• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Upozorňuji na změnu data konání! Přednáška nebude zítra, ale až 19., protože přednášející onemocněla:

    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VYHULENY_UFO: taky to vnimam jako takovy nakopnuti do zadku (od boha nebo sveho podvedomi jak kdo chce) a dulezite je hlavne jak to pak clovek zpracuje..

    Kourit 5meo pod barrandovskym mostem mi fakt neprijde jako idealni setting. Ze si aspon neudelali prochazku do prokopskeho udoli do lesa ... ale v tom je Antonio nevinne, on asi prijede jako prazsky taxikari s koksem kam si je zavolas :)

    Jist dietne, dobre se na to vyspat, par dnu pred tim neresit picoviny (na nyxu treba:), najit si bezpecne misto, mit tam znameho pruvodce, pripravit si podnety, ktery chci vnimat a pit hodne vody a pak mit par dnu volno na posbirani svych kousku dohromady. To snad neni tak slozity, aby to nemohli dat na pribalovej letak :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KUNDRASA: tomu se rika metoda "hodte ho do vody a on zacne plavat". to je v podstate vysoce vedecka metoda ozkousena stovkami let praxe. proto ji tyhle lidi a samani jedou.
    KUNDRASA
    KUNDRASA --- ---
    JAZZZ: Kdo hodlá sprintovat k osvícení se steakem v žaludku, nebude to mít snadné nikdy. Pokud člověk užívá silná psychedelika na samém počátku cesty, bude se chtě nechtě potýkat s nevyvážeností vibrací.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    JAZZZ: Moc dobre napsane. A trefuje se to presne do toho, co bylo na pristupu spolku okolo OR kritizovano o par prispevku niz.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAZZZ: :D :D :D


    Nechcete jít k doktorovi s tím, že kouříte žáby. Navštívila jsem psychiatra Honzáka, který mi dal antidepresiva – prý jsem zažila „bad trip“, nepříjemný zážitek po požití psychotropní látky, a sama to nezvládnu, protože nastal prudký pokles serotoninu. Prášky skončily pohřbené v šuplíku. Odjela jsem do hor a náhodou tam potkala terapeutku Jitku Vodňanskou, která mi řekla, že se všechno vyvalilo moc náhle, dělala se mnou uzemňovací cviky, mantry, vyprávěla mi o svojí spirituální cestě, která také nebyla úplně prosluněná, a doporučila mi skvělou terapeutku. Mezitím si žabí parta uvědomila, že je situace vážná, a dostávala jsem vzkazy, že musím jít ještě jednou, protože se proces nedokončil. Na další ponor do králičí nory jsem si ale netroufla.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    Psychedelický experiment: Na vlastní žábost - Reportermagazin.cz
    https://reportermagazin.cz/...t?fbclid=IwAR2omOzIsutWUDFDYeG7LkO0B4NqKoLeWXVACPZANkphuXoDWYQl8xOdnjY
    Kdo chce zábavu, dostane obrázky a kdo chce transformaci, měl by se připravit, že to nemůže být snadné.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZUSKA: zahulis a uvidis co to udela. vetsinou moc pekny obrazky.
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    Mate někdo zkusenost s psychoterapii s dmt?
    ALWA
    ALWA --- ---
    moc to sem nepatří, někdo zkušenost s Ibogou? sorry ot.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    neni nad to prozit na psychedelikach nabozenskou extazi. pak dava vira v psychedelickou medicinu smysl.

    ale vira nedela medicinu, medicinu dela veda.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    PURPUREAL: life-changing zážitok ale nemusí byť iba vytiahnutie zo špiny alebo nejaké "zlepšenie" života. Kľudne to môže byť i zmena náhľadu na život či smrť, uvedomenie/nájdenie zmyslu života a tak podobne. Na to človek nemusí byť predsa v žiadnych sračkách. Možno dokonca je i fajn, keď je pred zážitkom so svojím životom spokojný :o) Ono jak sa hovorí, nemusíš dostať čo chceš, ale čo potrebuješ.
    Kamarátka mi hovorila, že je život pred žabou a život po žabe. A ja s ňou musím súhlasiť. Samozrejme je to subjektívne ale u mňa to tak je.
    Skúšala som opakovane rozličné psychedeliká, niektoré na mňa zapôsobili viac, iné menej, ďalšie mi prišli ako naprostá zbytočnosť (pre mňa, každý to môže mať ináč). Kedysi dávno mi psylocibín pomohol z depresie, lsd ukázalo ako byť spokojná, holotropné dýchanie pomohlo objaviť vnútorného pozorovateľa, šalvia ukázala divné svety ktoré človek úplne samozrejme berie ako skutočné, mdma mi pomohlo uvedomiť si ako chemické látky v tele ovplyvňujú náladu a tým pádom zbaviť sa závislosti na opakovanej zamilovanosti (je to asi divné, ale docela dlho mi trvalo kým som zistila, prečo vo vzťahoch vydržím iba po relatívne obmedzenú dobu :o)). Psychedeliká mi umožnili zažiť stavy aké zažíva človek s rozličnými psychiatrickými poruchami. Som za to vďačná. Všetky tieto zmenené stavy vedomia ma naučili, že svet proste nemusí byť taký ako sa na prvý pohľad javí. A to, že ja si myslím, že niečo nejak je, nemusí znamenať, že to tak je obecne a že to tak majú všetci. Už to samo o sebe mi príde ako dosť life-changing :D
    Ale naspäť k žabe. Ak by som mala vypíchnuť jedno psychedelikum, tak by to rozhodne bolo 5-meo-dmt. Dostala som sa k nemu asi tak pred pol rokom a pre mňa to bol zážitok, ktorý zmenil celé moje paradigma a svetonázor. Z ateisty sa zo mňa stala veriaca osoba ak sa to tak dá nazvať :D V nie tak celkom náboženskom zmysle slova. Videla som čo v skutočnosti znamená ego, kvôli nemu zažila zážitok smrti ktorou nič nekončí a potom mohla zažiť i dobrú smrť, takú, kvôli ktorej môj život dostal úplne iný zmysel. I keď možno navonok sa nič nezmenilo, stále robím rovnaké veci, živím sa tým, čím predtým, voľný čas trávim rovnako, k ľuďom sa chovám viacmenej rovnako, zmeny nastali omnoho hlbšie. A stále sa dejú, stále to vo mne rezonuje. Bol to zážitok, na ktorý myslím niekoľkrát týždenne, možno i každodenne. Po tak dlhej dobe. A stále vnímam, že to neskončilo, že to pokračuje a ja sa mením.
    Páčil sa mi tento výrok z článku, čo tu pred pár dňami prebehol: "Rak Razam mentioned that it took him eight years to integrate his first encounter with 5meo. He posed the very good question: once you’ve had a powerful experience with this medicine, why keep doing it? His answer for himself is “to establish a relationship with the state of consciousness.” (I’m always mindful of Alan Watts’s sage counsel: “When you get the answer, hang up the phone.”)"
    Ja zatiaľ skladám slúchadlo, rozhodne je stále čo spracovávať, nechcem aby to teraz prebíjal nejaký iný zážitok. Ak je vôbec možné, ho prebiť. Ale vlastne prečo by to nebolo možné, ja predsa nič určite neviem, iba sa tak dívam a divím :D
    V skratke som tým celým vlastne iba chcela povedať, že fakt môže silné psychedelikum navodiť zážitok, ktorý zmení život :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    E2E4: me neprestava udivovat, ze nad tema narkocermeniema premejslite takhle az ted. tyhle jakoby ceremonie nejsou nic jinyho nez byznys s drogama. pernik je pro vetsinu mistnich lidi fuj a ekl, ale v dylerine neni rozdil.

    dalsi co me fakt hodne bavi, jaky uzivatele ceromiii jsou dementi. normalne by cistou chemikalii nevzali, ale v ramci prirodnich drog do sebe nalijou brecku, ze ktery blijou.

    ve finale by to bylo tak, ze kdybychom se potkali hypoteticky na mejdanu, tak by si nikdo ode mne lsd nevzal, byt by bylo sebecistejsi. ale jit ke nejakymu debilovi, kterej uvari prisernej sajrat k zebliti, to problem neni.

    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    jsem blbej, nebo tam není konkrétně napsaný, čím to vlastně léčí?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    INK_FLO: A co teprv na facebooku. Ale ocekavam ze problemy nastanou az se rozhodnout to potirat, az nekdo na aje exne napriklad..
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    na nyxu jsou prý policajti, tak si to tu třeba čtou :-))
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JAZZZ: No spis jeden ze zpusobu jak pritahnout pozornost statnich organu k dosud okrajovemu a neskodnemu uzivani obskurnich drog.

    Podat nekomu ayahuascu je nepochybne distribuce drog, podat nekomu odvar ze zaby taky (nechapu teda proc 5-meo-dmt neni na ceskem seznamu zakazanych drog, kdyz to byla jedna z prvnich “designer drugs” ktere se zacaly distribuovat kdyz se na seznam zakazanych dostaly do te doby malo bezne drogy typu dmt) - a zaba obsahuje jiste i dalsi - zakazane - derivaty dmt).

    Krome toho na oboji, zejmena zvanim na verejnou akci sedi paragraf o sireni toxikomanie, v org skupine a prostrednictvim masmedia 1-5 let natvrdo.

    Staci jen pockat nez je nekdo kdo nema rad ezouse uda, nebo az nekdo umre. (Nevim jak konkurencni boj mezi samany - jestli jsou natolik mimo ze se streli do paty udanim konkurenta ze dava lidem drogy - nebo mu podstrci jine, po kterych budou mit lidi problemy, viz petr chobot.)

    Celkova nezodpovednost poradatelu ezoceremonii me neprestava udivovat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---

    JAZZZ: furt lepší, než bejt vypatlanej z psychedelik
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    Normalne public event na Facebooku. Jakepak s tim medle srani. Ale treba jsou to fajn lidi, pokecaj s tebou, fouknou ti tabak do nosu a vsechno je najednou fajn. Apriori to neodsuzuju a prijde mi to jako jeden ze zpusobu jak nenapadne zmenit status quo uzivani psychoaktivnich latek ve spolecnosti.
    https://www.facebook.com/events/2249546478609518/
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    INK_FLO: nedělej si z ufa srandu. on za to skoro nemůže. meth - not even once ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam