

    A pak jsem našel druhý, menší, perfektní kámen. Hned jsem letěl za tím druhým kamarádem a dal mu ho. A pak to bylo furt dokola. Když jsme přečkali ten největší mazec, kdy jsme byli schopni jenom ležet uprostřed louky a koukat na galaxie, začali jsme se pomalu vracet. Tehdy jsem byl fakt šťastný, že si to oni užívají.
    Po nějalé době, kdy začal acid slábnout, se začalo zase ozývat ego. Bylo neodbytné a neuvěřitelně protivné. Jakoby chtělo dohnat všechen ten čas, kdy mě nevedlo. Jakoby se mi škrábalo z temena hlavy dovnitř a pořád na mě volalo - Hej,hej,hej! Taky jsem! Máš žízeň, bolí tě nohy, dělej se sebou něco! Je konec, vrať se do města, do rutiny, tam je nám dobře! Teď o tobě mluvili, smáli se ti... A tak podobně.
    A bylo čím dál těžší tomu odolávat. A pak se mi ještě nad ránem pomstilo, a vyschyzovalo mě. Hrozně jsem se stáhl do sebe a přestal jsem ostatním věřit. Myslel jsem, že si ze mě dělají srandu apod... Přitom byli v pohodě. I když jsem přemohl vířící fraktály v hlavě a konečně usnul, ještě cca dva dny jsem se k nim bezdůvodně choval odtažitě a musel jsem jim jakoby znovu začít věřit.
    Takže asi tak. Zažila jsi někdy něco takového? :)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    Strach se sebe je potreba konfrontovat, podivat se na to ego - na sebe - hezky zprima do zrcadla. Driv imho nema smysl chodit dal.. to se pak ta psychedelie imho prilis nelisi od obycejneho alkoholizmu. Prijmout sebe je daleko dulezitejsi, nez se stotoznovat s nejakym univerzalnym vedomim, o ktorom som nekde neco cetl a kam me dostane dostatecna davk neceho..
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    MEA: co proto si dostala predpokladam preto, ze namiesto uspory energie a odpocinku ktore telo pri nemoci potrebuje uzivas psychedelika.. takze sa ti jednak zesilni vjem ucinku nemoci na tvoju bytost a obcas k tomu dostanes i par zauch od rostlinneho mistra... posilene ego by som za tym naozaj nehladal .)
    MEA
    MEA --- ---
    KOERHE: jasně, jsem si okamžitě (na základě toho emotikonu) představovala, co se asi stalo vtipnýho (podle mne) i hroznýho (podle tebe).. :)))

    třeba moje egohorortripy na začátku zkušeností, někdy v roce 2002, byly hodně obrovský.. nebo i při těžší nemoci je divný tripovat (cokoliv z halucinogenů, např. houby mi daly co proto, ale stálo to zato :)) ), ta nemoc je moc prorostrlá do stavu a pak může být ten set hodně úzkostej, právě asi kvůli tomu nastavení na boj s nemocí, kdy bývá ego docela silné.. toho jsem se bála např. u první zkušenosti s DMT, měla jsem ho spojenej s Ayahuaskou a se strachem ze sebe..
    MEA
    MEA --- ---
    představit si to umím po svým, ale po tvým to neumím.. to bys měl spíš rozepsat, kdybys ale chtěl :)

    ego mi připomíná malý dítě, který je chytrý až do vesmíru :D
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    KOERHE: Malá klávesnice :)
    Za tím: myslím, že si to dokážeš představit - měl být tenhle smajlik :)
    Dává to tak jiný smysl
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    MEA: Použil jsem nevhodné slovo :) souhlasím s tebou.
    Nejvíc jsem si to s tím útlumem ega uvědomoval na jednom tripu, kdy když to mělo největší grády, byl jsem úplně jiný člověk.
    To si asi umíš představit :(
    No a pak na dojezdu jsem začal vzadu v hlavě slyšet hrozně protivný hlas, který se pořád dožadová mojí pozornosti a volal "heej, tady jsem! Věnuj mi pozornost!" A začal mi cpát, co si mám myslet a co dělat. Hodně nepříjemné, ale jak acid slábl, nakonec vyhrál :/
    MEA
    MEA --- ---
    KOERHE: rozumim, co píšeš. ale imho potlačené není, polačování je něco násilně ("za každou cenu") zasunuté do pozadí a to v případě jakési neaktivity ega není výstižný příměr.. nejsem si ani jista a spíš mi ani nepřijde, zda je v tom případě intoxikace aktivní "chápání" jako takové, u kterého je často ego přítomno (jakožto hodnotitel, kalkulant bilancí atp.).. imho to je vnímání, čistá jsoucnost, nic neřešíme, pozorujeme, nevyhodnocujeme, je-li to správně či špatně atd... je to hodně o pohledu na ego jako takové, někdo tomu hodně rozumí, jiný to neřeší.. já jsem někde mezi, asi :))) - hodnotí mé prapodivné ego :D

    třeba u houbovýho tripu jsem viděla, jak se "ego snaží" do mé skleněné koule vpisovat myšlenky zezhora černou fixou, ale zároveň je "něco za egem" mazalo, či jak to vyjádřit :)
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    MEA: Já si vždycky myslím, že je potlačené. Existuje, ale je někde daleko a nedůležité. Je to jako když pro stromy nevidíš les. Vidíš tolik vjemů a chápeš hromadu v tu chvíli hrozně důležitých a smysluplných věcí, že je najednou ego něco nedůležitého a malého. V porovnání s tím, co do tebe proudí...
    Jako když někdo hledí hodně daleko, a proto si nevidí na špičky bot
    MEA
    MEA --- ---
    mám dojem, že ego při podobných psychedelických zkušenostech sice není vždy aktivní, ale stále existuje. neprojevuje svoje potřeby. mám dojem totiž, že ego je přítomno, dokud funguje mozek, ale už se neprojevuje tak aktivně, že vjemy, které by zhodnocovalo jsou tak ohromné, že je nemá mmntálně jak vyhodnotit.. to je taková pivní vsuvka, která je spojena s mou zkušeností.. třeba se mi názor časem změní :), ale nevim.. možná jde o pojetí ega..
    MEA
    MEA --- ---
    EKEAZE: to je grafika podobná mýmu tripu :), ale měla jsem to výrazněji barevný.. žádný 3D efekty, čistě 2Déčko.. .)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Ahoj, založil jsem téma o "Darknet Marketech". Přes Tor jde koupit po internetu mimo jiné i DMT, takže pokud máte s tímhle způsobem nákupu zkušenosti, tak se neváhejte přidat

    [ Darknet Markets ]
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Docela zajímavý článek k tématu, byť z roku 2001. Autorem je Nick Sand, který patřil k nedůležitějším undergroundovým chemikům 60. a 70. let, a krom jiného to byl on, kdo "objevil", že se volná báze DMT dá kouřit:
    Moving Into the Sacred World of DMT, by Nick Sand | Psychedelic Frontier
    http://psychedelicfrontier.com/moving-sacred-world-of-dmt-nick-sand/
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    KAPITANKUN: 14 - Označte, jaká je míra důrazu, který kladete na dodržení setu (tedy vnitřních podmínek určujících průběh psychedelického stavu) při zkušenostech s psychedelickým stavem)
    odpověď: "Zcela souhlasím, Nesouhlasím"??? To tam nešlo napsat "Velká" "malá" apod.? .)
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    KAPITANKUN: ta otázka 5 není zrovna jasně definovaná. "Stav změněnýho vědomí" může být i prachsprostá opilost nebo zhulenost, což asi není zrovna to, co jsi chtěl vědět...?
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    DMT Plants List | NeuroSoup
    http://www.neurosoup.com/dmt/dmt-plants/
    KAPITANKUN
    KAPITANKUN --- ---
    FEXIST: rozhodne
    FEXIST
    FEXIST --- ---
    KAPITANKUN: budou pak k dispozici vysledky ci cela baka?
    KAPITANKUN
    KAPITANKUN --- ---
    Ahoj, moc se omlouvám za spam, možná už to někdo z Vás zahlídl ve zdejším auditku LSD. Stále mi schází celkem dost respondentů k výzkumu, jež je součástí mé bakalářské práce týkající se tématu psychedelické zkušenosti. Za případné vyplnění velice děkuji a slibuji, že to sdílím naposled:)

    Psychedelická zkušenost - transformační potenciál?
    https://docs.google.com/forms/d/1A04V4HscrPzOd0a8G5zCY9ubGhHSs1_NMcT06BClTPA/viewform
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam